This object is in archive! 

[CZ] Problém se zobrazením prošlé trasy na hodinkách s WearOS 2.0

Vladimír Mojžíšek shared this problem 2 years ago
Closed

Mám problém s provozem Locusu na hodinkách Ticwatch 3 Pro se systémem WearOS 2.0. Na telefonu mám Locus Pro poslední verzi a apku Wear for Locus. Telefon mám OnePlus 6T s Android 11. Obě aplikace na telefonu mám nastaveny tak, aby systém na nich neprováděl optimalizaci spotřeby baterie. Navíc Locus Map Pro spouštím jako server. Vše funguje jak se patří, mapa se správně zrcadlí do hodinek, až na jednu věc a to dost důležitou. Pokud spustím záznam trasy, na telefonu zhasnu obrazovku a telefon dám do kapsy, tak se prošlá trasa zobrazuje na hodinkách cca 10 minut a potom z hodinek zmizí. Když vyndám telefon z kapsy a zapnu obrazovku, tak je tam vše správně, mapa se posunuje a prošlá trasa je zakreslena. Tímto se taky prošlá trasa „oživí“ v hodinkách a zase 10 minut je i na hodinkách než opět zmizí. A takhle pořád dokola. Někdy se stane, že to Locus přestane bavit a zákres prošlé trasy na hodinkách ponechá do konce výletu, ale to opravdu jenom občas. Nějakého zkušeného locusářě něco napadá ??? Dík za případnou radu.

Replies (3)

photo
1

Dobrý den,

problém bude zřejmě v "usínání" bluetooth aplikace ve vašem telefonu, které zprostředkovává přenos mezi Locusem a hodinkami. Zkuste aplikovat tipy, které uvádíme zde: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:bt_sleep_issues

photo
1

Dobrý dem, tak jsem vyzkoušel nastavit aplikace bluetooth protokolu tak, aby nebyly optimalizovány z hlediska využívání baterie, ale bohužel to nepomohlo. Prošlá trasa opět po chvíli z hodinek zmizela. Je to zvláštní, protože mapa se na hodinkách pohybuje přesně podle telefonu, kurzor je stále na správném místě, takže BT spojení mobilu s hodinkami funguje, akorát se nezakresluje prošlá trasa.

photo
1

Dobrý den,

v nejbližších dnes budeme vydávat aktualizaci Locusu. Vyzkoušejte to prosím na ní a pokud se bude problém opakovat, budeme muset problém analyzovat hlouběji. Zatím netušíme, co by za tím mohlo být.

Replies have been locked on this page!