This object is in archive! 

[CZ] Necitelne mereni vzdalenosti

Rudolf Musil shared this question 2 years ago
Answered

Pri mereni vzdalenosti vertikalne, se hodnota skryje za lupou. Pro lepsi citelnost by se hodilo dat to klidne v prekryvu nekam nahoru na obrazovku, tak aby to bylo skutecne citelne a nemaskovalo se to v mape. Jako je to nakonec dobra funkce, ale totalne odflaknuta. Promin.

Replies (6)

photo
1

Zdravím Rudo,

"totálně odfláknutá" je myslím zbytečně silné výrazivo. V podstatě vždycky se najde místo, kdy ti tam nějakým způsobem bude něco překážet > malá lupa, ruka, nějaký další panel na obrazovce. Nejsem si jist jestli jsem schopen udělat univerzální řešení. Panel nahoře má zase nevýhodu, že pro zjistění výsledku se musíš koukat někam úplně jinam a ztratíš komplet kontext, tedy i potvrzení zda jsou prsty opravdu tam kde je chceš mít. Navíc vždy po uvolnění prstů, výsledek 1,5 sec visí na obrazovce, je tedy dost času si výsledek měření přečíst.

Menion

photo
1

I agree with Menion. We'd better leave it as it is. The only thing that can be improved here is the time of 1.5 s.

I think this is very scarce. It happens to me a lot so that the number is gone again. I also have to say so that I have 2 numbers here that I have to read.

2.5 s would be much better. and I don't think it hurts anyone.

photo
1

Pardon za silne vyrazivo. Urazit jsem nikoho nechtel. Jen to v terenu je tezko pouzitelne. A nekdy fakt potrebuju vedet vzdalenost hned a ne az to pustim. Napr hledam kesku brutalforce metodou. Ted jedine co vim, ze je min 161m od jine. Ano lze delat kruznice a dalsi body. Ale tak zapl jsem si tuto funkci ktera sem tam otravuje pri zoommovani a zas tak dobre pouzitelna nani. Fakt to nekdo zkousel pouzivat :-) Hele neva, ja ji vypnu. Neres to prosim a zamitni pozadavek.

photo
3

Tak si s tím ještě hraju a nějak nejsem schopen přijít na rozumnější řešení. Zkoušel jsem nějak dynamicky posunovat tím textem aby nebyl překrytý těmi lupami ale to se mi moc nedaří korektně napočítat. Řešení by tedy mohlo být vypsat ty texty někam výše do nějakého pole. Případně mě napadla alternativa a to nastavení na schování těch lup. Pokud by byl zájem, minimálně do expert nastavení tohle můžu přidat.

@freichneider, sorry for the czech in czech topic ;)

photo
1

Ono to funguje dobre jen kdyz merim horizontalne. Ja bych to dal nahore na obrazovce velkym pres vsechny pole. Stejne je ten text nekdy dost necitelny na turistickych mapach. Ale fakt me to netrapi. Klidne budu dal odhadovat vzdalenost podle meritka ;-) Vic me zlobi jine veci, ale mam jen pro verzi :-)

photo
1

Nakonec jsem to upravil tak, že malé lupy též sami po čase zmizí pokud budou prsty po 1.5 sec na jednom místě. Zdá se to celkem použitlené, tak uvidíme v další verzi.

Menion

Replies have been locked on this page!