This object is in archive! 

Geocaching navigation panel

Rudolf Musil shared this idea 9 years ago
Completed

Hello,


two years and still not support. ;-)


Small panel with name, distnace, direction, diffic., status, size, GCvote. with popup menu for faster "found it", "hint", "add waipoint",... and other cool choice. Or basic support into daschboard.


Ruda

Replies (24)

photo
1

Tak aby to neumrelo hodim sem obrazek z rise snu. Samo sebou porad pisu ze by stacil i hloupy textovy


"Stara hrusen - TR4/5 *** TB"


nebo


"Stara hrusen - TR4/5 *** FFDDF"


za nazvem zkratky znamenaji:


Tradicni Regurar obtiznost4 teren5 GCVote*** Found Found DNF DNF Found


ale aspon neco by neslo?


Akdyz by na nej slo kliknout...menu...nebo listing... to uz by byla nirvana :-D


Jako mam na to dashboard, ktery se mi nekam neustale schovava, neni klikaci, je tam jen nazev kesky, nebo mi pres nej leze jinej panel, ale treba to nekdo podpori.


photo
1

Řešením by mohlo být rozšíření a vylepšení dashboardu. Respektive informací, které bude schopen zobrazit. Zvláště, pokud se uvažuje o zrušení custom screen přes xml.


Ještě tam dodal hint.

photo
1

Dashboard ma zasadni nevyhodu a to je, ze je neklikatelnej. Navadeci panel by byl stejne jako ostatni panely klikatelnej a mohl by mit krasne GC menu. Proste ty nejdulezitejsi veci pekne na jedne hromade. Mozna jsem neco vynechal, ale tohle je podle meho gusta poradne menu ke kesce.


Geochache fast basic menu:


Basic info...


Listing...


Hint...


www.gc.com/cache...


-


compas...


start/stop navigate (navadeni)


start/stop navigate (navigace)


add stage/final...


-


offline log and note...


offline - found it


offline - dnf


-


online log...


-


show/hide all waypoints


show/hide names

photo
2

Udelal jsi mi obrovskou radost s novym oknem s detailem kesky. Ted uz bych mel jen drobnosti na tohle okno. Jako treba navadet na jedno kliknuti. Ale to neresim. Hodne se mi tim usetrila prace a zaznam cesty se mi uz taky neprekresluje pres dashboard. Jupi. Nektere chyby zustaly, nektere jsou nove, ale to asi resit nejde. Nicmene jednu asi rok novou ti poslu. Nejak jsem cekal ze to bude delat vice lidem, ale nikoho to asi nestve, takze jsem to neresil. Pri importu se nektere ikonky zvetsi skoro pres celou obrazovku a pomuze jen restart :-) Asi poslu screenshoty. A musim rict, ze se mi za ty necele dva roky pekne vypalil display na S3, ale tyhle technologicky nedostatky telefonu resit nemuzes. Ale to rikam jen protoze, Locus skutecne pouzivam a to hodne. Jo velky dik za hromadny import souboru. Bozi.

photo
2

Perfekt, takže skoro samé dobré zprávy :).


Chybu nahlaš, zkusím se na to podívat.


A zvětšené ikony jsem snad ještě nikdy neviděl, to jsem na ně zvědav :)

photo
1

>Jako treba navadet na jedno kliknuti.

Moje řeč ! :-) Tady

http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=3936.msg29673#msg29673

už leštím kliky, jestli by to nemohla být jako jedna z voleb pro konfigurovatelná tlačítka v dialogu keškoidního wpt ...

photo
2

Jeeee navadet na jedno kliknuti... to uz bych prilis vrnel :-D No vazne tlacitko navadet jsem mackal asi 2 000 krat a 0 krat z toho radar ktery je k nicemu a 2 x navigovat. Zavedl na tohle tema nekdo primo thread?

photo
2

oki pánové, tenhle topic zavírám protože přestože se mi nápad líbí,

stále jen jedna zvězda. Navíc jeho nutnost trošku opadla se změnami v

poslední verzi.


Aby ti to Rudo nebylo líto, v další verzi půjde nastavit navádění na jeden klik, namísto popup vyskakovacího menu v detailu bodu

photo
2

Zamitl jsi i rozsireni dashbordu. Takze neni zadna sance na profi sw pro kesovani?

photo
2

šance je vždy, ale jak vidím, zájem o tyhle věci moc velký není. Samotný panel na geocaching je podle hrubého odhadu tak minimálně tři dny na výrobu a letmé odladění (podle tvého návrhu) a to si momentálně nemůžu dovolit.


Topic klidně nechám otevřený, pokud myslíš že bude zájem.


Trošku problém je, že topiců je hodně a tenhle web má stále trable s vyhledáváním, takže se k tomu hůře dostává pro lidi co mají zájem ... uznávám.

photo
1

Could it be possible to import some (1...10) nearest caches from POI alert list into dashboard?

I asked about this already three years ago (http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=578.msg5534#msg5534)

photo
2

to co Stebu pise je implementovano v neongeo. To je husty a je to fajn, ale to je zase o level dal. Ale i oziexplorerce mel panel pro nejblizsi body a dokonce pekne radil podle tech nejblizsich v kurzu pohybu. Jenze OZI to byla super klasika s moznosti vytvaret vlastni obrazovky ruzne je provazovat a libovolne umistovat jak tlacitka tak i informacni panely. Ten byl bozi ;-) Ale jak pises 3 dny jsou hodne, takze zkusim zalobovat mezi kacery co pouzivaji locus a zkusim je dokopat k tomu. Navic free verze nema dashboard a tak nekteri nemaji ani to co ja.

photo
1

@stebu: good old idea. I agree that it's a useful feature that should be independent on some guiding, POI alert etc. Just simple "show me nearest points ..." button on right panel right? I think it's possible.


Advanced version as suggest Rudolf should be also possible of course - same list but permanently visible as overlay on Dashboard.


Rudo, I suggest to change a description of this topic a little, so it's simple and clear on first sight what you suggest. Just to get more votes. Num of votes isn't the only parameter I use for decision, but it has big influence. And two votes is not enough to convince me to do some bigger task like this.

photo
2

>Aby ti to Rudo nebylo líto, v další verzi půjde nastavit navádění na jeden klik,

>namísto popup vyskakovacího menu v detailu bodu

Verze 3.1 je na světě, hledám, hledám ... nenacházím ??!!! :-0 :-)

photo
1

Aha, už to asi vidím - tlačítko, kde viselo vždy menu (Kompas/Navádět/Navigovat) se dá teď natvrdo nastavit na Navádět ! :-)

To je sice bezva (opravdu navádím nejčastěji), ale kde pak vezmu Navigovat ? (taky občas potřebuju, i když mnohem míň často) - nikde v "kontextovém" menu to nevidím ! :-(

Mám z týhle "vymodlený" inovace smíšené dojmy, fňuk, fňuk ... :-)


P.S. Dát to pod volitelná tlačítka (pro keškoidní wpt), jak jsem navrhoval, by bylo z uživatelského pohledu fakt lepší, protože si to každý může nastavit jak chce nebo nechce a místo čeho chce. A navíc to, co si tam nedá, má nahoře v kontextovém menu.

photo
2

Rozumím, tak uvidíme v další verzi. TO "Naváděcí" tlačítko je trošku problém protože má dva stavy, nicméně prozatím jsem tedy přidal možnost pro rychlé tlačítko, která jen zapne navádění.

photo
2

I to stávající řešení by nebylo špatné, kdybych zcela nepřišel o možnost (příležitostného) kontextového vyvolání navigace k příslušnému bodu.

Místa na displeji je (a u mobilů asi i vždy bude) málo, podle mě bys měl jít tou cestou, že:

1) všechno, co má být v daném kontextu dostupné, je dostupné přes nějaké menu

a k tomu

2) uživatel si z toho může zvolit, co chce mít dostupné rychle pod tlačítkama

photo
2

To co jsem udělal, je celkem standartní metoda v Locusu. Možností je příliš mnoho na to aby bylo vše dostupné, takže to řeším spíše


- buď chci vše, pak potřebuju klik navíc abych se dostal do menu

- nebo to chci rychle, ale ošidím některé možnosti


To co sám píšeš koliduje s tím co chcete - tedy rychlý přístup k funkci která je v menu. V případě bodů se to dá řešit dvěmi rychlými tlačítky, která tam jsou, jinak tahle možnost není vždy dostupná.


Nicméně jak tu tak sedím a přemýšlím nad tím, vyřeším to prozatím tak, jak vždy řeším podobné věci u kterých necítím že je to ideální řešení a nejsou bezodkladně nutné.


Takže dokud mě nenapadne nějaké ideální řešení, možnost rychlé definice navádění tam nebude. Přidání navádění na jedno ze dvou rychlých tlačítek je v tomto případě extrémní duplikování funkce která je o centimetr vedle na sousedním tlačítku.

photo
2

> buď chci vše, pak potřebuju klik navíc abych se dostal do menu

Zcela souhlasím. Ale buď jsem špatně hledal nebo v "prostředí" pro wpt žádné menu není !! Prostě když si na to tlačítko natvrdo navolím "Navádět" (namísto výběru mezi Kompas/Navádět/Navigovat), tak podle mě nemůžu tu funkci Navigovat k příslušnému bodu vyvolat nijak ! (Ano samozřejmě, můžu odejít z menu bodu, pak jít do úplně hlavního menu Locusu, tam najít funkci Navigovat a tam v poli "Do" složitě nějak znovu zadávat ten bod ve kterém jsem byl na začátku ...)

photo
2

Jojo to máš samozřejmě pravdu. Stejně to funguje například na hlavní obrazovce u zámku nebo rotace.


Vycházel jsem zde z toho co psal Ruda: "No vazne tlacitko navadet jsem mackal asi 2 000 krat a 0 krat z toho radar ktery je k nicemu a 2 x navigovat."


Nicméně jak jsme psal, dejte mi chvilku a ona ta můza zase za chvíli přijde ;)

photo
2

No ještě mě napadá jedna věc. Pochybuju o tom, že si někdo funkci tlačítek volí nějak často - buď je to nějaký locusí začátečník a ten vůbec nechápe, že si tlačítka může nastavit mezi menu nebo jednou z funkcí v menu a nebo je to pokročilý uživatel, který to jednou nastaví podle svých potřeb a už to nikdy nemění. (Např. já jsem si nastavil natvrdo na druhé spodní tlačítko rotaci mapy a na poslední záměk zoomu.)

To ale vede k tomu, že jsi dlouhý stisk na tlačítkách "vyplýtval" na funkci, která se volá jednou za uherský rok nebo vůbec ! Nešlo by to předělat tak, že dlouhý stisk na tlačítku vyvolává vždy všechny možnosti daného tlačítka (ano, tam by mi zůstala ta kontextová Navigace) a krátký stisk je nastavitelný ? Tj. defaultní nastavení by bylo, že krátký i dlouhý stisk dělá to samé (vyskočí menu) a jedna z položek menu by byla, že se dá přiřadit krátkému stisku právě jedna z funkcí.

Možná to, co píšu, vypadá komplikovaně, ale je to naprosto logické.

photo
2

zajímavý nápad, promyslím, díky

photo
1

Presouvam konverzaci sem. Nekdo na to tvoril pozadavek v ramci menu u vyberu kesky, ktere uz je hotove, ale to numuzu najit. Takze, ja to mam delane pres ty silene vlastni panely, ale zavrhnul jsi mi pozadavek na informace o kesce krome nazvu. Proto ten pozadavek. Ja tam mam vzdalenost, uhel, cas k cili a druhej radek nazev bodu. Je to primitivni, kdyz by tam bylo navic TR3/4 tak je to luxus. Pripadne to co je v seznamu kesi graficky je taky dobre :-)

photo
1

uhel a cas k cili neni az tak dulezite :) ale zvdalenost je nutna!

photo
1

Wow, I like those enhanced geocache icons. How can I get them too? // Líbí se mi ty vylepšené ikony keší. Kde se dají sehnat?

photo
1

Trosku jiz starsi verze, ale kdyz by byl zajem asi by se to dalo strcit na nejake oficialni misto a doladit to. Nektere postupy jak se vykresluje ikona jsem jen odhadoval.

ke stazeni je zde: http://1k6.cz/raptor64b.zip

nastaveni je slozitejsi pres konfiguracni soubor locusu, ale navod je nekde na tomto webu.

photo
1

Oki guys,

idea implemented. You will see in next version how it looks, but result is similar to first screenshot in root post. Enjoy new year ;)

EDIT: sorry, in second post ... hmm rather attach own screenshot, right? :). Keep in mind, it is first version. Stars needs brighter color and maybe some other fine-tuning.

photo
1

Spadla mi celist! Jo tak to je krasnej darek jeste pod stromecek. Velkej dik za vsechny kacery!

photo
1

I like

Replies have been locked on this page!