This object is in archive! 

[CZ] Locus geocaching - zobrazovani waypointu a vlastni ikony u ulozenych caches

Viktor Chaloupka shared this question 6 years ago
Answered

Dobry den, mel bych 2 dotazy ohledne Locusu a geocaching. Spis drobnosti, ale zajímalo by me, jestli to jde... Diky za zodpovezeni.


1. Pokud si ulozim cache (multi), která ma několik waypointu nekam do sve slozky (do svých bodu), chtěl bych, aby všechny waypointy této cache byly automaticky STALE zobrazeny. Zatím to funguje stejne jako v online mape - pokud mam zaplou online mapu, tak mi zobrazeni waypointu i u ulozene cache chvilku trva - nejsou zobrazeny stále. Když vypnu online mapu, tak to funguje v pohode a waypointy u ulozene cache jsou stále zobrazeny - jde to nejak nastavit, aby se stále zobrazovaly i u online mapy?

2. Pokud si ulozim třeba mystery cache s opravenymi souřadnicemi, chtěl bych ji dat jinou ikonu (nechci aby tam byla stale ikona mytery otazniku s červenou hvězdičkou), ale rad bych ji dal nejakou preddefinovanou ikonu, kterych v Locusu je velke množství. Jde to?

Jinak jsem s Locusem naprosto spokojen, je to nejlepší mapova aplikace, co se da najit. Diky za odpovedi.

Replies (4)

photo
1

Zdravím Viktore,


1. tohle je pro mě překvapující. Mapy v Locusu fungují tak trošku nezávisle na čemkoliv co je na nich zobrazeno. Tedy mělo by být naprosto jedno jestli jako podklad máte online, offline nebo i "prázdnou" mapu, obsah nad mapou by to nemělo ovlivnit.


Mám to chápat tak, že si zobrazíte kešku kterou máte uloženou v nějaké své složce, zapnete si u ní všechny waypoint, po návratu na mapu/hlavní obrazovku je vidíte ale když přepnete online mapu tak waypointy zmizí?


2. tohle bohužel nejde

photo
1

ad 2. Ide to, ale je potrebne pouzit napr. GSAK v PC. Ja som to este nerobil, ale kamarat to tak robi. Ma zvlast ikony pre kesky do matrixu, zvlast na stare kesky atd. Je velka vyhoda na odfiltrovanie beznych kesiek a kesiek, ktore su pre neho niecim zaujimave (vejšie).

photo
1

Napadla ma jedna moznost, sice trosku pracna ale funguje to. Skopirujem suradnice do noveho bodu, dam mu novu ikonu, ulozim do priecinka napr. moje body. Vypnem priecinok s keskami a priecinok s mojimi bodmi. Zapnem priecinok s keskami a potom priecinok s mojimi bodmi a vuala, navchu je nova ikona. Nazov riesit nemusim lebo pri kliknuti na miesto sa mi zobrazia obidva body zaujmu.

photo
1

Do tretice, ak by Ti vadilo, ze sa ikony prekryvaju, tak nemusis kopirovat suradnice z kesky ale rovno das vytvorit novy bod, das mu zelanu ikonu a suradnice das "vybrat z mapy". Krizik nastavis tam, kde chces aby bola ikona napr. 50 m vedla ikony kesky...

photo
1

Omlouvam se - myslel jsem "zivou mapu", ale pisu online, to je samozrejme něco jiného... :) - mam klasicke vektorove mapy - ulozim si cache s waypointy - a ted na zive mape se vlastne zobrazuji ve stejne pozici 2 stejne cache, ale u te ulozene cache nejsou waypointy zobrazeny stále. Když pohnu mapou stranou a potom zase zpatky, tak to chvilku ceka nez si to nacte waypointy - asi to zobrazuje prvotne waypointy z zive mapy (z online cache). A z ulozene cache to asi waypointy nenacita.

photo
1

Aha živá mapa", dobře.

Nicméně i tak se mi moc nedaří nasimulovat problém. Pokud načtení/zobrazení waypointů chvilku trvá, pak se určitě tahají z cache z live mapy. Waypointy u bodů z databáze jsou zobrazeny okamžite.


Zkuste tedy prosím

- vypnout live mapu

- zobrazit keš ze složky a zapnout jí potřebné waypoint

- zkontrolovat keš + waypointy na mapě

- zobrazit v Geocaching4Locus live mapu a přesunout se nad keš

- kouknout jestli jsou waypointy stále vidět a jestli sjou na míste dvě kešky ( bude vidět nejspíše jen vždy jeden waypoint nikoliv dva pro každou keš jeden )

- jestli vše ok, odjeďte pryř, vypněte live mapu a vraťe se

- jaká je situace u waypointů? U mě na telefonu je vše v pořádku a vidím co vidět být má.


Tak ne, beru zpět, pardón. Nevidím co vidět být má. Jedná se o starou chybu viz toto vlákno . Už tehdy jsem s tím měl problém a chybu jsem nevyřišil. Zkuste kdyžtak pro problém hlasovat. Pokud se mi podaří opravit, napíšu tam a vy díky hlasu budete notifikován, že je to vyřešeno.


Díky!

photo
1

Ano, to je presne ono. Diky.

Replies have been locked on this page!