[CZ] Výstraha před navigačním povelem

Pavel Fojtík shared this idea 4 years ago
Gathering feedback

Nedávno jsem se setkal s ještě jedním nedostatkem, ačkoliv se mi velice těžko píše slovo nedostatek u tak skvělé aplikace 😉 Když například běžím lesními cestami, kde není úplně jasné, kdy přijde zatáčka, protože pěšinky bývají zarostlé, neslyším zřetelně povel navigace, protože mám mobil na nějakém vzdáleném místě od ucha a zvuk navigace ruší zvuky z okolí (vítr, auta..) a zvuky pohybu terénem (povrch, porost atd.) . Zní to debilně, ale vystihuje to situaci 😎 Bylo by myslím vhodné, kdyby nějaký tón s nastavitelnou časovou prodlevou upozornil na blížící se povel navigace tak, abych se mohl například zastavit, nebo zpomalit, abych navigační povel mohl vyslechnout s větším soustředěním se a menším ruchem z okolí. Zkrátka, abych nemusel zastavovat, vytahovat mobil a znovu prohlížet trasu, abych věděl, co že mne to čeká. Myslím, že by se to mohlo hodit i ostatním 😁

Replies (6)

photo
1

Možný by Ti pomohlo zkusit místo hlasového výstupu stáhnou z Lucous store tu druhou sadu, tuším se jmenuje Morsee. Místo hlasového pokynu dostaneš různý počet pípnutí a ta jsou nepřeslechnutelná. Já to tak používám na kole, kde je hlas na silnici úplně k ničemu. Vypadá to složitě, ale funguje to výborně. Případně zkus přestavit (nevím už kde, ale někde to je) vzdálenost, ve které Locus upozorňuje. Myslím, že tam je i možnost opakování pokynů.

This comment is in trash! Restore
photo
1

Zdravím,

no upozorňovat na to že přijde upozornění ... zkusil bych opravdu využít přesně to co píše Pepa, tedy buď z Locus Store stáhnout zvuk který jen pípá a nebo lze v config.cfg souboru změnit parametr "navigation_announcements_times".

Osobně to řeším malými bezdrátovými sluchátky ;).

Dej vědět zda něco z toho pomohlo.

Menion

photo
2

Pro [CZ] použijte Google translate pse.

https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=7016.msg60193#msg60193

photo
1

Nemám rád Bluetooth 😎 Když budu mít sluchátka, neuslyším možná nebezpečí. Dá se někde ta morseovka nastudovat/nacvičit? Pak si rovnou podám přihlášku k Navy SEALs... 😉

photo
1

Thank You very much! 👍😎

photo
photo
1

Ale děkuji za rady 😎

photo
1

Přiznám se, že zrovna ve vztahu k mému problémů význam editace parametrů "navigation_announcements_times" nechápu. Je mi jedno, jak daleko před odbočením dostanu echo, když nerozumím. Spíš by to chtělo instrukci vícekrát zopakovat... Ano, to by se mi líbilo - kompromis? 😁

photo
1

[EN] YOU really like that? A noisy "oracle" very talky gps?

Ok, than fine tune Locus by YOUR prefered config by text edit. ( Best by Notepad ++)

https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:advanced:customization:config

So optimize, go out, than drive and test. You do !

Success.

# NAVIGATION

# --------------------------------

# times before command, when Locus notify (in seconds), default is : 15 | 35 | 300

navigation_announcements_times = 15 | 25 | 35

photo
1

Thank You again! .... Very talky... It depends on the environment 😉

photo
1

I'm really surprised that you Willy (0709) found this topic :). Thanks for your help here and tips!

Pavel, you may modify times exactly as Willy wrote, or even more, add own times to hear notification a lot more times before action should happen like

navigation_announcements_times = 15 | 25 | 35 | 45 | 60 | 75 | 90 ...
It's just in your imagination. Every value defined the number of seconds before auction, when Locus tries to notify (it does not always do, but it tries). Good luck!

photo
Leave a Comment

Attach a file