This object is in archive! 

CZ Sdílení skupiny tras

Josef Žajdlík shared this question 2 years ago
Answered

Vím, že mohu v Locus Map Web sdílet jednotlivé trasy. Mohu ale sdílet i skupiny tras? Například plánuji vícedenní akci pro více účastníků, tak trasy dám do jedné složky a sdílím ji. Přátelé si pak trasy mohou jednoduše načíst do svých Locusů. V Mapy.cz to jde, dokonce se trasy samy aktualizují, pokud je dodatečně změním. Je něco takového možné i v Locusu?

Replies (4)

photo
1

Dobrý den Josefe,

v Locusu lze skupinu tras sdílet pouze jako soubor (GPX, KMZ...). Webovým odkazem lze sdílet pouze jednotlivou trasu.

photo
1

Zdravím Michale,

nevím jestli jsem to úplně správně napsal, ale jde mi o tohle. Plánuji pro větší skupinu lidí vícedenní cestu, tak trasy navrhnu ve Web Planeru. Všechny trasy uložím do jedné složky. Tu bych pak potřeboval nasdílet uživatelům; oni si mohou složku s trasami nasdílet do Locusu a spustit podle mnou vytvořených tras navigaci po trase. Za ideálních podmínek by se jim měly trasy samy aktualizovat, pokud změním trasy ve své složce.

Je to velmi praktické a tuhle funkci využívá hodně organizátorů turistických pochodů a cykloakcí v Mapy.cz. I já jako starý locusář musím nakonec trasy vždy do tohoto konkurenčního prostředí exportovat, protože posílání GPX souborů je pro mnoho cyklistů či turistů hrozně neintuitivní.

Nechci to psát do "nápadů" protože to nedokážu napsat v angličtině a ty "nápady" v češtině jsou bezvýznamné. Zkuste se nad tím zamyslet, tohle je věc, která by určitě mohla vést k rozšíření Locusu i mezi uživatele používající konkurenční appky. Už to, že někdo dostane od organizátora odkaz na trasy ve Webplanneru je docela dobrá propagace zdarma.

photo
1

Dobrý den Josefe,

s možností sdílení více tras najednou na webu počítáme, je to v pořadí úprav.

photo
1

Děkuji Michale, to je dobrá zpráva. Tím to tedy můžeme zatím uzavřít.

Replies have been locked on this page!