This object is in archive! 

[CZ] WEBový plánovač tras - jak vkládat souřadnice?

Zdeněk Zlámal shared this question 2 years ago
Answered

Ahoj. Plánuji-li ve webovém plánovači trasu tak to neumím pomocí souřadnic. Po vložení souř. ve tvaru "N 40.249736°, E 19.986877°" a podobných to vypíše "neznámý bod". Dokonce to vypíše stejnou chybu když použiju souřadnice zobrazované přímo v plánování Locusem - on sám nerozpozná vlastní souřadnice. Je nějaká rada na formát souřadnic které WEBová aplikace skousne? Děkuji, ZZ

Replies (5)

photo
1

Ahoj Zděňku, je to tak. Webový plánovač aktuálně neumí pracovat se vstupem v podobě souřadnic. Máme to v plánu přidat ale není to aktuálně naše priorita. Šlo by prosím popsat tvojí motivaci? Možná nám uniklo něco podstatného a mělo bychom tomu dát vyšší prioritu. Díky moc!


Ondra z LM týmu

photo
1

Ahoj. Dík za info které mne netěší. :). Locus používáme na expedicích na 4kolkách (Albánie, Řecko, Turecko) na tabletech (Samsung Galaxy Active 3). Samozřejmě také cesty plánujeme. Je to mravenčí práce na několik měsíců která sestává z hledání zajímavých míst v horách, lesích a podobně. Samozřejmě hodně používáme Google mapy a Google Earth v režimu fotomap. A když procházíme různé horské stezky atd. a najdeme tam něco zajímavého, potřebuji to přenést do Locusu. No a na to je nejlepší získat v Google souřadnice jedním kliknutím a druhým je vložit do planeru v Locusu. Je to hromada práce pro několik lidí a děláme to na PC - proto ten webový Locus Planer. Chtěl jsem nahradit zatím používaný BaseCamp od Garminu. Když Locus tak Locus :). A když už píšu - ještě jedna věc mi v planeru dost chybí. Nemožnost zadávat samostatné body. Prostě bychom naklikali zajímavá místa a poté spojili ta která jsou reálně k projetí (neprojedeme samozřejmě všechno co vyhledáme). Nyní každé kliknutí vytváří trasu. Když to stihnete do června příštího roku tak vám zaručím dalších 5 gold ůčtů od kolegů ;). Ale i tak dík za Locus. Je úplně super. ZZ

photo
1

Ahoj Zdeňku, díky za popis. Nakonec jsi mě přesvědčil k tomu udělat rychlý prototyp řešení ... a dopadlo to tak, že vkládání souřadnic bude možné od následující verze (někdy v průběhu listopadu).

9c51fe81dd4267119e12cb412a61c4a9


Co se týče vkládání vlastních bodů - ano, víme o tom a také je to na našem mid-priority seznamu. Zde ale bohužel bude potřeba chvíli vyčkat. Aktuálně nás čeká práce na poměrně velkém rozšíření grafů :).


Zdraví, Ondra

photo
1

Moc to oceňuji. Na vkládání bodů si rád počkám. Děkuji Zdenek

photo
2

Ahoj Zdeňku,

nová verze je již venku a to včetně možnosti zadávat souřadnice bodu. Tak ať slouží :)


Zdraví, Ondra

photo
1

Děkuji. Fakt. :)

Replies have been locked on this page!