This object is in archive! 

[CZ] Chyba při otáčení obrazovky

Josef Žajdlík shared this problem 2 years ago
Solved

Po posledních dvou aktualizacích nelze použít Locus v režimu na šířku na Androidu 8. Před aktualizací cca před týdnem to fungovalo, ale nešel po poklepání zobrazit skrytý panel. Po první aktualizaci zobrazení panelu fungovalo, ale nešla vůbec vypnout obrazovka. Po další aktualizaci během dalšího dne se chování změnilo. Obrazovku lze zhasnout, ale ona se po cca 1 vteřině sama rozsvítí. Stejně se to chová při zhasínání senzorem i tlačítkem na telefonu. Na tabletu a Android 11 zobrazení funguje normálně. Pokud bude třeba, mohu poslat nastavení telefonu.

Replies (5)

photo
1

Dobrý den Josefe,

omlouváme se za nepříjemnosti po aktualizaci.

O problému víme a tento týden ( spíše v druhé polovině) by měla vyjít opravná verze.

Dejte pak prosím, vědět, zda problém byl odstraněn.

Děkujeme za pochopení

Přeji hezký den

Andrea

photo
1

Není problém, obrazovku na šířku potřebuji kvůli spec. držáku jen jeden týden v roce. No a tentokrát to zrovna vyšlo na týden, kdy to nefungovalo. Nicméně všechno špatné je k něčemu dobré. Ukázalo se, že jezdit na kole pomocí linky na Edge 130 v kombinaci s turistickou mapou má taky své kouzlo. Takže na opravu má z mého pohledu Menion 51 týdnů.

photo
1

Tak v nové verzi 4.3.3. problém bohužel přetrvává.

photo
1

Zdravím Pepo,

hodně divné chování. Jsou v apce dvě věci které se upravovali a které na tohle mohou mít vliv. Btw. na jakém zařízení to zkoušíš?

Vyzkoušej co s tím udělá nastavení na "Displey -> Full screen" a "Display > Unlock the screen". S oběma vypnutými věřím, že to bude fungovat. Zajímá mě ale která z těcho věcí zlobí. Pokud si též vzpomeneš, namísto "Unlock the screen" přepínače byly ještě v minulé verzi tři možnosti. Nevzpomeneš si kterou těch tří jsi používal? Díky

Menion

photo
1

Nešel jsem ve starém telefonu ta nastavení, tak přikládám SCR.

photo
1

Ahoj Menione,.

mám to na Samsung A3 s android 8. Ve starém provedení jsem měl volbu něco jako "všechny zámky". Dalo by se to asi ještě dohledat na nějakém starším telefonu, kdyby bylo třeba. Vypnout "Odemknout obrazovku"opravdu pomohlo, ale má to jednu "mouchu". Pokud zhasnu obrazovku pomocí tlačítka, zdá se být vše v pořádku. Pokud ji ale zhasnu senzorem, nevyřadí se při odemknutí zamykací obrazovka. A bohužel se to nedá obejít ani otiskem prstu, musím nakreslit znak. Ještě bych asi měl upřesnit, že nepoužívám celoobrazovkový režim, myslím s ním byly v minulosti problémy, tak jsem ho už dávno vypnul.

photo
1

Díky díky. Nějaký důvod proč by se to mohlo dít vidím. Nerozumím moc proč se ti to děje (vypadá to spíše na chybku v implementaci Androidu 8 na tvém zařízení), nicméně zkusme další (Beta) verzi a uvidíme. Předem díky za test.

photo
1

Jsem si ale jistý, že se to stalo s příchodem předposlední ostré verze (ta, co po ní hned následovala opravná). V té první se to chovalo tak, že obrazovka po otočení nešla vůbec zhasnout. V druhé se chování změnilo, zhasnout sice jde, ale asi po vteřině se zase rozsvítí. Mohu poslat kompletní zálohu, pokud to budeš chtít vyzkoušet s mým nastavením.

photo
1

Myslím že záloha nepomůže, ale děkuju. Beta je venku, tak když si najdeš chvilku, zkus prosím, díky.

photo
1

Zatím jsem testoval jen krátce, ale vypadá to, že s novou betou je problém vyřešen. Ovládání funguje bez problémů. Díky, skvělá práce jako vždy.

Mimochodem, nová možnost pojmenování záznamů je u cykloturistiky skvělá. Použil jsem krátký datum plus start a cíl, a je to velmi přehledné. Pro laiky ale možná komplikované, což nabídnou rolovací seznam s pár přednastavení?

photo
1

Perfekt,díky za test Pepo.

A možnosti pojmenování: no jo, já se tak nějak snažím něco nového přidat ale přitom tím "nezabít" celé dopoledne. To co říkáš by samozřejmě špané nebylo ... mno

photo
1

Ještě to budu testovat. Napodruhé se mi podařilo dostat do podivné smyčky při odemykání senzorem. Objevila se zamykací obrazovka a neustále se otáčela. Bylo docela těžké se ze smyčky dostat a nakreslit znak. To odemykání zatím není spolehlivé, nevím proč se u Android 8 vždy napřed ukáže obraz navýšku a až pak se překlopí. U tabletu s A11 se to tak nechová.

S tím seznamem si hlavu nedělej, to já jen, že to je hezká funkce, ale spíš pro odborníky. Tuším, že k ní zatím ani není nápověda jak postupovat. To psaní složených závorek taky není na některých klávesnicich jednoduché.

photo
1

Tak mám nové poznatky ohledně odemykání. Myslím, že jsem narazil na docela zajímavý problém. Asi to bude spíš v Androidu a když vím jak ho obejít, nemusíš ho řešit. Jen by bylo dobré, abys o něm věděl. Pokud použiji zobrazení na šířku, nesmím napoprvé zamknout obrazovku senzorem světla. Pokud ji napřed zhasnu tlačítkem, pak odemknu, mohu ji pak libovolně ovládat senzorem. Jestli ji ale hned napoprvé zhasnu senzorem, dostane se po rozsvícení senzorem do nekonečné smyčky se zamykací obrazovkou androidu, ze které se velmi obtížně dostává. Asi to má něco společného s bezpečnostními funkcemi androidu. Pokud totiž používám v jakémkoliv zobrazení zapínání senzorem, musím po ukončení Locusu vždy poprvé odemknout mobil znakem. Nejde to ani otiskem prstu, vypisuje to něco se zásadami zabezpečení. To samozřejmě ničemu nevadí, ale nejspíš se tahle zásada zabezpečení nějak vnutí i do Locusu, pokud se má po odemknutí senzorem napoprvé otočit na šířku.

photo
1

Díky za test. No to zní celé dost komplikovaně ...

Pokud displej vypne Locus na základě vlastního požadavku, zjistil jsem právě nedávno že je pak potřeba zabezpečeného odemknutí. O tom vím ale bohužel se mi nedaří najít žádnou metodu jak to udělat bez toho. Nicméně to zacyklení co popisuješ je pro mě trošku nepochopitelné. No upřímně uvidím jestli se ozve ještě někdo další, jinak bych to tedy raději neřešil, díky :).

photo
2

Zatím to neřeš, já sám tohle nastavení používám jen pár týdnů v roce, to nestojí za to. Navíc mohu telefon zapínat tlačítkem. Rozhodně to můžeme uzavřít tím, že problém s otáčením je vyřešený. To funguje bez problémů, pokud se nepoužije zapínání senzorem.


Zajímavé ovšem je, že ovládání senzorem funguje bez problémů při otočení na výšku, tam ho používám na kole prakticky denně. Ono je tam těch voleb hrozně moc, celá obrazovka, otočení jen mapy, otočení i menu, podle systému, zapínání senzorem, otiskem... dohromady to dává neskutečné množství kombinací. Kdoví co se s čím vzájemně bije.

Replies have been locked on this page!