This object is in archive! 

[CZ] Velký rozdíl mezi nastoupanými metry na dashbordu a po uložení trasy

Josef Žajdlík shared this problem 5 years ago
Closed

Abych zbytečně neoddaloval vydání nové verze PRO a nekomplikoval to Menionovi, popíšu problém zde protože není nutné ho až tak akutně řešit. Zkoušeno na BETA 3.30.3 RC.Při pokusech s dashboardy jsem si všiml, že těsně před ukončením záznamu jsem měl na dash 510 výškových metrů. Po uložení se údaj změnil na 370. Udělal jsem další pokusy a vždy se uložený údaj snížil asi o čtvrtinu. Nedokážu posoudit, který údaj je správný. Stava ukazuje po exportu se zatržítkem "exportovat s naměřenými výškami" 511 m, ale to bych bral s rezervou, je známo, že Strava si data umí "doladit". K měření výšky požívám vestavěný barometrický senzor (Galaxy A3) s vypnutou korekcí dle SRTM a automatickou kalibrací z GPS. Zde je záznam na Stravě: https://www.strava.com/activities/1507306040 Případně mohu přiložit GPX. Jde mi hlavně o to, že by bylo správné trochu sladit údaj z dashboardu a pak ten uložený.


#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }

Replies (6)

photo
1

Dnes jsem sledoval výšky na dashboardu a myslím, že správně bude až výsledný údaj po uložení trasy. Všiml jsem si totiž, že kousek od domu už dash ukazoval 32 nastoupaných metrů což je nesmysl, nemohlo to být více než 15-20. Neberou se údaje pro dash náhodou z GPS?

photo
1

Zdravím Josefe,

stará známá věc kterou jsem psal již mnohokrát, např: http://help.locusmap.eu/topic/wrong-elevation-gain-during-recording#comment-16697

"Správný" údaj je dost relativní pojem. GPS měří různě špatně a je na aplikaci, jakou optimalizaci hodnot zvolí. Nicméně jak jsem psal i jinde, naprosto uznávám, že aktuální systém není ideální a potřebuje přepracovat tak, aby hodnoty byly při obou stavech identické.

photo
1

Děkuji Menione, tak nějak jsem předpokládal, že když zapnu ve Správci NV volbu "Použít tlakový senzor", SRTM dám na volbu "Nepoužívat" a Filtr na "Bez filtrace", nebudou se data z Tlakového senzoru už nijak upravovat. Nicméně, přesto mi přijde, že údaj o NV v dashboardu ignoruje nastavení "výběr tlakového senzoru" na záložce Správce NV a bere si data vždy z GPS. Jinak by přeci měl být údaj o aktuální NV zobrazen i když není zapnutá GPSka.

Popravdě mi na nějakém tom nastoupaném metru moc nesejde. Jak píšeš, jde spíš o to, že ty údaje by měly alespoň trochu korespondovat. Když jsem na starém telefonu bez tlakového senzoru použil vhodnou kombinace optimalizace a filtrace, šlo to docela slušně odladit. Předpokládal jsem ale, že tlakový senzor v A3 bude dostatečně přesný na to, abych nemusel data už dále optimalizovat.

photo
1

Tak to úplně nefunguje. Interně je to dělané tak, že lokace (která se obnovuje většinou 1x za vteřinu), je nositel informací. Takže NV se sice nastavuje ve tvém případě pomocí senzoru, nicméně i tak čeká až se objeví nová GPS poloha a pak se teprve obnoví informace v dashboardu a na jiných místech.

Nicméně opravdu o tom problému vím a vím, že je třeba ho vyřešit. Nějak nestíhám :). Díky za pochopení.

photo
1

Díky za vysvětlení. Pokud nemáš na tento problém další ohlasy, tak to klidně odlož. Já sám s dash jen experimentuji a tento údaj v konečné verzi asi ani nepoužiji. Zaneprázdněnost chápu, když vidím to neustávající množství dotazů, připomínek i stížností, sám bych se z toho už asi zbláznil. Věř ale, že si Tvé práce a celého kolektivu podilejícího se na vývoji moc vážíme.

photo
1

Za málo. Ale jo, ohlasy občas jsou a já sám vím, že je to prostě divné, nejednotné.

Nějak se to jen poslední měsíce kupí a mě přijde, že jsem od podzimu nic pořádně neudělat ... no samý support, ještě ta zlobivá GPSka do toho atd, peklo :).

Josefe, díky za uznání, kdyby nebylo spokojených a teda hlavně i rozumně remcajích uživatelů, nikdy bychom se takhle daleko nedostali, takže díky i (nejen) tobě!

Nicméně o problému vím (viz např. zde), mám ho zapsaný jako jeden z asi 20ti větších prioritnějších úkolů, jen se k tomu dostat.

Replies have been locked on this page!