Přepočítávání při sjetí z trasy a průchozí body
Hezký den, možná něco chápu špatně, ale nerozumím tomu, jak Locus řeší navigaci po předem zvolené trase s průchozími body v případě, že z trasy sjedu a trasa se přepočítá buď automaticky nebo ručně.
Řekněme, že si zvolím okružní trasu se dvěma průchozími body. Mám nastavenou prioritu bodu při přepočtu. Při sjetí mimo trasu se mi stává následující:
- První přepočet automatický nebo manuální mě navede na trasu z mé aktuální pozice k prvnímu průchozímu bodu. Jenže pokud mám v dashboardu zobrazené pole "Název dalšího průchozího bodu", najednou v něm vidím bod č 2.
- Pokud jedu dál mimo nově stanovenou trasu (první přepočet mě obvykle nabádá k otočení na původní trasu a to nechci), tak druhý automatický nebo manuální přepočet už průchozí bod č. 1 vynechá a navádí mě až na bod č. 2. A nakonec to dopadne tak, že mě po několika přepočtech navigace vede domů, resp. do cíle celé trasy.
Já přitom očekávám, že mě navigace bude dál vést na bod č. 1 po nových trasách z mé aktuální pozice. Na bod č. 2 chci navigovat až poté, co projedu bodem č. 1. V mém případě jde většinou o kešky.
A ještě jedna věc ve webovém Locusu se objevila možnost změnit typ bodu mezi průchozím a tvarovacím. Super věc, jenže když chci po uložené trase s průchozími body jet v mobilním Locusu (trasu vyberu v knihovně, klepnu na ikonku s šipkami připomínajícími Y vlevo dole a pak na Navigace-Navigovat), tak v dashboardu vidím jako název dalšího průchozího bodu "Cíl". A první automatický nebo ruční přepočet mě samozřejmě navede přímo na cíl a úplně pomine průchozí body. To je asi špatně, ne?
Mám verzi 4.35:0 a Android 17 na Google Pixel 10 Pro XL.
Díky moc za pomoc.
The same question
Replies have been locked on this page!