This object is in archive! 

[CZ] Samovolné pozastavení zázamu trasy

Marek Mík shared this problem 8 years ago
Solved

Dobrý den, mám tento problém. Při záznamech tras se téměř pravidelně tento se tento záznam samovolně pozastaví (aktivní tlačítko pause) po obnovení záznamu a ujetí pár km je záznam opět pozastaven. Zkoušel jsem několikrát paralelně záznam na Locusu a Smart Maps. U Smart záznam celé trasy, u Locusu záznam časem pozastaven. Zkoušel jsem různá nastavení, poté i přeinstalování aplikace - problém přetrvává.

Co může způsobit v aplikaci Locus samovolné pozastavení záznamu trasy?

Mám Android 4.4.2. Locus Pro nahrán v interní paměti.

Za případnou radu děkuji

Replies (12)

photo
1

Zdravím,


musím se zeptat, nepoužíváte telefon "Telefon Honor 3C"? Protože akorát jsem to řešil s jedním člověkem před pár dny a nakonec nevyřešil.


Tohle by se za žádných okolností stát samozřejmě nemělo. Problém je v tom, že systém usoudí, že aplikace Locus zabírá zbytečně místo v paměti a ukončí ji. Proč se ale tak děje, to vám bohužel nepovím a bez telefonu který by stejné problémy vykazoval opravdu ani neopravím. Omlouvám se a pevně věřím že to opraví nějaký budoucí update vašeho telefonu.

photo
1

Dobry den, mam rovnaky problem, tel Huawei P9, Pro licenciu. Tiez sa mi pocas zaznamu trasy zaznam samovolne pozastavi. ak by som v aplikacii nekontroloval svoju polohu tak by mi vzdy polovica zaznamu chybala..

photo
1

Dobrý den Marku, Tomáši,

lidí s podobnými problémy na posledních Huawei zařízeních se sešlo více, takže jsem musel zařízení pro testování zakoupit. Zdá se že Huawei má nějakou svou vlastní optimalizaci, která po hodině usoudí že Locus "žere" příliš výkonu a prostě ho ukončí.

Zkoumám možnosti a řešení.

photo
1

Dobry den - ano myslim ze to bude v optimalizacii baterie - ale Locus som zaradil medzi tzv "chranene aplikacie" ktore by sa nemali vypnut po vypnuti displeja a mali by bezat dalej na pozadi. V Locuse som aj nastavil aby sa ma vzdy opytal ked chcem aplikaciu ukoncit. Bohuzial zaznam sa vzdy pozastavi - mne sa to stava vzdy po takych 2-3 hodinach a mne v zaznamoch chyba vzdy 1-2 km trasy - daju sa do zaznamu doplnit body trasy kadial som siel? Staci mi odkaz na nejaky manual kde je to vysvetlene, netreba podrobny popis. Dufam ze sa tento problem podari co najskor vyriesit - ak sa to podari mne vdaka nastaveniam v tel dam vediet co a ako som nastavil.

photo
1

Chráněná aplikace se zdá nestačí. I přesto je Locus Map po hodině ukončen s tím, že je to moc náročná aplikace.


Jedno řešení se mi povedlo vyrobit a Locus teď pracuje bez násilného ukončení ale zase se obávám aby to nezačalo zlobit jinde. Nicméně uvidíte sami v další verzi, věřím, že se mi podaří to do té doby vylepšit + otestovat.

photo
1

super, dakujem za rychlu odpoved, ak chcete pozete poslat odkaz na novu verziu, mozem to testovat.. pekny zvysok nedele.

photo
1

Dobry den, dnes mi prisla aktualizacia aplikacie, je v nej riesenie aj tohoto problemu, mam to skusit otestovat? Dakujem.

photo
1

Zdravím Tomáši, zkuste.

Jestli trošku vládnete angličtině, koukněte na tento příspěvek, je tam více informací: http://help.locusmap.eu/topic/locus-interupts-track-recording-with-display-off#comment-33661

photo
1

Dobry den, dik za info prestudujem.

photo
1

Dobrý den,

řeším s Locusem stejnýproblém jako kolega výše, při nahrávání trasy se mi pozastaví záznam trasy.Když vyvolám Locus z pozadí, je záznam označen jako paused. Pokud záznamobnovím, po čase se tato věc zopakuje. Mám locus vyjmutý z optimalizacebaterie a navigační služby taktéž, Locus má právo běžet v pozadí. Zkoušel jsem reset nastavení Locusu, po resetuse to děje znovu. Používám Nokii 6.1 a sAndroidem 8.1.0 verze Locusu je 3.33.2. Když jsem dříve používal na stejnémzařízení Locus free, fungoval lépe a výpadky byly ojedinělé . S placenouverzí se mi záznam pozastaví např po 33 minutách.

Žádným možným nastavením se mi nepodařilo dosáhnout toho abyse mi záznam nevypínal. Dokázali byste mi prosím podit? Za každou radu budu rád.

photo
1

Zdravím Tomáši,

obávám se, že tady bude každá rada drahá. Locus Map Free i Pro jsou po technické v podstatě identické, tedy měly by fungovat stejně. Zkuste klidně znovu Free verzi ale jak říkám, efekt by měl být stejný. Nedošlo spíše v poslední době na vašem zařízení k updatu na vyšší verzi Androida? Jinak snažíme se shromažďovat informace o řešení tohoto problému zde: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:gps_lost_fix_android6 ,bohužel ale k Nokii žádé specifické informace nemáme, tak jedině jestli nepomůže něco z informací pro jiné zařízení.

Jiné aplikace vám fungují bez problému, zkoušel jste? Přes veškerou snahu, nejsem schopen "životnost" aplikace výše zvýšit, už tak mi přijde že se snažím obcházet systém více než je zdrávo a i tak to na telefonech Huawei a jak vidím, občas i Nokia, nestačí.

photo
1

K aktualizaci systému jako takového nedošlo, pouze bezpečnostní aktualizace. Nokia používá čistý android bez jakýchkoliv nástaveb, takže bych řekl že by tady žádná agresivnější optimalizace baterie být neměla, pokud by to byla součást systému na ostatních zařízeních by asi také byly problémy. Ale možná že za to můžou právě ty nástavby že locus funguje. Jiné aplikace jsem nezkoušel, Locus je mi tak něják nejsympatičtější, ale můžu vyzkoušet chování jiných aplikací a uvidím. Děkuji za rychlou reakci na odkaz který jste mi poslal se podívám, třeba něco vymyslím, snad se mi povede rozchodit.

photo
1

Dobrý deň, ten istý problém, už pár rokov. Predtým na Sony Ericsson Xperia, teraz na Huawei Honor 7. Naposledy predvčerom, Locus Map Free 3.34.1.


Zároveň mám dlhodobo OruxMaps a tie tento problém nemali ani raz ani na Xperii ani na Huawei. Ale OruxMaps používam oveľa menej.


Párkrát Locus urobil aposledný trackpoint práve v tej minúte, keď som urobil foto.


Naposledy sa zastavil asi 53 minút od štartu. Týždeň predtým asi po 84 minútach. V oboch prípadoch som do neho nepozrel, ani neurobil foto. A v oboch prípadoch posledný trackpoint je tesne pred prvou 15 minútovou zastávkou, do mobilu som nepozrel niekoľko hodín.


Voľnú pamäť som si nevšimol, ale dlhodobo je okolo 1 GB, programy začínajú mať problém okolo 400 MB.


Batéria v čase pauzy okolo 80 %.

Inokedy záznam beží niekoľko hodín, obvykle do Locusu pozriem.


Môj tip: problém nie je v nastaveniach mobilu. Skôr by som hľadal chybu v kóde Locusu, možno kombinácia neotvorenia okna Locusu, zastavený pohyb a niečo divné ďalšie. Chce to podrobné logovanie. Ťažký problém.


Inak výborný program.

Veľa šťastia.

photo
1

Dodatok: Android 5.0.2, EMUI 3.1.

photo
1

Zdravím,

tenhle problém jsme řešili snad dlouhý rok primárně na Huawei zařízeních s Androidem 8. Nicméně na starších Androidech nikdy zásadní problém nebyl, zvlášť na Androidu 5. To zastavení znamená, že když jste Locus Map opět otevřel, že startoval komplet znovu nebo mapa naskočila okamžitě, jen záznam byl kompletně ukončen? Mohl by jste to též zkusit s poslední verzí aplikace? Přeci jen zmíněná verze Locus Map je více jak 3 měsíce stará.

photo
1

Zastavením myslím pauzu. Teda:

- spustím záznam trasy

- vypnem obrazovku

- po napr. 50 minútach je posledný trackpoint, ja o pauze ešte neviem

- o 3 h zapnem obrazovku, na obrazovke je okamžite Locus s mapou

- vidím, že záznam trasy je v stave PAUZA 3 h

- ak dám pokračovanie záznamu, nový trackpoint je napr. o 30 km ďalej


Najbližšie skúsim s novou verziou.

photo
1

Díky, zkuste.

Trošku se nicméně obávám, že to nepomůže protože na těchto starších Androidech by prostě již neměl být problém. Tedy až na vyjímky, kdy uživatel používá některou z "optimalizačních" aplikací z Google Play, jenž sestřeluje aplikace na pozadí za účelem šetření baterie. Nevím zda je to váš případ.

@Michal Stupka nenapadá tě něco, co se týká ukončování záznamu trasy na Androidu 5.0.2, EMUI 3.1.?

photo
1

Záznam vždycky zatím ukončovala optimalizace baterky, jejichž nastavení je v EMUI několik, viz https://dontkillmyapp.com/huawei.

Replies have been locked on this page!