[CZ] Odlišení bodů na mapě

Jan Roza shared this idea 6 years ago
Gathering feedback

Dobrý den,

bylo by možné zařadit do Locusu individuální zobrazení bodů v mapě?

Mám na mysli např. tento příklad. Načtu si přes PQ z Geocaching.com nějaké mnou zvolené gpx (mám například filtr na keše s terénem T5). Do Locusu si je nahraji jako body, ale na mapě je nejsem nijak schopen rozlišit od ostatních keší, aniž bych musel konkrétní keš rozkliknout. Ptám se tedy, zda by nebyla možnost si konkrétní složku s body na mapě nějak individualizovat. Buď nějakým symbolem u ikony keše a nebo všechny tyto body pod nějakou ikonou bez rozdílu, zda se jedná o multi, mystery,...... keš.

Děkuji.

Replies (8)

photo
1

Ahoj,

specificka individualna poziadavka ale OK.

Momentalne moznosti zobrazenia a triedenia su dost rozsiahle.

-moznost skryt zlozky a nechat len pozadovane napr tie T5

-pouzit sadu iikon "GC Summary icons" kde bez nutnosti otvorenia su priamo na ikone D/T, size, premium, solved oznacenia

-v pozadovanej zlozke nastavit trvale zobrazenie popisu (jednoznacne rozlisi od ostatnych bez popisu)


Skusil si niektoru tuto moznost? Nevyhovuje ani jedna? ;-)

photo
1

Ahoj, předně díky za odpověď.

a) pokud používám Live mapu, tak mi skrytí k ničemu, neboť když jsem např. ve městě, rád bych odlišil přímo vybrané keše od zbytku

b) GC Summary icons mi zase obarví vše, takže si moc nepomůžu, navíc se mi nikdy nepodařilo zprovoznit

c) trvalé zobrazení popisu je sice hezké, ale názvy keší akorát na mapě udělají další texty a body navíc a stává se tak nepřehledná.


Ano, nevyhovuje, neboť by to chtělo elegantnější řešení.

photo
1

Zdravím Honzo,

žádná taková možnost, která by přesně splňovala vaše požadavky když možnosti sepsané Condorem jsou nevyhovující, zatím v Locusu neexistuje.

Dumám jestli by mohlo být nějaké "rychlé řešení" na grafické odlišení složky na mapě a vzhledem k variabilitě a relativní svobodě ohledně možností nastavení si vlastních ikon, je to celkem komplikvaný úkol.

Uznávám, že by barevné označování složek bodů na mapě mělo své využití, bohužel je to aktuálně relativně komplikovanější úkol. Nechávám nicméně otevřené pro hlasující v případě zájmu. Díky za pochopení.

photo
1

Dobrý den,

děkuji za vyjádření. Budu doufat, že se časem podobná věc realizuje.

photo
1

GC summary icons sice označí vše, nicméně jednotlivé obtížnosti a terén mají jinou barvu, takže je rozlišeno D5/T5 od např. D1/T1. A pokud postupuješ podle návodu v Locus obchodu, je zprovoznění otázka minuty.

photo
1

Ano, ale existují kombinace T5 - D1, 1,5, 2, 2,5, .......... a jsem opět u té přehlednosti.

A ano, postupoval jsem dle návodu a stejně se nezprovoznilo GC summary (což mi ani nevadí, "problém" to totiž neřeší).

photo
1

Ahoj,

já tento problém chtěla řešit tak, že si nahraju body, co chci zvýraznit do nějaké složky a té složce změním ikonu (ikon je tam v nabídce spousta a vhodná volba bude na mapě mezi ostatníma kešema dobře vidět, ev. složku vhodně pojmenuju, aby byla jako poslední, a body byly nahoře). No jenže bodům typu keš nelze změnit ikona. Pokud mám jiné body, není jim problém změnit ikony, jak je to keš - nelze. Proč?

photo
1

Zdravím Jano,

body které jsou "keše" fungují trošku jinak. Jejich ikona je nastavená vždy podle typu keše a nikoliv uživatelsky definovaná. Což věřím, že dává smysl.

photo
1

Ahoj, to sice ano, ale právě není možnost si některé keše zvýraznit. Ať už jde třeba o T5ky nebo keše z nějakých bookmarku, do challenge, atd.. Ano, je možnost si třeba zobrazit názvy, ale na mapě to bude, jak již padlo, dost nepřehledné (zvlášť třeba ve městě).

Jediné řešení, jak keše zvýraznit je, že si člověk naimportuje do Locusu GPX, exportuje ho do KML a to naimportuje - tam již ikona změnit lze. (Není to z mojí hlavy, ale odsud http://help.locusmap.eu/topic/ability-to-highlight-caches-from-a-particular-folder-on-the-map). Je škoda, že to nelze udělat rovnou.

photo
1

Já většinou importuji obecné body a nastavení/změny ikon pro ně zvládám, ale stejně bych přivítal tu možnost, po které tady Jana volá -tj. možnost změnit ikony některým specifickým keškám, které mě zajímají.

Díky tomuto vláknu jsem se dozvěděl o GC-summary.zip - díky za tip :-)

photo
photo
1

Zdravím,

Locus používám již dlouho a jsem s ním spokojený. Tato debata mě zaujala, protože jsem stejný problém řešil také a zatím bezúspěšně. Také mi jde o práci s keškama, ale dovedu si představit využití i v jiných případech. Chápu, že Locus není jen pro kešky a je to už hodně komplikovaná aplikace, takže je složité udělat jakoukoliv změnu. Napadlo mě následující řešení:

  • Každá složka bude mít volitelnou možnost "Přidat barvu"
  • Pokud nebude využita vše se zobrazuje jako doposud
  • Pokud uživatel vybere barvu, tak se v seznamu obarví řádek příslušně složky (možná by nemusel celý, stačil by jen konec nebo začátek)
  • Pokud uživatel vybere barvu, tak se bod na mapě obarví dle příslušné složky

Obarvení bodu na mapě je pravděpodobně ta problematická část. Obarvit pozadí, na kterém je samotná grafika (nyní bíle) asi není úplně ideální, takže bych navrhoval udělat celé ikonce rámeček z příslušné barvy. Něco podobného teď funguje na geocaching.com pro vyluštené keše. Určitě by šlo udělat volitelnou i tloušťku obrysové čáry.

Využití:

U geocachingu je to celkem jasné. Například staré kešky, kterých je jen pár v ČR/na světě bych si označil červeně. atd atd. tady je spousta prostoru pro kreativní využití podle priorit každého keškaře.

Locus využívám i k ukládání bodů míst na řekách - vysedačky/nasedačky, problémová místa, jezy, parkoviště pro auta, ... Teď mám každý typ bodu ve své složce, tak abych si mohl na řece rychle zobrazit jen jezy... kdyby to mělo barvy, tak nechám zobrazené vše, ale vím co mě tam čeká aniž bych si musel bod rozklepnout (což s morkýma rukama není úplně snadné). Proč barvy a ne grafika? No pro každý typ bodu prostě dostatek ikonek není.

Předpokládám, že i další sporty a ostatní uživatelé by našli využití pro tuto možnost přidání rámečku ikonky.

Leave a Comment
 
Attach a file