This object is in archive! 

[CZ] Zobrazení cyklostezek

Josef Žajdlík shared this question 7 years ago
Answered

Dobrý den

bylo by možné upravit zobrazování cyklostezek vedoucích podél silnic 1. třídy? V tématu turistika/kolo splývají v menších měřítkách se silnicí. Přikládám snímky dvou míst s různým zoomem.

Replies (4)

photo
1

Dobrý den,


omlouvám se za komplikace, ale bohužel stávající systém je na hraně možností, jak zvýraznit trasu jak podél obyčejné pěšiny, tak i podél větších silnic. V druhém případě je situace ještě více komplikovaná, protože trasa nevede po silnici I. třídy, ale po cyklostezce vedle hlavní silnice. Následné odsazení od chodníku "zanoří" zvýraznění pod hlavní silnici.


Omlouvám se, ale toto momentálně nedokážeme vylepšit

Děkuji za pochopení

Petr V.

photo
1

Chápu, je mi jasné, že to není snadné. Přikládám pár náhledů stejných míst jak si s tím poradil programátor v tématu UniGCcz. Cyklostezku tvoří mimo fialové barvy i tenká černá linka a fialová je navíc vždy vně od silnice. Tím se dosáhne většího kontrastu. Možná by se to dalo v budoucnu pojmout podobným způsobem.

Mějte se hezky

Josef Žajdlík

photo
1

Dobrý den,


děkuji za screenshot. Jen ještě dodám, že zde hraje roli více parametrů. Jednak skutečně kontrast či způsob zvýraznění linie nebo síla zvýraznění. Jak jsem psal minule v jednom místě nevede trasa po hl. silnici, ale po boční cyklostezce. V našem případě je odsazení vlevo u UniGCcz vpravo. Pak se bohužel stane, že v Locusu je trasa zakrytá hl. silnicí a UniGCcz je zvýraznění na opačné straně. V této situaci se tedy jeví, že zvýraznění je vždy vně. Ale jinde může být situace přesně opačná.... univerzální řešení zde asi neexistuje.


S pozdravem

Petr V.

photo
1

Zdravím Vás, obě uvedené cyklostezky vedou pouze vedle hlavní silnice. Jedna z levé a druhá z pravé strany. Proto jsem uváděl, že černé linka je vždy ze strany od silnice. Ale nechci na Vás nijak tlačit, je dokonce možné, že na větších obrazovkách tento problém nenastává. Jen by se mi líbilo, kdyby byly cyklostezky zřetelněji vidět. Když člověk jede na kole a přemýšlí kudy dál, potřebuje mapu se širším okolím a zvýraznění cyklostezek je zrovna jedna z nejdůležitějších věcí z pohledu rozhodování.

Replies have been locked on this page!