This object is in archive! 

[CZ] Locus hledá externí GPS Bluetooth, kterou nemám

r6ak shared this problem 6 years ago
Not a Problem

Dnes odpoledne mi začal Lpro nabízet zapnutí BT GPS. Přitom mám pouze interní GPS a rok mi fungovala spolehlivě. V Nastavení - poloha nevidím Locus. Aktualizace na dnešní verzi nepomohla.

Jak se to dá opravit?

Replies (4)

photo
1

Doplním, že jsem si nainstaloval GPSTEST a satelity vidím běžně, tj. nemám porouchanou interní GPS. Rovněž mapy.cz mi ukázaly puntík na 3m přesně.

photo
1

Se zapnutým nebo vypnutým BT ? Je-li zapnutý, pomůže jej vypnout ? Třeba si při zapnutém BT myslí, že máš možná i BT GPS, která můžeš chtít použít místo interní.

photo
1

Pracuju v módu ostrov. Trvale mám vypnuté WiFi, data, GSM i BT. Zapínám jen když potřebuji. Ajťácká paranoia :)

Při startu Locusu se mi od včerejška vnucuje zapnutí BT (Odmítnout/Povolit), mačkám Odmítnout. Jednou jsem dal Povolit, nenašel žádné zařízení, bodejť.

Hledám v Nastavení Locusu, zatím marně.

photo
1

Rád bych se zeptal, jestli je toto fórum jen taková Rada vzájemné uživatelské pomoci, nebo to čtou i producenti Locusu. Jelikož mám Locus de facto nefunkční, musel jsem si nainstalovat c:geo.

Přál bych si dočkat se odpovědi v rozumném čase; zatím fandím Locusu.

photo
1

Dobrý den,

přejděte prosím do Menu > Další funkce > Bluetooth manažer - sekce GPS zařízení. Ověřte, je-li vypnuto "Zapne GPS z bluetooth zařízení".

Děkuji

Petr V.

photo
1

Dobrý den, díky za první konstruktivní radu. V BT manažeru už jsem byl, mám enablovaných pět snímačů. Podle Vaší rady jsem enabloval GPS a odškrtnul mu ckeckbox 'Zapne podporu pro BT GPS'.

Možná by do příští verze bylo dobré přejmenovat chkbox na 'Preferovat BT GPS'. Nechápal jsem, proč nesáhne po interní GPS, když ji má k dispozici.

Vyřešeno, děkuji velice a zdravím z Bulharska. Můžu vyrazit na další lovy s Locusem :)

photo
1

Dobrý den,

děkujeme za komentář. Jsem rád, že je problém vyřešen a užijte si lov v Bulharsku.

PV.

photo
1

Konstruktivní rady se nemají moc rády s neúplnými dotazy. :-) Z mnoha jiných for a osobních kontaktů v IT oblasti mám zkušenost, že rádce musí mít křišťálovou kouli, nebo tahat z tazatele jeho konfiguraci a slepé cesty naněkolikrát, místo aby ( často i znalý ) tazatel poskytl data najednou.

To ITák přecíe dobře zná, že z klienta to někdy leze jako z chlupaté deky. :-)

Replies have been locked on this page!