This object is in archive! 

[CZ] Automatický export tras

Ladislav Čapka shared this problem 10 years ago
Solved

Rád bych využil automatický export trasy do GPX při ukončení záznamu. V nastavení pod záznamem tras mám vybráno GPX (verze 1.1), cíl na SD (zkoušel jsem i DropBox) a žádný další parametr nastaven není (sdílení, ...). Nikdy se mi ale nepodařilo automatický export rozběhnout - nic se při ukončení záznamu trasy nevytvoří, výstupní adresáře zůstávají prázdné. Je tato funkce podmíněna něčím dalším, nějakým dalším nastavením a nebo jsem narazil na bug?

Replies (8)

photo
2

Dobrý večer,


zkontrolujte, prosím, zda máte nastavení automatického exportu tras uloženou. To poznáte tak, že v nastavení automatického exportu uvidíte v závorce před textem červenou barvou váš zvolený exportní typ. Pokud zvolený exportní text nevidíte, nastavení není uložené.

Nastavte tedy druh exportu, prosím, ještě jednou a na horní liště obrazovky "export dat" potvrďte výběr tlačítkem "Nastavit". Nyní byste měl vidět zmíněný exportní typ v řádku tohoto nastavení a automatický export by měl fungovat.


Pokud vám přesto automatický export nefunguje, prosím, kontaktujte nás.

photo
1

Ano to jsem viděl celou dobu (oranžové GDX v závorce). Nicméně zdá se, že pomohlo to nastavení smazat (aby zmizela ta oranžová závorka) a nastavit znovu. Považujme to za uzavřené, protože zřejmě nejsem schopen vrátit stav, kdy jsem závorku s GPX viděl a GPX soubory se automaticky netvořily. Díky.

photo
1

Toto téma znovu otevřu. Ten export nefunguje (minimálně) pokud jsem offline - na konci trasy kliknu na "Stop", pak to chvíli ukládá, nikde žádná chyba, žádná hláška a exportovaná trasa taky nikde. To nelze udělat tak, aby to fungovalo jak na PC - tzn. uložím file a ten se Dropboxem automaticky syncne jakmile jsem online?

photo
1

@Ladislav Čapka: Lze, v Androidu se může aplikace zaregistrovat k odběru notifikací o určitých systémových událost - např. změně stav připojení k síti. Tedy aplikace nemusí běžet, ale systém ji probudí, když se zařízení připojí k internetu. A aplikace pak může např. odeslat někam...

photo
1

onelook wrote:

@Ladislav Čapka: Lze, v Androidu se může aplikace zaregistrovat k odběru notifikací o určitých systémových událost - např. změně stav připojení k síti. Tedy aplikace nemusí běžet, ale systém ji probudí, když se zařízení připojí k internetu. A aplikace pak může např. odeslat někam...
Což ale není případ Locusu a exportu tras na Dropbox po dokončení jejich záznamu... nebo je?

photo
1

Myslel jsem to tak, že je možnost takovou věc na Androidu implementovat. Sám Dropbox nepoužívám, protože jsem lehce paranoidní a nechce se mi zbytečně nějakému Dropboxu dávat seznam tras kudy a kdy se pohybuji ve standardizovaném "plaintextu". Používám aplikaci Folder Sync Lite, která mi zálohuje data Locusu na FTP. Ocenil bych možnost autoexportu po uložení trasy (a připojení k internetu) přímo Locusem jakýmkoli rozumným protokolem (FTP, HTTP, ...) na vlastní server/hosting, ale to je mimo toto téma.

photo
1

Zdravím pánové,


1) chyba ohledně toho oranžového "GPX" tam opravdu byla. Díky. Bude opraveno v další verzi.


2) Způsob autoexportu je jak je, tedy nejhloupějším způsobem. Uznávám, že by to šlo stokrát lépe. Nicméně přestože to funguje jak funguje, jste (jsi) první kdo si na to stěžuje. Což je i pro mě znamení, že o to zase tak velký zájem není.


Rád bych udělal nějaký obecný systém na práci s takovými událostmi, tedy možnost i exportu, importu na pozadí, odesílání http věcí též na pozadí až v okamžiku kdy je internet atd. nicméně to bude ještě chvilku trvat. To znamená zatím je třeba počítat s tím, že to funguje takto.

photo
1

Ahoj,

super díky. Já s tím žít dokážu (nemám potíže dostat GPX z telefonu různými cestami), proto jsem to v prapůvodu poslal jako dotaz nikoliv jako report chyby. V podstatě mi stačí tato informace, tzn. že moje zkušenost je přesně taková, jak je to momentálně napsáno. A až bude čas se tomu věnovat, tak samozřejmě vylepšený automatický export GPX mi ušetří asi 25-30 sekund per jedno stahování z telefonu... = i pro mne to má malou prioritu jako request.

Replies have been locked on this page!