This object is in archive! 

[CZ] Navigace s Brouter po aktualizaci na verzi 3.18.7

Josef Žajdlík shared this question 7 years ago
Answered

Nějak nechápu nastavení navigace po aktualizaci Locusu.

1) Když v nastavení "zdroje pro výpočet" kliknu třeba na kolo, rychle na obrazovce problikne možnost výběru navigačního profilu (např. Treking-Fast), ale než na to stačím kliknout, přepíše se to volbou se zatržítkem "mokrý". Jakým způsobem tedy mám zvolit navigační profil?

2) Když v nastavení vypnu položku "vlastní nastavení" bude se navigace chovat jako doposud? Tudíž přebírat přiřazené profily v menu aplikace Brouter?

Replies (5)

photo
1

Zdravíčko,

toho probliku - prosím ignorovat, do další verze opravím.


Locus má při zapnutém "vlastním nastavení" , opravdu vlastní nastavení profilů, které budou použité. Prozatím je nelze měnit, to až časem. Pokud vlastní nastavení vypenete, bude to fungovat přesně jako dříve, tedy vezmou se profily napojené na BRouter přes grafické rozhraní aplikace BRouter.


Berte to prosím zatím jako mezi verzi toho co je v plánu na poli integrace BRouteru do Locusu.

photo
1

Díky za info, zatím to tedy vypnu protože používám vlastní upravené profily, a počkám na další verzi.

photo
1

Už jsem to načnul v EN na foru, Kdyby bylo vše o počátku dokonalé, nedalo by se nic vylepšovat a Menion by se nudil.. :-P

photo
1

Docela se na tu nudu těším. Už tak minimálně dva/tři roky si říkám, že ať to tak nějak uzavřu tak si dám dva měsíce prázdnin. Mno ... nějak se mi to uzavřít nedaří :).


Ale tohle bude fajn, jen jak se vrátím z krátké dovčy v půlce září tak na to vlítnu. Zatím pánové ...

photo
1

Ono to bude trošku na déle. Takže nějaké více konfigurovatelné nastavení přímo v Locusu lze očekávat až tak v polovině října. Jen pro upřesnění.

Pěkný den.

photo
1

To vůbec nevadí, přiřazování profilů přes rozhraní Brouteru přeci není nic složitého. Raději si pořádně odpočiň na dovolené. Locus je už nyní takřka dokonalý.

photo
1

No pro pokročilejší uživatele není ale pro většinu lidí věřím že je. Je potřeba mít "by default" vše nastavené jak je ideálně potřeba pro začátečníky + možnosti vlastního nastavení pro pokročilé. I to stahování těch oblastí BRouteru je špatné, ale tam už je taky něco v plánu ...


A dokonalý ... akorát jsem nedávno dumal u které funkce si můžu říci "jo, takhle je to ok" a nějak mě nenapadla ani jedna :). No možná díky takovému přístupu se to stále vyvíjí někam dopředu :).


Mějte se, já jdu připravovat ještě opravnou verzi než odjedu ...

photo
1

Pro inspiraci - Já na stahování oblastí pro BRouter používám ve Windows takovýto batch ( varianta pro cz, ale pouzitelny kdekoliv ). Pak RD5 soubory pomocí SyncMe aplikace ze sdílené složky přímo zkopíruji pře Wifi LAN do složky Brouter/Segments4 a je vymalováno. Navíc se webovou službou nechám notifikovat o updatech.

photo
1

Menione, Ty tu "dokonalost" samozřejmě nevidíš, ale za sebe mohu říct, že jsem vyzkoušel řadu podobných aplikací a žádná se ani zdaleka neblížil Locusu. Téměř dokonale se Ti daří vyvážit spoustu funkcí s jednoduchostí. Klobouk dolů.

Replies have been locked on this page!