This object is in archive! 

[CZ] Vyhledávání vody

Josef Žajdlík shared this question 23 months ago
Answered

Zkusil jsem v Locusu vyhledat studánku nebo nějaký jiný zdroj vody blízko středu obrazovky a i na mě, dlouhodobého uživatele, je to hrozně zmatené. První co člověka napadne, je použít lupu a "hledat v bodech/okolo středu obrazovky" se zatržením "hledat i v popisech". Jenže tahle funkce překvapivě neumí asi hledat v Lopointech, protože našla samé nesmysly i když jsem byl středem obrazovky jen kousek od pramene. A to jsem zkusil slova: voda, pramen i studánka.

Nakonec jsem si vzpomněl, že funguje i funkce "nejbližší body" a ta už pramen v Lopointech našla, ale je to prostě uživatelsky velmi nekonfortní. Navíc funkce "nejbližší body" neumí filtrovat, takže člověk musí projít několik stran než najde co hledá.


Tohle by si rozhodně zasloužilo předělat.

Replies (5)

photo
1

Zdravím Pepo,


hledání v Locusu JE tragické, víme to a ještě letos na tom určitě budeme pracovat.

Zkus prosím jen v hledací obrazovce první možnost, tedy "Online adresy a místa". I zde je výsledek špatný? Mě to například zde našlo celkem korektně nejbližší data.

Jiří M. aka Menion

photo
1

Zkusil jsem to v okolí Pusteven. Na slovo "voda" je nejbližší výskyt 16 km daleko. Studánka 962 metrů, Pramen 3,3 km. Podle Nejbližších bodů mám přitom pramen U partyzánky jen 91 m daleko. Takže ano, něco to najde, ale nic moc tedy. Navíc, co si budeme povídat o internetu, moc se na něj v přírodě spoléhat nedá. Podle mě by to chtělo propojit vyhledávání v bodech i s offline Lopointy. Ty už jsou docela obsáhlé a člověk tak nějak automaticky předpokládá, že když chce hledat "v bodech" bude hledat i Lopointech. Ale chápu, asi to není tak jednoduché.

photo
1

Rozumím. Tohle je opravdu hodně obsáhlé téma které je rozprostřené přes více lidí (u nás v týmu myslím), ne jen na mě. Nicméně opravdu jak jsem psal, rychlé řešení teď po ruce nemám ale je to jeden z top věcí, kterým se budeme ještě letos věnovat.

photo
1

Ještě mě napadlo použít další vyhledávací možnost: hledat/offline místa. Tohle funguje docela dobře. Jen mi přijde divná logika ovládání. Zvolím: vyhledat/offline body. Dialog se zobrazí "Všechny body" a políčko na psaní. Napíšu "voda" a výsledky nic moc. Když ale kliknu na šipku, dostanu se teprve do výběru kategorií. Tam vyberu "pitná voda" a voilá! Prameny jsou zde! Jenže je to hrozně neintuitivní. Už jen ten výraz "offline místa", člověka ani nenapadne to použít. Což třeba: "Hledání v bodech zájmu LoPoints"? No a pak proč je tam napřed to vyhledávací okýnko na psaní? U tak málo používané funkce si člověk nepamatuje, že by se měl šipkou teprve dostat na výběr kategorií, které opravdu fungují. Nemělo by to být obráceně? Napřed se zobrazí kategorie a nad nimi může být políčko ke psaní.

photo
1

Dobré ráno, já bych to asi nerozváděl. Nějakou rychlou opravu tady vyrobit schopen nejsem.

Letos na úpravu hledání určitě vlítneme :)

Replies have been locked on this page!