[CZ] Ztráta bodů na trase

Josef Žajdlík shared this question 20 days ago
Answered

Vytvořil jsem si v telefonu trasu a na ni ručně uložil trasové body (plánované zastávky). Když jsem ale uloženou trasu otevřel ve webovém plánovači a provedl v ní drobné úpravy, všechny ručně vložené body zmizely. Chápu asi princip, že přeplánování přepsalo navigační pokyny a s nimi smázlo i ty ručně vložené body. Neměly by být ale ošetřeny proti takovému smazání?

Replies (7)

photo
1

Dobrý den,

nasimuluju to i u sebe, tak by se to chovat určtě nemělo. Nicmně, záleží na tom, co přesně ty "drobné úpravy" obnášely. Pokud jste změnil polohu těch bodů, jejich popisky a ikony zmizely - z půrjezdního bodu se stal běžný tvarovací bod. Takhle ale funguje také aplikace Locus Map - via pointy jsou definovány polohou. Pokud se poloha změní, viapoint se mění na shaping point.

This comment is in trash! Restore
photo
1

Děkuji, ono to samozřejmě určitou logiku má, protože při přepočítání trasy se mohou některé vložené body vyskytnout mimo trasu. Ale je to blbé, protože to dá dost práce tam ty body navkládat a člověk o ně přijde bez jakéhokoliv upozornění.

photo
photo
1

Ještě upřesnění - při editaci jednoho via pointu vám zmizely všechny ostatní?

photo
1

Ne ne, to jsme se špatně pochopili. Needitoval jsem viapointy (mám pocit, že to na webu snad ani nejde), ale udělal jsem mírné změny v trase. Prostě jsem část trasy přetáhl myší o ulici dál. A zmizely všechny viapointy na celé trase.

photo
1

Nedaří se mi to nasimulovat. Při přesunu části trasy průjezdní body zůstávají na svém místě, a to ikdyž změním routovací profil nebo zaškrtnu "použít na celou trasu". Mohl byste to prosím zopakovat a natočit? Na snímání obrazovky používám OBS studio.

photo
1

Video ve sl. tel. nemohu natáčet, ale udělal jsem kolekci SCR, snad to bude jasné.

1-3 ukázka vytvořené trasy v mobilu

4-5 úpravy v počítači

6-7 zobrazení upravené trasy v mobilu, waypointy tam už nejsou

photo
1

Díky za screenshoty, ale nechápu, co se stalo. U mně moje via pointy zůstávají - nemůžu problém reprodukovat. Vyčkáme, zda se někdo ozve s podobným problémem.

photo
1

Dobrá, zatím jsem to vyřešil tak, že jsem si waypointy uložil do samostatné složky a použiji funkci "upozornění na body". Potřebuji to na noční pochod, u kterého je v určitých místech provést nějaký úkon.

Leave a Comment

Attach a file