This object is in archive! 

[SK] Vytvorenie trasy cez planovac trasy

Tomas Vohlarik shared this question 6 years ago
Answered

Ahoj, mojou blbostou sa mi podarilo vymazat cca 12 tras pri vymene telefonu za novy. Je mozne vytvorit v planovaci tras trasu podla toho kadial som cca trasu presiel a ulozit ju potom ako trasu prejdenu? viem ze parametre sa nebudu zhodovat s realne prejdenou trasou, ale ide ma slak trafit z toho ze mi tie trasy zmizli. Je mozne do planovaca nejak nahodit aj datum trasy ak by som to chcel urobit tak ako som hore napisal? Dik

Replies (5)

photo
1

Zdravím, Tomáši,

takže ve starém telefonu už žádné data Locusu nemáte? Ani ste si je někam nezálohoval, třeba do Stravy nebo Runkeeperu?

V plánovači samozřejmě trasy vytvořit můžete, nicméně budou se shodovat s původními trasami pouze průběhem a délkou. Časové údaje tam bohužel nedostanete, takže údaje o trvání, rychlosti atd u tras nebuzdou. Stejně tak není možné změnit čas vložení trasy.

photo
1

Ahoj Michal,


ved to je ten problem - v maji min roku som si zazalohoval vsetky trasy do google disku. Odvtedy som urobil dalsich cca 12 a bol som v tom ze aj tieto ostatne sa mi nahravaju na google disku. Bohuzial tam boli len tie povodne zalohovane. Ostatne sa nahravali bud do pamate telefonu alebo na SD kartu. Az neskor som zistil ze treba urcit ciel ulozenia trasy pri jej samotnom ukladani. ako sa hovori "prace chvatna - malo platna" som v starom telefone obnovil povodne nastavenia a SD kartu sformatoval. Az po tom som zistil ze mi tie trasy chybaju. Ako som napisal v povodnej otazke - moja blbost.

Uz som si vyskusal urobit jednu trasu v planovaci, do poznamky som dal datum tury a do waypointu fotku z vrchu ako dokaz ze som tam naozaj bol :-) - takto mi to ako nahrada bude stacit. Do buducna uz budem mudrejsi. Pre buducnost by sa nedalo v nastaveni zaznamu trasy nastavit aby to Locus rovno zalohoval na disk - lebo taku moznost som nenasiel. Iba import z SD karty alebo tel po jej ulozeni.

photo
1

Automatické zálohování záznamu možné je, viz nastavení profilu záznamu >automatický export. Lze zálohovat do Stravy, Runkeeperu, GPSies.com, Velohero atd. Dále je možná pravidelná automatická záloha všech tras, bodů a nastavení do Dropboxu nebo Google Drive (viz http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:tools:backup#zalohovani_do_cloudu)

photo
1

Zdravim Michal, podarilo sa mi vacsinu tras obnovit (zabudol som ze som ich nahraval aj cez Garmin Fenix), bohuzial 4 trasy viem exportovat len do formatu *. tcx - daju sa trasy resp udaje v tomto formate nejak spojit s tymi naplanovanymi z Locusu? Dakujem

photo
1

ok, super, uz aj to nastavujem - ja som to zalohovanie mal nastavene aj v starom telefone, len je mozne ze subory boli zalohovane do pamate telefonu alebo SD karty - skusal som pomocou roznych programov tie gpx subory najst ale nic som nenasiel. zato ZIP adresarov tam bolo dost - mozno v nich najdem tu zalohu aj s trasami - po obede budem hladat -tymto vam dakujem za rady a mozno malu nadej ze tie stratene data este najdem

photo
1

Zdravím, soubory TCX lze importovat. Zkopírujte soubory do mobilu, zvolte v menu Import, určete složku tras kam importovat. Lze importovat i přímo z Dropboxu nebo Google Drive. 

Dne 12. 2. 2018 6:20 odp. napsal uživatel "Locus Map" <locus.map@asamm.com>:

photo
1

Uz som to skusal niekolko krat bohuzial po importe sa mi tato trasa medzi ulozenymi trasami nezobrazuje. Myslim ze neobsahuje udaje o polohe, iba udaje o vzdialenosti, case a vyske..

photo
1

Tak to máte bohužel pravdu. Bez polohy není jak (kde) trasu zobrazit.

photo
1

TCX exportujete přímo z hodinek nebo z GArmin COnnect? Předpokládám, že hodinky zaznamenávají i údaje o poloze, možná že máte jen špatně nastavený export.

Replies have been locked on this page!