This object is in archive! 

[CZ] Doubled POIs

Jozef Bednár shared this problem 17 months ago
Closed

Mám Locus 4 a problém nastáva keď si dám zobraziť Offline Lobody. Nastáva situácia ako na obrázku. Dvakrát zobrazí ten istý bod keď naňho kliknem. Prečo. Mám Lomaps, cykloserver a freemaps vektor.

Replies (4)

photo
1

Dobrý den,

nemáte zapnuté i online LoPointy? Jedná se o dvě databáze, které však obsahují stejná data. Proto se pak zobrazí vše dvakrát (online + offline).

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Zdravím, nie online body mám vypnuté avšak pri sťahovaní freemap z oficiálnej stránky som okrem, mapy, štýlu stiahol aj freemap POI. Nemôže nastať kolízia tam ? Aj keď mám zvolené iba Slovensko alebo iba Freemap poi stále sa zobrazujú po zapnutí LoBody offline oba.

Napadá mi riešenie, vymazať freemap POI alebo Slovakia POI ale ako ?

Ďakujem veľmi veľmi.

photo
1

Vyriešil som to tak že som odstránil mapu Slovakia Lomaps, avšak hodilo by sa keby sa dalo zvoliť ktoré body z ktorej mapy chcem zobraziť na mape. Pretože teraz nemôžem používať Lompas keďže som ju musel vymazať

photo
1

I often have the same point 3 times. The problem has existed for years.
Online
Offline Locus
Offline OAM
The control of the offline points does not work properly or needs to be reworked.
I would like to show offline OAM and turn off offline locus.
It happens from time to time that OAM shows more points categories than Locus. But even with parking spaces OAM sometimes displays more.
It would be best to use Online Locus. And Locus can detect if there are duplicate offline and hide them.
So I would have those where OAM more are displayed Visible but the duplicates not.

Translated with http://www.DeepL.com/Translator (free version)

photo
2

Zdravím Jozefe,

tohle je starý problém. Aktuálně akorát začínáme pracovat na problému souběžného použití a zobrazování duplicit pro online/offline LoPointy (viz. to co psal @freischneider). To je řešitelné pouze kompletním přepracováním offline databáze, což bude chvilku trvat.

To že Freemapy mají též svojí databázi bodů jsem nevěděl a po pravdě to bude velmi těžko řešitelný problém (podobně jako v případě OpenAndroMap). Doporučuju tedy opravdu používat jednu či druhou mapu, ne obě pro stejnou oblast. Díky za pochopení.

photo
1

Okej, reálne potrebujem vôbec LoMaps Slovakia offline ? Viem že pri inštalácii sa má Locus pýtal či to nechcem stiahnuť ale neviem už kvôli čomu aké to má výhody mať offline LoMaps ?

Možno ešte otázka, ak som vysoko v horách teda offline, nedá sa mi trasa tvoriť tak ako keď som online, teda trasu musím kompletné "vyklikať" po mape. Viem spraviť niečo pre to aby som mohol plánovať trasu offline jednoducho tak ako keď som online ?

photo
1

No offline LoMapy obsahují mapu, body a offline adresy. Offline Freemap mapy budou mít nejspíše "jen" mapu a body. Pokud offline adresa není prioritní, pak offline LoMapy opravdu vůbec nepotřebujete!

Routování: k tomu je potřeba zprovoznit offline routing. Ten je aktuálně integrovaný přímo v aplikaci. Tedy v nastavení > navigace> Router a zde vybrat "LoRouter Offline". Při routování pak aplikace vyzve ke stažení chybějících offline dat, případně to lze v obrazovce kde se stahují LoMapy. Alternativně lze zkusit Router > BRouter, což je aplikace od nezávislého vývojáře, která by též měla fungovat a nepotřebuje Gold předplatné. Na některých telefonech nicméně trošku zlobí, takže to chce zkusit.

photo
1

Tak môžem potvrdiť že LoMaps nepotrebujem AK mám stiahnuté Freemap +Freemap POI. Vďaka freemaps POI viem vyhľadávať aj Offline miesta čo je postačujúce, možno jedna pripomienka: zadávanie názvu miesta/mesta musí byť diakriticky úplne správne inak mi nenájde žiadne výsledky, dokonca musím rozlišovať malé aj veľké písmená, dlžne a mäkčene. Je to otrava ale chápem že s tým sa nedá nič robiť, však.

Čo sa týka BRouter ten mi funguje ako online tak offline úplne perfektne. Ďakujem krásne :)

Ohľadom obrázkov z Logov geocaching. Je nejaká možnosť ako stiahnuť offline nielen obrázky z Listingu ale aj obrázky z Logov?

photo
1

Perfekt, samé dobré zprávy :).

- hledání adres budeme v následujících měsících značně předělávat.

- stahování obrázků pro logy možné není

photo
1

Ďakujem všetkým vývojárom za túto prácu, vystriedal som veľa aplikácií a dlho som odolával ale Locus 4 je už naozaj user friendly na maximum a to množstvo funkcií mne osobne neskutočne vyhovuje. Silver členstvo si nechám a pouvažujem nad Gold:)

photo
1

Díky Pepo, milé.

Ať dobře slouží a kdyby cokoliv, pište, rádi pomůžeme buď my, nebo někdo z nadšenců jako freischneider (díky též) ;)

photo
1

Important: Download your routing files in time while you are still connected online.

photo
1

Thanks, this is definitely a good point :).

Replies have been locked on this page!