This object is in archive! 

[CZ] Seká se kompas

Jan Rejlek shared this problem 7 years ago
Solved

zdravím, při pokusu navigovat k cíli pomocí kompasu se ten děsně seká a točí. Kalibrace nepomohla, to samé pomocí radaru z c:geo naprosto v pohodě. Aktuální pro verze, Z1 compact, 5.1 android


díky

Replies (6)

photo
1

Zdravím Honzo,

to je zajímavé. Pracuju též na Sony Z1 s poslední oficiální verzí Androida 5.1 a naprosto žádný problém při práci s kompasem v Locusu nepozoruji. Můžu poprosit o opravdu důkladnější kalibraci, tedy zobrazit v Locusu kompas a udělat několik pořádných osmiček s telefonem v ruce. Chápu že v c:geo to funguje ok, to je celkem pádný argument, nevím bohužel až jak moc Android aplikace odlišuje. Nicméně vzhledem k tomu, že v Locus Map nejsou použité žádné nestandartní metody, takový rozdíl je překvapující.


Zkuste tedy prosím to. Pokud by nepomohlo, mohl bych vyrobit verzi co by do logu vypisovala naměřené hodnoty abych viděl jestli není chyba v algoritmu jako takovém.


Děkuji a omluva za komplikace.

photo
1

Tak jsem vyrobil pár krásných osmiček a je to lepší.

Aby nedošlo k mýlce - radar z c:geo mi ukazoval správně v Locusu. Kompas se zasekával a točil se jak čamrda. Oboje v režimu navádění na bod.

Nyní zlepšení, sice ten pohyb kompasu pořád není tak plynulý jako u radaru, ale už je to použitelné.

Díky za pomoc :-)

photo
1

Zdravím,

je mi známo, že tvůrce "Radaru" oplývá lepší znalostí algoritmu na filtrování orientace než já. Osobně považuji aktuální stav za výrazně lepší než ten předchozí (kompas reaguje výrazně rychleji), nicméně je mi jasné že to ještě nějaké ladění bude chtít.

Nicméně jsem rád, že to šlape alespoň použitelně :).

photo
1

Vůbec jsem to nemyslel nějak pohrdlivě, použít se to určitě dá a tvoje podpora Locusu je výborná. Pokud se to povede zlepšit bude to fajn.

Ještě dotaz mimo topic - jde nějak uživatelsky editovat tapnutím/tažením položky z pravého panelu (měnit jejich pořadí) aniž bych je musel všechny přeeditovat?

photo
1

Já si to ani nijak neberu, to bylo suché konstatování, v pohodě :).


Jinak přesun jde snadno uchycením položky za ikonu a přesunem. Více viz: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:functions:panel

photo
1

Super!

Díky, zkoušel jsem to, ale na ikonu kliknout mě nenapadlo... :-)

Replies have been locked on this page!