This object is in archive! 

Using heart rate sensor of the smartwatch

Uwe Schmidt shared this idea 6 years ago
Completed

How about with a connecting the heart rate sensor of the smartwatch to Locus for use it in the dashboard and the gpx recording file.

Replies (2)

photo
1

Guys, this has just been implemented. Awesome!

photo
1

Hello,

I will be closing this issue because it has been implemented in the latest Wear for Locus Map add-on version (1.1.6) . The HRM must be enabled in menu (i.e. navigation drawer) > Settings first. After that the HRM should be synchronized with Locus during active track recording automatically.

Let me know if you come across any problems like HRM often dropping to zero during the recording. I will try to improve latency for HRM synchronization even more in the next versions but I hope that it will work just fine for the most of you even with the current version.

Best Regards

Milan

photo
1

Ahoj,

včera jsem hned zkoušela, a při kombinaci Redmi Note 4x a Ticwatch to funguje ... tak nějak. Úspora baterie je vypnutá na obojím systému.

Jakmile se Locus na hodinkách utlumí, přestane brát tepy. Probralo se to vždy při poklepání da displej, fungovalo další chvilku, a pak zase nic. Další poklepání to zase probralo. Samo o sobě je to při téhle kombinaci k ničemu.

Nakonec jsem to vyřešila souběžným spuštěním programu Sport Gear Tracker na hodinkách, který mi funguje stabilně. Od té chvíle Locus šlapal "jak hodinky", tepy se načítaly průběžně i doplněk Locus add-on for heart rate jely bez problémů.

Problém nastal ve chvíli, kdy se mi z nějaké době "odpárovaly" hodinky v Locusu, přestože jsou v systému spárované a ostatní programy s tím problém nemají. Po restartu v hodinkách Locus začne číst tepy (svítí dioda), hlásí "nepodařilo se navázat spojení" a nedá se to nijak vypnout. Je nutné restartovat celé hodinky. Bohužel se mi od té doby (včerejší odpoledne) nepodařilo to spojení v Locusu obnovit, přitom hodinky jsou normálně spárované. Jako poslední budu ještě zkoušet v hodinkách reinstalaci Locusu, jestli pomůže.

Pokud je to k něčemu, přikládám záznam z Locusu + vyexportované ty samostatné záznamy tepu tak, jak je nahrál SGT.

Majka

photo
1

Ahoj Marie,

mrzí mě, že máš s add-onem takové problémy. Popsané chování je zvláštní a upřímně nevím, čím by mohlo být způsobené.

Napřed by bylo dobré zprovoznit samotný add-on. Pokud se komunikace vůbec nechytá, tak bych doporučil reinstalovat Wear for Locus Map na hodinkách i telefonu a ještě zkusit zkontrolovat, zda je aktuální aplikace Wear OS. A samozřejmě zkusit restartovat hodinky i telefon.


Žádné párování kromě povolení "Propojení s doplňky" v nastavení Locus Map by nemělo být potřeba, to by ale hodinky specificky zahlásily místo obecne chyby "nepodařilo se navázat spojení."


Pokud bude komunikace fungovat, pak bude možné začít řešit HRM. Na telefonu prosím zkontroluj, že jsou vypnuté optimalizace baterie pro Locus Map, Wear for Locus Map a případně i Wear OS. Po spuštění záznamu trasy a zavření Locusu na hodinkách prosím zkontroluj, že v notifikacích hodinek stále běží služba záznamu trasy (jedná se o perzistentní notifikaci obdobně jako u spuštěných služeb "v popředí" na telefonu). Také prosím o kontrolu, že stále svítí dioda HR senzoru i pokud neběží žádná jiná aplikace nebo služba kromě Locus záznamu trasy a hodinky zobrazují pouze ciferník nebo mají vypnutý displej.

Také budu opravdu moc rád, pokud by ses přidala do beta testování a vlákna pro Wear OS na našem fóru. HRM tam budeme ještě řešit, protože to vypadá, že, funkce HRM nezlobí jen na tvých hodinkách, i když před vydáním další beta verze, teď budu nejspíš napřed pár týdnů jen monitorovat situaci.

Na konec ještě prosím o informaci, jestli na telefonu běží Android 6 nebo 7. Ticwatch má, předpokládám dle specifikace, nějakou z verzí Wear OS (nejedná se už o Android Wear 1.x).

Moc děkuji a přeji pěkný den


Milan

Replies have been locked on this page!