This object is in archive! 

[CZ] Problém se zobrazením optimalizace baterie

Josef Žajdlík shared this problem 6 years ago
Solved

Nevím, jestli se to dá vůbec označit za „problém“, ale méně zkušené uživatele by to zmást mohlo. Přestože má Samsung A3 (2017) vypnutou optimalizaci baterie) viz. scr, tak Locus stále zobrazuje text, že je optimalizace zapnuta. Záznam trasy, navigace, navádění a ostatní funkce probíhají bez problémů takže optimalizace asi opravdu vypnuta bude.

Replies (14)

photo
1

Dobrý den Josefe,

zkoušel jste ještě přes celkové vypnutí optimalizace dát Locusu výjimku z optimalizace? Třeba na telefonech Xiaomi je situace obdobná - varování se zobrazuje, pokud je celková optimalizace vypnuta, ale při přidělení výjimky zmizí.

photo
1

Ano,napřed jsem dal výjimku pro Locus i GPS Status Pro. Pak jsem ale raději vypnul optimalizaci komplet. Ale jak jsem psal, funkčně to ničemu nevadí. Možná by stačilo jen dopsat něco jako: "ignorujte pokud máte optimalizaci vypnutou" a přidat křížek na zrušení.

photo
1

Bohužel to nelze takhle obecně, zařízení s androidem jsou stovky a každé má optimalizaci řešenou jinak. Např. v případě toho Xiaomi, ikdyž vypnete optimalizaci komplet, tak systém Locus na pozadí killne. Je potřeba jednak přidat výjimku a provést několik dalších nastavení v systému.

photo
1

Chápu, čet jsem si to na helpdesku. Ono to hlášení samo o sobě ničemu nevadí jen by to pro někoho mohlo být matoucí. Taky mě nenapadá jak to napsat výstižně a přitom stručně. Snad něco jako: "Použití úsporného režimu může způsobit přerušení záznamu. Info zde:" Zkuste o tom pouvažovat a klidně toto téma uzavřete. Díky.

photo
1

Dobrý den,


já se přidám s podobným problémem na Honor 9 lite Oreo, po přidání všech možných vyjímek a dokonce i při vypnuté optimalizaci baterie Locus stále padá a to i presto, že je spuštěný jako služba. Máte nějaký nápad co s tím, ale root telefonu aby fungoval Memory Locker se mi dělat nechce. Díky

photo
1

@Josef: OK, pouvažujeme, díky

@Mirek: a při spuštění záznamu vidíte varování o optimalizaci v tom modrém rámečku? Pokud ano, zřejmě nejsou všechny "výjimky" Locusu uděleny.

photo
1

Ach, trošku jiné téma, ale Michal určitě poradí. Za sebe mohu říct jen tolik, zkuste některá z těchto opatření: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:faq:gps_lost_fix_android6 Já se spoléhám na aplikaci GPS Status Pro https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eclipsim.gpstoolbox.pro ta umí v nastavení zamknout pomocí nastavení: "zamknout GPS při zhasnuté obrazovce".

photo
1

Locus padne i při úplně vypnuté optimalizaci baterie. Na obrazovce, kde se pouští záznam trasy skutečně rámeček s hláškou byl než jsem přidal asi dvě nebo tři vyjímky. Teď jsem zkoušel GPS Locker a stav je stejný. Pro schrnutí Locus bohužel padá ať je nastavaní jakékoliv. Zkoušel jsem i ruznou kombinaci vyjímek.

@Jozef: opatření jsem samozřejmě zkoušel, ale nic proto pišu, hraji s tím už 2 dny.

photo
1

@Mirek: bohužel, mám obavu, že s tímto problémem nepomůžeme. Nemáme k dispozici všechna zařízení na Androidech všech verzí. Zkuste se obrátit na komunitu na forum.locusmap.eu.

photo
1

teď jsem to zkoušel s kolegou, který si aktualizoval NOKIA 5 na Oreo dnes ráno a má stejný problém s Locusem free a to má vypnutou optimalizaci baterie a přidanou vyjímku. Já mám Locus koupený a nevím kdo jiný by s tímto problémem mohl pomoci než vývojáři?

photo
1

a ještě dodám že GPS Locker běžel, ale i přeto byl Locus v režimu záznamu trasy zastaven. Pochopil bych kdyby byl zastaven jen kdyby byl spuštěn, ale pokud je zapnutý záznam trasy a i přesto je systémem zastaven tak v tuto chvíly se stáva Locus pro záznam trasy nepoužitelný :-(

photo
1

Zdravím pánové,

@Josef Žajdlík: to modré varování je opravdu vidět jen! pokud je zapnutá optimalizace baterie.

@Mirek Glogar: prvně se zeptám: to že "Locus byl zastaven", znamená že došlo k nějakému viditelnému pádu aplikace a systém tedy vyhodil okno s textem "Aplikace Locus Map byla zastavena"? Nebo se děje to, že po opětovném zobrazení aplikace je vidět načítací dialog a záznam trasy vykazuje mezeru?

Případně by jste mohl zkusit udělat log pomocí této metody co nejdříve potom, co zjistíte že byl Locus ukončem. V tomto případě v logu pravděpodobně nic nebude ale možnost že ano tam je.

Pokud opravdu systém Locus ukončí, pak to zavání a) agresivním systémem, který ukončuje aplikace které nepotřebuje a nebo b) chybou v Locusu která způsobí komplet ukončení aplikace (pak by ale chyba mohla být vidět v logu).

Menion

photo
1

Zdravím,


Locus se uplně vypne bez jakékoliv hlášky. Při spuštění se znova načte jako při novém spuštění a záznam trasy je pauznutý a je vidět mezera v logu trasy.

Zajímavé je, že někdy vydrží delší dobu a někdy je za 5 min dole. Teď momentálně běží 52 minut, ale asi 4x jsem kontroloval jestli běží. Momentálně mám zapnutou optimalizaci baterie + vyjímky. Log samozřejmě udělám to není problém.

photo
1

@Menion


Díky, Samsung (and 7) má tedy asi ještě nějakou optimalizaci, která nejde vypnout. Jak vidno z SCR v prvním příspěvku tak hlásí, že optimalizace je vypnuta a ve skutečnosti jsem nenarazil na problém ani při pětihodinovém záznamu. Možná má tedy ještě nějakou optimalizaci vnitřní, ale ta Locus neshazuje a asi nejde vzpnout.

photo
1

Ten screenshot s vypnutím optimal. baterie to není ono, to jsi špatně. Když budeš na té obrazovce, klikni na - Využití baterie - poté vpravo nahoře - tři tečky - Optimal. baterie. A tam najdeš všechny aplikace a u nich si vybereš, zada chceš optimalizaci nebo ne.

photo
1

Tady ještě scrst, je to sice S7, ale nastavení bude stejné.

photo
1

Myslím, že to mám všechno vypnuto viz přiložené SCR. Nebo to špatně chápu a mají být ty přepínače u aplikací zapnuty? Myslím ale že ne, ostatně Locus funguje v záznamu bez problémů, mně šlo jen o jen o zobrazení toho textu na záložce s upozorněním

photo
1

Podívej se na můj poslední screenshot, mám Locus nastavený jako neoptimalizovat, tj. musíš Locus vidět v seznamu a musí být nezatržený (potom ti zmizí).

Najdeš Locus v seznamu app na tvém čtvrtém screenshotu? Pokud ne, tak je optimalizovaný a bude ti padat.


Ten Monitor režimu aplikací, to jen částečně uspí aplikace, které nepoužiješ 3 dny (podle nastavení v systému) - není to optimalizace

photo
1

Díky Dane, to je přesně ono. Nicméně i já to mám u sebe schválně nevypnuté, tedy stále vidím to modré varování a i tak mi Locus funguje bez problému (SGS7, A7). Takže ne vždy to musí být problém. Navíc co verze výrobce, to trošku jiný Android. Ale i co tak diskutuju a řeším teď s Mirkem v separátním topicu, opět se ukazuje, že největší zlo je Huawei.

Nicméně pokud zde není již problém, co řešit, tak topic uzavírám (diskuze klidně může pokračovat). Mirku, my to zkusíme nějak dořešit separátně.

Díky

photo
1

Díky tak daleko jsem se tedy opravdu nedostal. Připadá mi, že už je těch všemožných optimalizací k nastavení nějak hodně. Zajímavé ovšem je, že Locus fungoval. Tak jsem ho teď přidal do toho seznamu společně s Brouterem a uvidíme k co to se záznamem udělá. Ten text v Locusu v každém případě zmizel, takže díky. Ještě to vyzkouším odpoledne v terénu, zda tato volba nějak neovlivní chod Locusu a dám vědět. Pak se může vlákno asi uzavřít, a možná by bylo dobré tyto pokyny dopsat do nápovědy k nastavení GPS při potížích s odpojováním u Samsungů.

photo
1

Ten Monitor režimu aplikací je totiž nástavba Samsungu, kdežto optimalizace je zase součás Androidu jako OS

photo
1

Tak vyzkoušeno nastavení podle Dana při dvouhodinovém záznamu na A3 2017 (and,. 7). Modrá poznámka v Locusu zmizela a záznam bez problémů (stajně jako předtím). Pokud budete chtít, můžete tyto informace doplnit do helpdesku i se SCR. Uživatelům Samsungů to určitě pomůže. Dane, díky.

photo
1

Ovšem já mám android 7, a u něj je napsáno, že to nepomáhá. Ale přitom nastavení pro A7 neodstraní ten modrý nápis. Nebo to opět špatně chapu? Jsem už ze všech těch optimalizací trochu zmatený.

photo
1

To já taky :). To nastavení pro Android 6 platí i pro 7 (můžu potvrdit od sebe). @Michale, uprav to tam nějak v manuálu a to nastavení pro Samsung > Android 6 napiš aby patřilo ke všem Androidům 6.0+. Nevím jak to bude na A8 u Samsungu ale věřím že společně. A propo, tohle nastavení optimalizace baterie není záležitost Samsungu ale je to systémové nastavení dostupné snad ve všech Androidech. Minimálně dnes u Milana jsem to viděl na Xiaomi a Mirek posílal screenshoty z Huawei s A8.0 a má to tam také.

Replies have been locked on this page!