[CZ] Výstraha před navigačním povelem
Nedávno jsem se setkal s ještě jedním nedostatkem, ačkoliv se mi velice těžko píše slovo nedostatek u tak skvělé aplikace 😉 Když například běžím lesními cestami, kde není úplně jasné, kdy přijde zatáčka, protože pěšinky bývají zarostlé, neslyším zřetelně povel navigace, protože mám mobil na nějakém vzdáleném místě od ucha a zvuk navigace ruší zvuky z okolí (vítr, auta..) a zvuky pohybu terénem (povrch, porost atd.) . Zní to debilně, ale vystihuje to situaci 😎 Bylo by myslím vhodné, kdyby nějaký tón s nastavitelnou časovou prodlevou upozornil na blížící se povel navigace tak, abych se mohl například zastavit, nebo zpomalit, abych navigační povel mohl vyslechnout s větším soustředěním se a menším ruchem z okolí. Zkrátka, abych nemusel zastavovat, vytahovat mobil a znovu prohlížet trasu, abych věděl, co že mne to čeká. Myslím, že by se to mohlo hodit i ostatním 😁
Možný by Ti pomohlo zkusit místo hlasového výstupu stáhnou z Lucous store tu druhou sadu, tuším se jmenuje Morsee. Místo hlasového pokynu dostaneš různý počet pípnutí a ta jsou nepřeslechnutelná. Já to tak používám na kole, kde je hlas na silnici úplně k ničemu. Vypadá to složitě, ale funguje to výborně. Případně zkus přestavit (nevím už kde, ale někde to je) vzdálenost, ve které Locus upozorňuje. Myslím, že tam je i možnost opakování pokynů.
Možný by Ti pomohlo zkusit místo hlasového výstupu stáhnou z Lucous store tu druhou sadu, tuším se jmenuje Morsee. Místo hlasového pokynu dostaneš různý počet pípnutí a ta jsou nepřeslechnutelná. Já to tak používám na kole, kde je hlas na silnici úplně k ničemu. Vypadá to složitě, ale funguje to výborně. Případně zkus přestavit (nevím už kde, ale někde to je) vzdálenost, ve které Locus upozorňuje. Myslím, že tam je i možnost opakování pokynů.
Zdravím,
no upozorňovat na to že přijde upozornění ... zkusil bych opravdu využít přesně to co píše Pepa, tedy buď z Locus Store stáhnout zvuk který jen pípá a nebo lze v config.cfg souboru změnit parametr "navigation_announcements_times".
Osobně to řeším malými bezdrátovými sluchátky ;).
Dej vědět zda něco z toho pomohlo.
Menion
Zdravím,
no upozorňovat na to že přijde upozornění ... zkusil bych opravdu využít přesně to co píše Pepa, tedy buď z Locus Store stáhnout zvuk který jen pípá a nebo lze v config.cfg souboru změnit parametr "navigation_announcements_times".
Osobně to řeším malými bezdrátovými sluchátky ;).
Dej vědět zda něco z toho pomohlo.
Menion
Pro [CZ] použijte Google translate pse.
https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=7016.msg60193#msg60193
Pro [CZ] použijte Google translate pse.
https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=7016.msg60193#msg60193
Nemám rád Bluetooth 😎 Když budu mít sluchátka, neuslyším možná nebezpečí. Dá se někde ta morseovka nastudovat/nacvičit? Pak si rovnou podám přihlášku k Navy SEALs... 😉
Nemám rád Bluetooth 😎 Když budu mít sluchátka, neuslyším možná nebezpečí. Dá se někde ta morseovka nastudovat/nacvičit? Pak si rovnou podám přihlášku k Navy SEALs... 😉
Ale děkuji za rady 😎
Ale děkuji za rady 😎
Přiznám se, že zrovna ve vztahu k mému problémů význam editace parametrů "navigation_announcements_times" nechápu. Je mi jedno, jak daleko před odbočením dostanu echo, když nerozumím. Spíš by to chtělo instrukci vícekrát zopakovat... Ano, to by se mi líbilo - kompromis? 😁
Přiznám se, že zrovna ve vztahu k mému problémů význam editace parametrů "navigation_announcements_times" nechápu. Je mi jedno, jak daleko před odbočením dostanu echo, když nerozumím. Spíš by to chtělo instrukci vícekrát zopakovat... Ano, to by se mi líbilo - kompromis? 😁
Replies have been locked on this page!