[CZ] Non-working Track recording

Eliška Brožová shared this problem 15 months ago
Closed

Niekolko rokov som pouzivala bez problemov nahravanie trasy, no posledne mesiace (cca 3/4 roka) mi nikdy trasu nezaznamena. Nesuvisi to s datami, signal GPS urcite je, pretoze svoju polohu priebezne vidim, ale nezaznamenava ju. V Androide mam povolene pristupy, vypnuty setric baterie, v nastaveniach som presla polozky a rozne ich menila, ale nic nepomohlo. Neviem, co sa zmenilo, ci to suvisi s novym Locusom, ze prestane postupne starsia verzia fungovat?

Replies (1)

photo
1

Dobrý den,

můžete prosím podrobněji popsat jak se chyba projevuje?
Trasa není zaznamenána vůbec, nebo jsou v ní chyby a rovné úseky?
Může mi poslat screenshot, nebo GPX nějaké špatně nahrané trasy?

Co máte prosím za telefon a jaká verze androidu na něm běží?

Děkuji za upřesnění.


Zdenek, Locus team

photo
1

Pouzivam Samsung Galaxy S20 Ultra 5G s Androidom 13.

To spravanie je rozne, pretoze som menila nastavenia. Niekedy to bolo tak, ze nezaznamenalo nic, len vychodzi bod. Potom len niektore body, ktore pospajalo rovnymi ciarami.

Nasla som poslednu spravne zaznamenanu trasu z 13.3.2022, odvtedy to nefunguje.

Vsetky nespravne nahrane trasy som zmazala, mam len zo vcerajska, je v rovnakej lokalite ako ta trasa z 13.3. Ruzovy kruh je pociatocny aj konecny bod, ruzova cast trasy je mnou dokreslena pri screenshote, ta s menenou farbou (modra, tyrkysova, zelena - mam nastavene farby pre sklon terenu) je zaznamenana, ale zas su to len pospajane body, tak rovno som nesla. Bolo to v zaverecnej casti cesty. Z casu, ktory som sla (cca 2 hodiny) nahralo len 18min., dokonca zacalo nahravat v tom najhorsom terene, kde by som ocakavala skor vypadok, hoci predtym som nikdy ziadny nezaznamenala, naozaj to predtym fungovalo genialne.

Na porovnanie prilozim aj cervenu trasu z 13.3.

GPX vcerajsia nespravna trasa https://linksharing.samsungcloud.com/z58Han2ncpnz

GPX 13.3. https://linksharing.samsungcloud.com/gSSsrI79mumQ

photo
1

Dobrý den,

s největší pravděpodobností, to bude problém způsobený optimalizací baterie.

I když je Samsung jedním z nejrozšířenějších výrobců, je zároveň nejagresivnější v oblasti ukončování procesů na pozadí.

Zkuste prosím zkontrolovat nastavení Locusu podle tohoto návodu - https://docs.locusmap.app/doku.php?id=manual:faq:gps_lost_fix_android6

A rozhodně bych doporučil projít si tyto stránky - https://dontkillmyapp.com/. Najdete zde doporučení přímo pro váš telefon a rady jak obejít optimalizaci.

S pozdravem,



Zdenek, Locus team

photo
Leave a Comment
 
Attach a file