This object is in archive! 

[CZ] menší problém s vyhledáváním adres

Josef Žajdlík shared this problem 2 years ago
Solved

Narazil jsem na takovou nepříjemnost s vyhledáváním. Podotýkám, že se to týká je offline vyhledávání adres. U online je vše v pořádku. Vyzkoušeno na Samsung s A8 a tabletu s A11, klávesnice Samsung.

Pokud napíšu část slova a kliknu na nabízené slovo výše v predikci, přeskočí kurzor v řádku z konce slova na začátek. Tudíž další slovo se pak píše před to první. Je to sice drobnost, ale pro nás s horším zrakem dost zásadní. Podotýkám, že pokud nepoužiji predikci a slovo vypíšu celé, chyba se neprojeví.

Replies (11)

photo
1

Dobrý den Josefe,

přiznám se, nerozumím, v čem je problém. Když napíšu část názvu a vyberu z predikce, řádek se smaže a jsem v následující kategorii. Např napíšu "nový", vyberu "Nový Bor", jsem v kategorii ulice. Napíšu "hu" a vyberu ulici "Husova", jsem v úrovni čísel popisných apod. Asi potřebuji více informací nebo video.

photo
1

Problém je v tom, že u menší obrazovky - viz scr - je vidět jen pár názvů. A v některých případech je po napsání prvního slova výsledků hodně. Je jednodušší napsat druhé slovo na klávesnici než listovat dlouhým seznamem. Prostě kurzor by měl vždy zůstat na konci řádku a ne skočit před první slovo. Ostatně tak to funguje bez použití predikce a taky při online vyhledávání. Ještě abychom si rozuměli. Predikcí nemyslím výběr ze seznamu, ale kliknutím na slovo, které nabízí samotná klávesnice. Jsou v řádku nad pismenky.

photo
1

Hm, testováno na dvou Xiaomi a Cubotu a tento problém se nevyskytuje... ještě vyzkoušíme na Samsungu.

photo
1

Vyzkouším to večer ještě s jinou klávesnicí. Možná to dělá jen Samsung klávesnice. Zkusil jsem to ještě i na starém Samsung J3 s klávesnicí Samsung a dělá to taky.

photo
1

Tak potvrzuji stejnou ch6bu I na Alacatel Pixi s klávesnicí SwiftKey.

Ještě jednou postup.

1) off line vyhledávání adres

2) napíšu: Nov a kliknu v klávesnicí na nabízející se slovo Nová

3) zobrazí se seznam začínající na slovo Nová. Současně se kurzor v zadávacím poli přesune z konce řádku na začátek

4) začnu psát slovo Lhota. To se ale píše před slovo Nová

photo
1

Takže vyzkoušeno na S10 a S7 se Samsung klávesnicí a bez problému... kurzor po výběru z predikce zůstává za slovem. Zkuste mrknout do nastavení klávesnice, popř. zda nemáte zapnutou nějakou asistenční funkci...?

photo
1

Udělal jsem video na starém tabletu Alcatel Pixi. Nejde to sem ale nahrát kvůli velikosti 5 Mb. Musím vymyslet jak to nasdílet a dám sem odkaz. Ale až zítra z pc, z tabletu se to dělá blbě. Určitě jsme se napochopili. Ten starý tablet určitě žádné zvláštní nastavení nemá.

photo
1

https://drive.google.com/drive/folders/0B2JefmdshiwpaUxZaExseXhZOEE?resourcekey=0-ROTdkwXuVO1CkGeo_K3MLg

Tady je odkaz na video. Vyzkoušeno v Samsung J3, A3, tabletu A8 a tabletu Alcatel Pixi. Z něj je I to video. Moc se mi nezdá, že by to bylo nastavením zářízení, přece jen už jde o dost modelů. Snad jedině nějakým nastavením Locusu, ale nic mě nenapadá.

photo
1

Tak sice jsme to nikdo nenasimulovali, včetně Meniona, nicméně nějakou změnu v zadávání textu provedl, takže uvidíme v příští verzi app...

photo
1

Díky Michale, počkám na další Betu a vyzkouším to.

photo
2

Tak potvrzuji, že ve verzi 4.8.0 už to funguje bez problémů.

Replies have been locked on this page!