This object is in archive! 

[CZ] Zobrazení náhledů fotografií v mapě

Josef Žajdlík shared this question 17 months ago
Answered

Po koupi nového telefonu jsem usoudil, že je dostatečně výkonný, aby mi zobrazil náhledy mých fotek v mapě Locusu. Avšak radost se nekonala, neboť Locus zobrazuje fotky jen z nativních složek fotoaparátu DCIM. Jenže když si fotky roztřídím pomocí appky Samsung Galerie, tak ta neumí vytvořit podsložky v DCIM, ale vždy ji vytvoří v kořenovém adresáři interní paměti nebo SD karty. Tam ovšem zase nevidí Locus. Ale proč? Vždyť načíst fotku třeba k Lopointu mohu odkudkoliv, tak proč to nejde s náhledy v Locusu? Není to špatně? Nikdo přece nechce mít tisíce fotek v jedné složce fotoaparátu.

Replies (5)

photo
1

Zdravím Pepo,

na starších Androidech (10-) nebo pokud používáš tzv. AFA verzi, lze vybrat ze kterých složek má Locus fotky načítat. Jinak je to omezení nových Androidů na které jsi již určitě narazil a aplikace do zmněných složek nemá prostě ten typ přístupu (v podstatě neomezený) jaký by potřebovala. Bohužel.

photo
1

Díky Menione,

instalace AFA verze pomohla. Nicméně nemá Google náhodou výjimku pro multimediální soubory? Vždyť prohlížeče fotek se dostanou na celou SD kartu, stejně tak jakýkoliv hudební přehrávač si najde soubory v celém telefonu. Bylo by fajn, kdyby to fungovalo i v běžné verzi Locucu, hlavně kvůli přiřazování fotek k Lopointům. Což mě přivádí k myšlence, že by bylo hezké kdyby se po zobrazení fotka dala rovnou přiřadit k Lopointu. Kliknout na tlačítko u fotky a pak jen vybrat Lopoint. Bylo by to mnohem jednodušší než hledat fotku ve složkách.

photo
1

Zdravím Pepo,

trošku pozdější odpověď, pardón.

Je to trošku na delší povídání. NIcméně asi si pamatuješ před rokem, jak jsme se snažili prosadit tu AFA verzi přímo na Google Play. No neprošlo to a Google nám tu verzi zamítnul. Ta zkratka AFA je právě pro speciální "All Files Access" oprávnění, tedy oprávnění pro přístup kamkoliv. Aby tohle aplikace na GP měla, je třeba opodstatněný nárok. Ten prohlížeč fotek či přehrávač audio/video má. Locus nikoliv. Takže bez AFA verze, je příštup k souborům dost omezený a tak jak to Locus Map potřebuje pro rychlé prohlížení nad mapou to prostě bez AFA oprávnění nelze. Bohužel.

photo
1

D9ky Menione za vysvětlení. Musím říct, že Tě obdivuji, když věnuješ spoustu času vývoji funkce, kterou pak Google degraduje. Popravdě, já bych s tím asi praštil. Kdyby třeba dali omezení, že můžeš hledat v celém zařízení pouze JPG nebo MP3, ale totálně zakázat přístup je tedy prasárna. Samozřejmě díky za AFA verzi, ta je skvělá, ono ani to instalování z GD nevadí. Jen aby nám nakonec Google nezarazil i ji.

photo
1

Hehe, takových funkcí již bylo spousty ale je fakt, že tohle omezení file-systému je teda pekelné. Částečně pochopitelné ale pekelné a škoda že to prostě nelze mít jako něco, co uživatel musí potvrdit ale každá apka by tu možnost měla. Žel, co se dá dělat. "Long-life AFA" :)

Replies have been locked on this page!