This object is in archive! 

[CZ] Swipe hlavního menu nefunguje korektně

Ladislav Čapka shared this problem 9 years ago
Not a Problem

Zdravím,

všiml jsem si problému u hlavního menu - když ho posunuju tak ten scroll dost často přestane během posunování prstem fungovat - prostě během plynulého posunování najednou zmizí scrollbar vlevo a dál se to už neposunuje. Dělá to za jakékoliv rychlosti - i když posunuju pomalu. Platí pro poslední Locus Pro i betu 3.1.3.10


Nevím přesně jak k tomu popsat víc informací a tak doufám, že se to projeví a bude ten problém zřejmý...

Replies (5)

photo
1

Zdravím,


díky za report, posunu rozumím ale nikdy jsem se s ničím takovým nesetkal, ani dříve a ani nikdo nic takového nehlásil. Neproběhla u tebe v poslední době nějaká změna telefonu, romky?


Přiznám se že naprosto netuším jak tohle opravit pokud se to neděje na nějakém mém zařízení. Budu to o to více sledovat.

photo
1

Toho jsem se přesně bál. Žádná změna není - stále HTC Desire S s oficiálním Android 4.0.4.


Dvě poznámky:

1) Projevuje se to u hlavního menu, ale v "podmenu" jako třeba po kliknu na "More" (což vypadá jako stále stejný typ menu) to funguje korektně. Jaký je rozdíl mezi hlavním menu a podmenu "More"?


2) Dojde tam k přepnutí vertikálního posunování na horizontální. Tzn. když začnu prstem posunovat dolů/nahoru tak se objeví scrollbar vlevo (což je správně), v průběhu posuvu zmizí a když posunuju dál, tak hýbu s celým menu doleva/doprava - skrývání. Tohle přesně v podmenu nedělá - jakmile jednou táhnu vertikálně tak i když změním směr na zleva doprava, tak se podmenu ani nehne a stále to drží vertikální posuv.

photo
1

U mě stále nic ...


1) žádný zásadní ale tohle může ovlivnit drobnost.


2) rozumím ...


Jediné co mě napadá, je spodní řádka se sociálními sítěmi a hodnocením. Můžeš prosím vyzkoušet, jestli k téhle chybě dojde hned, nebo až v okamžiku, kdy scroll dojede skoro dolů a začnou se zobrazovat spodní čtyři tlačítka "Facebook, atd." ? Díky

photo
1

Nepočítám, že se ti to projeví, když se to už nestalo... mě to dělá ve 100% případů kdy se hnu mimo vertikální směr... sice příloha není úplně ideální (video ze "starého" Adroidu 4.0.4 se dělá trochu blbě), ale pro představu jak málo stačí... - na začátku je posuv dolů (jen o kousek, není úplně nejlépe vidět). Určitě na to nemají vliv ikony dole, protože se stačí pohnou o kousek. Napadla mne ještě blbost jako to pravé menu (co je zašedlé) nicméně i když jsem ho zrušil tak chování je stále špatné. Nevím jak tomu pomoct... nějaký event log nebo něco by nepomohl?

photo
1

Díky, video pomohlo. Tedy pomohlo k pochopení problému.


Akorát se mi teď vrátil starší Xperia X8 s Androidem 4.0.4 a dělá mi to naprosto to samé. Ženě na 4.1.2 už nikoliv a mě na 4.4 taky ne. Nedaří se mi vykoumat proč se hlavní menu chová jinak, nicméně vzhledem k tomu, že je to jen na těch starších androidech a že to v podstatě funkčnosti zase tak moc nebrání, tak problém odkládám jako "chybu Androidu 4.0.4". Promiň a díky za report. Snad to tolik navadí ...

Replies have been locked on this page!