This object is in archive! 

[CZ] Jak se dostat ve verzi 4.5 k mapám?

Josef Žajdlík shared this problem 2 years ago
Solved

Dnes se mi v tabletu s Android 11 přeinstaloval Locus na novou verzi. Nechal jsem vše nainstalovat do Soukromé složky v interní paměti. Jenže tablet okamžitě hlásil, že má málo místa, tak jsem následně Vektorové mapy přesunul do soukromé složky na SD kartě. Potud vše v pořádku. Jenže se nyní nemohu do této složky dostat, abych tam nahrál nové OSM mapy a aktualizoval mapové téma. Total Comander v tabletu se nedostane ani na jedno ze soukromých úložišť. Po připojení kabelem k PC, se mohu pomocí TC dostat na soukromé uložistě v interní paměti, ale na na to na SD kartě. Jak mám tedy nyní mapy aktualizovat? Má Locus nějaký interní správce souborů , který to umí?

Replies (3)

photo
1

Zdravím Josefe,

totéž se mi podařilo se Solid Explorerem, vyzkoušejte. Je teda zvláštní, že TC v PC se na SD kartu nedostane, to mi funguje stoprocentně. Další možnost je ještě vyndat SD kartu z tabletu a strčit ji do čtečky na PC... Locus Map právě o interní file manager kvůli změně v Androidu 11 přišel, a je nucen využívat systémových file managerů nebo managerů třetích stran.

photo
1

Ahoj Michale,

tak nakonec to vypadá, že pomocí TC v mobilu se taky dostanu do soukromé složky v interní paměti, ale na SD ne. Je to vlastně stejné jako při přístupu pomocí TC z PC. Já zatím problém vyřešil tím, že jsem v https://osm.paws.cz/ klikl na "L". Odkaz na stažení se otevřel v Locusu a mapa se umístila do Maps Vectors. Sice ne do podsložky Europe, ale Locus si ji i tak našel. Předpokládám, že stejným způsobem půjdou aktualizovat i mapová témata. Bohužel to neřeší instalaci témat ze stránek, které tento odkaz nemají. Což vyvolává otázku. Proč nemůže interní správce Locusu fungovat na stejném principu? Otevřít soubor jako odkaz a import provést stejným způsobem jako při instalaci z osm,paws.cz? On přece nemusí pracovat s celou strukturou paměti. Stačí, když bude odkazovat do svých vlastních složek v interní/externí paměti.


Samozřejmě vyjmout SD kartu je taky řešení, ale měl by se kvůli tomu pokaždé vypnout tablet a to je zbytečně zdlouhavé. Já mapy aktualizuji jednou týdně kvůli vizuální kontrole dat po doplnění OSM map. Ony by se k tomu daly použít i online Lomapy, ale u nich nikdy nevím, kdy byly naposledy aktualizovány.

photo
1

Zdravím Josefe,

jen abych tento topic uzavřel... asi víte, že jsme zprovoznili možnost mít mapy navíc v adresáři Android/media, a to jak ve vnitřní paměti, tak na SD kartě. Sem se dostane nejen každý file manager, ale i jiné aplikace, např kačery oblíbený c:geo.

photo
1

Děkuj. Nakonec jsem po zvážení faktu o vývoji do budoucna usoudil, že bude lepší si zvyknout na to, že fyzický přístup k mapám a tématům nemám a naučil se pracovat i instalací přes web a mazáním v Locusu. V budoucnu asi ale stejně bude Locus potřebovat nějaký interní správce souborů. Správa map se totiž ovládáním úplně liší od správy mapových témat (tři tečky/dlouhý stisk). Mně je to jedno, ale pro nové uživatele to bude dost matoucí.

Replies have been locked on this page!