This object is in archive! 

[CZ] Radarova data srazek

ondrej kolbl shared this idea 9 years ago
Declined

Dobry den,


casto vyuzivam fci predpovedi pocasi primo v Locusu. Slo by tuto funkci rozsirit o moznost zobrazeni srazek (v ramci Evropy) primo do mapy v Locusu? Soucasne totiz musim pouzivat webovy prohlizec nebo jinou aplikaci pro zobrazeni srazek. Mozna by slo vyuzit data z http://radareu.cz/.


Diky za info.

Ondra


http://radareu.cz/

Replies (10)

photo
1

To zní celkem dobře. Na srážky a někdy i blesky koukám také. Ale nevím, zda to bude přínosné jako překryvná vrstva, protože srážky mě většinou zajímavá v nějaké větší oblasti včetně animace (abych věděl, kdy asi tak začne pršet tak, kde jsem nebo kam chci jet). To by tedy znamenalo, že by se překryvná vrstva musela animovat a navíc bych musel vždy odzoomovat tak, aby vidět větší oblast (třeba celou ČR). Myslím, že by mohlo být lepší samostatné okénko podobně jako u předpovědi počasí. A pak je otázkou, jaký bude rozdíl oproti použití jiné specializované aplikace (jako např. Meteor). Ikonku pro spuštění lze na lištu Locusu přidat.

photo
1

Zdravíčko,


takováhle předpověď v locusu by byla moc pěkná, nicméně


1. jak píše onelook, chtělo by to se vším všudy, tedy i s možností nějakého časového posunu atd.

2. otázka je, jak jsou vůbec taková data dostupná


Takže přestože to vypadá dobře a nápad je to zajímavý, myslím že na Locus je to trošku moc silné kafe. Existuje mnoho aplikací které podobné předpovědi umožňují, takže není zase moc velký důvod tlačit i toto do Locusu. Takže bohužel.

photo
1

Ahoj,

zrovna mě napadlo, že založím stejné téma a koukám, že už to tu je, bohužel zamítnuté...Samozřejmě respektuju rozhodnutí autora, jen přidám pár poznámek:

- Animace by byla nejlepší, ale i bez ní bych viděl v této vrstvě velkou použitelnost. Podobně jako vrstva "Clouds", která v Locusu je...

-Data by dost možná poskytli přímo z radareu, kde nejsou schopni už rok vydat dobře fungující aplikaci na Android (https://www.facebook.com/mobilniradareu). Takže by za to možná byli vděční.

-Aplikace, která by zobrazovala srážky nad celou Evropou v Play Store neexistuje (nebo já jí nenašel, a to jsem dost hledal), takže by to byla celkem unikátní funkce.


Locusu zdar :-)

photo
1

Asi by se mi to taky libilo, ale na to existuji skutecne free aplikace dalsich stran. Napr Aladin, RadarEU. K datum neni problem se dostat, ale viz podminky pouziti: "Je zakázáno užívat dílo pro komerční účely.

"

photo
1

Pro celou Evropu existuje jen mnou zmiňovaná Radareu aplikace(pokud je ještě jiná budu vděčný za link), která je ale těžko použitelná (dost se seká) na všech zařízeních, co jsem viděl....

photo
1

Bohuzel, radareu nepsal zrovna dobrej programator, nastesti vetsinou se pohybuju v CR a na to staci Aladin. Ten zas neumi kesovat mapy takze zere trafik jak muze. Chce to kousnout do neceho mekeho aby sis neznicil zuby. :-D Taky bych uvital tuhle ficuru, ale licence je svazujici.

photo
1

Ten program se jmenuje Meteor. Ale nasel jsem https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mjk.locusmaptweak treba tento typek ohne data tak aby sly zobrazit alespon jako staticka overlay mapa. Teda ta posledni, na animace to nema.

photo
1

Meteor znám, používám skoro denně, ale občas se hodí podívat se dál za hranice.

Použít Map Tweak je dobrý nápad, zkusím to napsat do fóra.

photo
1

To je fakt, že Aladin Meteor je strašně náročný na trafik. Na pomalém spojení (mobil.cz s limitem rychlosti) to trvá strašně dlouho, i když by to ve skutečnosti mohlo být celkem svižné.

photo
1

Myslím že na přidání překryvné vrsty do Locusu což je přesně tento případ se dá použít WMS odkaz. Nevím ale jestli to jde u každé online mapy, např u ĆÚZK vím že to jde. Jak už bylo ale zmíněno Locus umí zobrazit jen jednu časovou verzi vrstvy. Více vypovídající je opravdu použít externí aplikaci která umí animovat více snímků po sobě i extrapolovat předpověď.

Replies have been locked on this page!