[CZ] Budoucnost Geocachingu v LM (2023+)?

Roman Hampl shared this question 13 months ago
In Progress

Dobrý den,

jsem dlouholetý uživatel Locusu ( toto je účet ještě z dob Locusu 3, používám Locus víc jak 8 let ), protože co se týče mapových podkladů, jejich doplnění v různých formátech a tak podobně nemáte konkurenci. Proč jsou pro mě důležité mapy ? No prostě proto, že moc nechodím po hlavních ( routovacích) cestách. Hledám kešky a dost věcí mě v této aplikací chybí. Proto dotaz. Co plánujete dál ? Nechci Váš plán dopodrobna, ale jelikož mě čeká větší roční platba za Locus, mám snad právo vědět, jestli se mi to vyplatí. Konkurence Vám roste. Hromadné odeslání poznámek (Notes) z vybraného seznamu či PQ. Změna finálových souřadnic i na Geocaching.com. Vím, asi omezení v API, ale když to dokážu ručně, nebo pomocí konkurenčních aplikací ? Rychlé omezení konkurenčních keší v náhledu (velmi vhodné pro multi a mystery cache, chci vidět jen jejich waypointy), a né, že si vypnu keše okolo, protože je někdy velmi nepřehledné se v tom pohybovat. Prostě chci vidět, jen body pro tuto keš , bez okolních keší. Kdysi tu Menion psal , že bez nápadu, není pokroku, Tak asi tak. A ten člověk, co mi tu odpovídá, asi není dost kompetentní , protože na jeho, že to nejde už nedám, mapy ve formátu gemf. jsem si nakonec sám rozchodil i přes jeho neochotu se tomu věnovat a dnes mi opět řekl, že něco nelze, co vlastně lze. Děkuji za Vaši aplikaci, za její vývoj, doufám , že k lepším a k lepším zítřkům. Máte měsíc na to, abych s oželením skvělých map, ( což mě neskutečně mrzí), přešel jinam. A to bych opravdu velice nerad. Ale když Vy radši cyklistu a běžce, kteří rádi sbírají svou minulost....... ( do GPX). Já se raději dívám do budoucnosti, co ještě lze díky keším vidět, nejenom v naší nádherné zemi.

Replies (2)

photo
1

Ještě k tomu dodám, abych si Locus map 4 předplatil, tak jsem jako člověk v lesnictví zasadil 130 (mimo jiné ) stromečků. Vlastní silou , vlastní motykou. Vzhledem k planetě a lidstvu, jsem se alespoň snažil, dát jí energiii. Po Vás chci jen jen, abyste ji smysluplně použili. Jestli vložíte víc, bude Vám vrácena.

photo
1

Zdravím Vás Romane,

váš dotaz zní značně rozčarovaně. Tomu na jednu stranu rozumím. Na druhou stranu vás musím požádat o zvážení i jiných faktů. Například toho, že i po letech jsme pořád velmi malá firma a že na Androidu jsem ještě donedávna pracoval sám (teď již pár měsíců jsme ve dvou). Vzhledem k tomu, do kolika oblastní Locus zasahuje, je pro mě každodenní problém, rozhodovat které věci mají prioritu ve velmi omezeném čase který na vývoj je. Logicky jsou pak oblasti, které jsou zanedbávané více. Geocaching, přestože už roky cítím, že bych se do něj velmi rád více pustil, je jednou z těchto oblastí. Tedy udržuji co již existuje zcela funkční, nově teď přibylo například stahování keší přímo přes apku (Locus Map 4), ale na větší péči, kterou by si GC zasloužil, prostě teď bohužel stále nemám čas.

Takže, abych vám nic nesplnitelného nesliboval ... kolem Geocachingu nepočítejte se zásadními inovacemi. Díváme se do budoucnosti, proto poslední rok pracujeme na sychnronizaci, web plánovači, kompletně novém robustním hledání, vylepšené databázi bodů zájmů, vylepšeném routingu atd. Uchovávání historie je jen bonus, nicméně máte pravdu, že prioritu mají hike&bike aktivity.

Poslední věc: koukám na "gemf" problém co jste řešil s kolegou Michalem. On zaregistroval že mluvíte o mapách "SmartMaps" a reagoval na to. Nevšiml si, že vaše soubory mají koncovku "gemf" a jsou tedy v jiném formátu, který apka podporuje. Nicméně Michal i Zdeněk, kteří většinou základní komunikaci obstarávají, jsou extrémně obětaví pomoci pokud je ještě jak, případně pak směřují dotazy na mě či kolegy. Takže pokud nebudete s výsledkem spokojen, prostě se doptejte.

Díky za dočtení až sem a ať už se rozhodnete jakkoliv, ať jste hlavně s výsledkem spokojen. Naštěstí mobilní svět poskytuje značné množstí alternativ a to je super, každý si může zkusit najít tu svou.

Jiří Mlavec

Leave a Comment
 
Attach a file