CZ termíny aktualizací Lopointů

Josef Žajdlík shared this question 14 months ago
In Progress

Chci se zeptat, v jakých intervalech či termínech se aktualizují Lopointy z OSM dat. Jde mi o to, že když zadám v OSM GO! nové body, musím sledovat, jestli už se objevily v Locusu. Někdy je to třeba za tři, jindy i za sedm dnů. Existuje nějaký pravidelný interval, abych to nemusel pořád sledovat? Abych třeba věděl, že každé pondělí se Lopointy aktualizují a tak se v ostatní dny ani nedíval. Už jsem s těmi Lopointy asi trochu otravný a omlouvám se.

Replies (3)

photo
1

Dobrý den, my jsme jedině rádi, že je s těmi Lopointy někdo "trochu otravný". Aktualizace začíná dopoledne vždy 1,6,11,19,24 dne v měsíci. Celkem to trvá asi dva dny, ale už asi po 24 hodinách jsou viditelné změny nad mapou. (Takže už jde např. přidat fotka u nových bodů). Ten kalendář není nikde striktně daný, ale uděláme vše pro to, aby aktualizace běžely alespoň stejně často, ne-li častěji.

photo
1

Děkuji za odpověď, zjistil jsem, že mé čekání v tomto konkrétním případě trvá dlouho proto, že Lopointy neobsahují zvonice. Takže i když jsem ji měl v OSM vytvořenou, neobjevila se ani po týdnu. Nebylo by možné zvonice do Lopointů zařadit? Jsou to často velké a významné budovy.

Mohu se zeptat, proč jsou ty termíny tak nepravidelné? Kdyby to bylo třeba 1,5,10,15,20,25, lépe by se to pamatovalo.

photo
1

Omlouvám se za pozdní reakci. Ty termíny jsou nepravidelné proto, že server na kterém se to počítá má ještě jiné úkoly. Určitě bychom rádi, kdyby se to počítalo častěji, ale o zapamatovatelnost asi usilovat nebudem. Můžete prosím poslat odkaz na nějakou zvonici (Jak je zmapovaná)? Přidáváme kategorie bodů jednou za čas po dohodě co tam patří a co už ne, poznamenám si to.

photo
1

Zdravím, zvonice je například v Uherském Ostrohu, ulice Svobodova. Přikládám i SCR z dat OSM. Jen pro zajímavost, v mapovém tématu od OSM Paws má autor tu zvonici v mapě vykreslenou. Lopoint se z ní ale nevytvořil. Těsně před ní je pomník, a ačkoliv jsem oba body vytvářel současně, ten se jako Lopoint načetl, ale zvonice ne..

photo
1

Dobrý den, zvonici (Bell Tower) ještě naživo venku bohužel nemáme, ale počítáme s ní. Až ji v dalším rozšiřování databáze bodů přidáme, naskáčou najednou všechny. Vím, že my jsme taková slibotechna, ale tohle rozšiřování by se mělo zanedlouho dělat.

photo
Leave a Comment
 
Attach a file