This object is in archive! 

[CZ] Hlas navigace je jen nemecky

Bohumil Cenkl shared this question 5 years ago
Answered

Zdravim,

v nastaveni hlasu navigace u verze LOCUS PRO 3.32.0 mam moznost zvolit hlas a je tam jen "Zadny hlas" nebo "prevod textu na rec" -tim asi mineno TTS.

V telefonu Samsung mam nastaven v systemovych nastavenich preferovany modul prevodu na text SAMSUNG TTS s preferovanou cestinou, ktery mluvi cesky bez problemu.

Kdyz vyberu v Locus v nastaveni hlasu "prevod textu na rec" ,tak mi Locus mluvi nemecky a rika neco ze "nemecky text odpovida verzi 5 a ......" (nejsem nemcinar)

Co mohu nastavit,aby to mluvilo cesky, pripadne mohu nastavit jiny TTS modul cestiny (mam zakoupen hodne vousaty svox)


PS jinak velmi dekuji za super aplikaci,bez ktere si to dovedu tezko predstavit. Propaguji ji kde mohu :)

Replies (6)

photo
1

Dobrý den,

jděte do nastavení >jazyk a jednotky > převod textu na řeč a zkontrolujte, zda je nastaven správný TTS zdroj a jazyk. Ověřte také na testovací frázi.

photo
1

Dobrý den,

toto vse mam nastaveno správně. mám TTS samsung s jazykem cestina a zkusebni text mi precte správne (nastaveni,usnadneni,prevod textu na rec) Jedna se o samsung Galaxy A5 (SM-A520F) s androidem verze 8.0.0

photo
1

Dobrý den,

měl jsem na mysli nastavení v Locusu, nikoli v telefonu: Locus menu > nastavení > Jazyk a jednotky > Převod textu na řeč. Zde se dá vybrat zdroj TTS i jazyk.

photo
1

Dobrý den

i tam mam nastavenu cestinu a testovaci vetu mi to precte cesky. dekuji

photo
1

Dobrý den,

a máte nastaven stejný TTS zdroj v systémovém nastavení telefonu i v Locusu a v obou případech je testovací fráze interpretována správně? Zkusil jste jiný TTS zdroj, ten Svox?

photo
1

Dobry den,

v LOCUsu v nastaveni mam u TTSzdroje dve moznosti a to "Modul prevodu textu" a " Text na rec Google" At nastavim jedno nebo druhe,tak mi Locus frazi precte dobre cesky. V nastaveni systemovem androidu mam Prevod textu na rec-Preferovany modu-"Modul prevodu textu na rec Samsung" a ten mi cte take spravne cesky .Po prepnuti v systemovem ze Samsung na Google a zpet se mi cestina "rozchodila" a jiz navbiguje cesky. Dekuji moc za napovedzeni ze nastaveni je i v LOCUsu a po nekolika testech i zprovozneni. Drzim palce v dalsim vyvoji super softwaru.

Replies have been locked on this page!