This object is in archive! 

[CZ] Nefunkční zálohování do cloudu

Petr Khun shared this problem 6 years ago
Solved

Aktualizováno na verzi 3.28.1 Locus Pro. Nezobrazuje se možnost uložení do cloudu. K oběma cloudum mám zřízen účet. Musí se ještě něco nastavit? Děkuji

Replies (3)

photo
1

Práve som aktualizoval a u mňa všetko OK.

Ja tam mám výber pod online.

Android 7, HTC M9

photo
1

Tak oprava.

Zálohovanie nefunguje!

A nefunguje od 26.11.

Práve som skontroloval zložku zálohy a 25.11. mám poslednú zálohu.

photo
1

Zdravím Petře,

chybka zdá se být v nadpisu "online" který u vás nejspíše nemá co dělat. Zálohování do cloudu funguje až on Androida 5+.

@Condor: nefungující záloha je již delší čas před vydáním nové verze, takže s ní to nejspíše nebude souviset. Tady by to nově mělo být naopak výrazně spolehlivější, takže zkus zálohování nastavit znovu, jsem s jist že bude fungovat.

photo
1

Koukám že mám verzi 4.3. Děkuji za odpověď.

photo
1

Menion

Zálohovanie na kartu OK

Online záloha na google disk cez Wi-Fi nefunguje.

Apropo čo by malo nastať ak bude nastavená online záloha ale mobil nebude pripojený na data?

photo
1

Po viac ako polhodine po plánovanom čase zálohy prišiel tento oznam.

photo
1

Aha ... záloha na cloud korektně nastavená a potvrzená, wi-fi stabilní a během zálohy nedochází k odpojení a i tak takovýto výsledek? Pak to bude potřebovat log s chybou, bohužel.

Jinak aktuálně je to tak, že čas nikdy nebude sedět přesně, vhodný okamžik si zvolí systém sám. Pokud nicméně nebude připojení k wi-fi k mání, záloha se aktuálně neprovede.

photo
1

Pri nastaveni online zalohy sa pocas dna opakovane objavuje hlaska ze aplikacia Locus bola zastavena. Takze nejaky proces na pozadi ma snahu nieco robit (zeby ta zaloha?) ale konci to padom aplikacie.

Odoslal som report - dennik cez tu hlasku.

photo
1

Condore,

nerad bych Petrův topic zcela zahltil naprosto jiným problémem, takže doufám, že to brzy vyřešíme. Report způsobem co jsi provedl, je mi bohužel zcela k ničemu. Je třeba ho vyrobit tímto způsobem, děkuji.

photo
1

Zaloha nastavena na 12:30 a cumim do mobilu a cakam kedy sa nieco udeje aby som ulozil report. Presla pol hodina a nic zatial....

System sa rozhodne kedy a ci vobec niekedy? Tieto "inteligentne" volby nemam rad. Radsej mam kontrolu nad udalostami ja. Po starom niekolko rokov som mal zalohu nastavenu na 05:00 a vsetky zalohy mobil vykonal presne o 5:00 hod. ked je mobil nepouzivany.

Tento inteligentny vyber (ktory momentalne mne ani nefunguje) uz to vydim ze si vyberie cas podla seba takze napriklad o 6:00 ked akurat vstanem, mobil plne vyuzitie, hovory, maily, synchronizacia po nocnom OFF stave, a on zacne robit zalohovanie pri ktorom mu v polovici odidem z domu z dosahu WiFi. Hmm...

Ak sa dnes dockam nejakej aktivity od Locusu a zalohovania a nejako sa dozviem kedy sa o to pokusil tak sa aj ja pokusim urobit report.

photo
1

po cca 3 hodinach vyskocil oznam ze aplikacia Locus bola zastavena.

Vytvorit report mam volbu nedostupnu (siva) takze zadny zaznam.

photo
1

Jop, systém tohle řeší zcela sám. Apka mu jen jakoby doporučí kdy by k tomu mělo dojít a systém sám vybere vhodný čas pro více aplikací. Záměr je, aby si co nejvíce aplikací odbylo svojí práci v jeden čas a zbytečně nebudilo telefon ze spánku když není potřeba ... což dává smysl.

A log ... občas pomůže pokud je zaškrtnuté "USB debugging" v těch vývojářských nástrojích.

photo
1

Report odoslaný na mail.

photo
1

Díky perfekt, tenhle topic konečně zavírám, více pořešíme v tom reportu co jsi poslal.

Replies have been locked on this page!