This object is in archive! 

[CZ] Spolehlivý telefon na používání Locusu

Josef Žajdlík shared this question 6 years ago
Answered

Měl bych prosbu, potřeboval bych doporučit nějaký menší spolehlivý telefon na používání aplikace Locus v ceně okolo 7000 Kč. Už jsem byl skoro rozhodnutý pro Samsung A3 (kvůli barometru), ale Michal mě zviklal http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=6014.msg50176;topicseen#msg50176 nefunkčností Locusu na tomto zařízení. Mohli byste mi doporučit nějaký osvědčený model max do 5 palců? Nerad bych se spálil jako u předcházející Xperie M s problematickou GPSkou. Na mobilu nehraji hry, slouží jen k telefonování a především k Locusu, který využívám prakticky každý den.

Replies (11)

photo
1

Dobrý den Josefe.

Za nás poradit nedokážeme, těch telefonů, které jsou použitelné je obrovské množství a u nás ve firmě se telefony tolik netočí.

Snad dokáže poradit někdo z uživatelů tady na help desku nebo na fóru?

photo
1

Dobrý den Hanko, i tak děkuji.

photo
1

Zdravím,

co bylo na tom starším Sony za problém s GPS? Osobně jsem celkem dlouho používal (2 roky) Sony Z1C a v podstatě nej. telefon s Androidem co jsem kdy měl a s GPS snad nikdy problém nebyl. Dost často existují nějaká řešení na GPS trápení pokud to není vysloveně hardware problém v dané sérii telefonů.

photo
1

Xparia M má velmi problematickou GPSku. Mnohokrát jsme s Poutníkem (má/měl ji taky) hledali řešení, ale... Prostě nečekaně zničeho nic bezdůvodně přestane přijímat družice a vidí jen jednu. Někdy pomůže vypnutí/zapnutí GPS přijímače, jindy přepnutí letadlo/běžný režim. No a někdy se musí zrestartovat celý systém. V režimu Letadlo ty výpadky nebývají tak časté, ale stejně k nim dochází. Takže nejspíš hardwarový problém. Mně by zase zajímalo co za problém je s tím Samsungem A3, připadá mi jako sympaticky malý telefon a navíc s barometrem. Nenašel jsem nikde na netu stížnosti, ale Michal psal na fóru o nefunkčnosti Locusu na pozadí u AND 7. Pořád o A3 uvažuji s tím, že bych jen zablokoval aktualizace a nechal tam AND 6. Nevíš Menione náhodou co za potíže jsou s tou A3kou?

photo
1

Ah, Xperie tedy válí zdá se.

S tím A3 netuším, ale nejsem si vědom nějakého globálního problému s A3 Samsungem. Jelikož Michal má nějaké Xiaomi, tak to bude spíše problém reportovaný nějakým uživatelem kterému se Michal snaží pomoci. Samsung má podle mě má systém dost podobný na všech telefonech a já na S7 nikdy problém neměl.

Pokud o telefon stojíš, pak by jsi mohl klidně zkusit využít objednávku přes net a 14 dní na vyzkoušení.

photo
1

Máme stejné nápady :-) Stejně si myslím, že to musí být jen v nějaké úsporné funkci. Co jiného by mohlo blokovat aplikaci na pozadí. Navíc jsem přesvědčený, že s Tvou pomocí bychom to stejně vyřešili.

photo
1

No úplně na to nespoléhej :). Přijde mi že od té šestky Androidu je to horší a horší s nějakým vynucováním si permanentně běžící aplikace. Ale samozřejmě něco se většinou zkusit dá ale když už, tak bych se opravdu zkusit spolehnout na těch prvních pár dní a apku + telefon pořádně vyzkoušel. Ideální by bylo samozřejmě mít komentář od někoho kdo prakticky telefon používá .. možná zkusit Android Forum: https://androidforum.cz/mobily-samsung-f222.html

photo
1

No to není potěšitelné, AND6-7 už bude pomalu na všech nových telefonech. Předpokládám, že ty potíže budou kvůli vypínání GPS a BT funkcí Doze. Spolehnu opravdu na těch pár dnů na vyzkoušení. Díky.

photo
1

Môj osobný názor zo skúsenosti používania Locusu z terénu keď sme partia a rôzne zariadenia.

Ak je priorita Locus tak potom by som ja osobne išiel skôr do:

Procesor Qualcomm - GPS

Quadcore - výdrž batérie

Taký ekvivalent k tomu Samsung A3 by mohlo byť napríklad HTC 650.

Problém Android 6 a 7 je v tom že sa GPS nedá vylúčiť s optimalizácie spotreby pri úspornom režime.

Riešenie je nepoužívať úsporny režim aj je potrebné GPS na pozadí pri off displeji.

photo
1

Díky za tip Condore

photo
1

Tak jsem vyzkoušel několik záznamů s Galaxy A3 2017 (and. 7) a vše funguje bez problémů. V nastavení baterie jsem vypnul úsporný režim. Používám dlouhodobě kombinaci GPS Status&Toolbox + Locus. Oproti záznamu ve stařičkém Alcatelu OneTouch II jsem musel udělat v nastavení záznamu trasy pár drobných změn, a v nastavení telefonu přepnout na získávaní pozice jen z GPS. Jinak jsem měl na hranicích potíže s tím, že se mi trasa posunula i o půl kilometru (asi důsledek slabého signálu GPS v hustém lese a vyhledáván pozice pomocí vysílačů GSM). Po těchto drobných úpravách ale vše funguje včetně hrudního pásu, hlasové navigace, barometru atd. Tím odpovídám i Michalovi na vlákno: http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=6014.msg50176#msg50176

Replies have been locked on this page!