This object is in archive! 

[CZ] Po aktualizaci na verzi 3.18.7 dochází k samovolnému ukončení aplikace

Martin Persich shared this problem 7 years ago
Closed

Dobrý den, po včerejší aktualizaci programu ze dne 26.8.2016 na verzi 3.18.7 dochází nahodile k samovolnému ukončení programu spuštěnému na pozadí jako služba. Předchozí verzi jsem měl nepřetržitě spuštěnou klidně dva týdny, po včerejší aktualizaci se dnes program snad 3-4 krát během půl dne samovolně ukončil. Žádnou zprávu jsem nezaznamenal, předpokládám, že to bylo době, kdy byl telefon v úsporném režimu s vypnutou obrazovkou. Mám telefon Honor 3C. Lze nějak jednoduše nainstalovat předchozí verze programu? Toto je velmi nepříjemné.

Martin

Replies (6)

photo
1

Dobrý den,

jsem si skoro jist, že v programu nebyly provedeny žádné změny, které by na něco takového mohli mít vliv.

Nicméně pokud chcete, zkuste předchozí verzi 3.18.6 zda to pomůže.

photo
1

Zdravím,

nějak se z vaší odpovědi stal nový soukromý ticket, tak jsem to spojil ale teď zase připojená odpověď není vidět. No málo co je dokonalé :). Stejně jako chybové zprávy Android instalátoru. Myslím, že problém by zde mohl být v tom, že instalujete starší verzi přes novější, což pokud si dobře pamatuju, Android nemá moc rád.

Bude potřeba tedy předchozí verzi smazat. Kdyžtak můžete zkusit ještě počkat do večera, kdyby měla být venku ještě jedna verze. Nic zásadního jsem v ní neměnil, takže se nejspíše nic nezmění, ale vzhledem k tomu, že nevíme kde problém vznikl ...

photo
1

Ahoj,

zkusil jsem včera večer nainstalovat poslední verzi a bohužel projev je stejný. Večer jsem ji nechal puštěnou a ráno už neběžela. Zkusím dnes udělat zálohy a nainstalovat starší verzi.

Díky.

photo
1

Zdravím,

Martine zkuste ale divil bych se kdyby se choval Locus jinak. Spíše jestli jste si poslední dobou nenainstaloval nějakou aplikaci pro optimalizaci telefonu, uvolňování paměti, nebo nějakou "hodně žravou aplikaci (jako Facebook), nebo něco podobného. Locus sám o sobě by se ukončil neměl, stane se tak jen v případě, že systém nemá prostředky na jinou potřebbnou akci, nebo pokud ho právě ukončí jiná aplikace.


Držím palce.

photo
1

Zdravím,

tak jsem se v pátek odhodlal, udělal zálohy konfigurace, odinstaloval Locus a nainstaloval odkazovanou verzi 3.18.6. Naštěstí se vše povedlo a bez větších problémů jsem obnovil předchozí uživatelské nastavení. Nová verze (.7 i .8) se vžy pravidelně-nepravidelně :-) po nějaké době samovolně ukončila, odhaduji tak cca 10 x za několik dnů, nikdy nevydržela běžet přes noc do rána. Po nainstalování starší verze 3.18.6 je to zase v pořádku. K samovolnému ukončení sice došlo včera dvakrát, ale to jsem vžy připojil telefon k PC přes USB jako mass-storage, takže tam to chápu jako nějaká kolize v kombinaci s výhradním zpřístupněním SD karty na USB. Ale od pátku do pondělního rána to běželo bez jakéhokoliv výpadku. Takže já jsem prozatím spokojen s touto starší verzí a časem uvidím, jestli bude "nutný" upgrade. Jen pro připomenutí - já jsem měl problémy se samovolným ukončováním této aplikace už před rokem, tehdy jsem musel nastavit minimální optimalizaci spotřeby v Androidu, pak už to bylo ok. Jedná se o telefon Honor 3C (H30-U10), Quad core 1,3 GHz, 2 GB RAM, Android 4.2.2.

A ještě jsem narazil na jeden nový problém. Při logování keší jsem v off-line režimu (používám doplněk "FieldNotes") logoval "Need Maintenance". V okamžiku odesílání zpráv se objevila v Locusu chybová zpráva "Code:Fail / Message:Fail" v červeném obdélníkovém poli. Druhý den jsem u dalších keší s logováním "NM" dopadl stejně. Při přihlášení k účtu na GC z PC se mi zobrazily nevyřízené události, kde to bylo potřeba ručně potvrdit, pak se teprve akceptovaly. Není tam nějaká změna v protokolu ze strany GS?

Díky za podporu.

Martin

photo
1

Dobrý den Martine,

byl jsem na dovolené, proto ta pozdější odpověď, pardón.


Díky za detailní popis. Bohužel takovéhle problémy jsou dost těžko řešitelné když nejsem schopen nasimulovat stejnou chybu u sebe na telefonu. Teď jsem Locus používal celých 14 dní na dovolené a skoro bych i řekl, že jsem ho za celou dobu nevypnul a nikdy se mi nestalo, že by při zapnutí obrazovky (ani po noci) byl Locus Map vypnutý.


S Honor telefony tu mám více problémů a všechny se točí kolem vypínání Locusu nebo nefunkčnímu záznamu trasy. Zkusím nějaký starší telefon obstarat aby se s tím dalo něco dělat.


Prozatím doporučuji tedy ponechat si stávající verzi pokud vám funguje dobře a někdy třeba za čtvrt roku zkuste update na poslední verzi, do té doby jsem si jist, že se situace někam pohne.


Díky za pochopení.

Replies have been locked on this page!