This object is in archive! 

ERROR: not an error (code 0)

j.ur.a shared this problem 9 years ago
Solved

Zdravím. Po jedné dlouhé inicializaci stažených map se mi po spuštění Locusu objevilo toto:ERE86TZe52VXiahSToUO


Obnovení ze zálohy nepomohlo. Jediné co zbývá je Zavřít Locus. Nic jiného nemůžu. Samozřejmě je to stále dokola a po dalším spuštění se to objeví znovu. Je nějaké přešení?

Děkuji za odpověď.

Replies (14)

photo
1

Zdravím Juro,


tento problém většinou svědčí o problému s SD kartou jako takovou, takže doporučuji jí v PC otestovat, případně i naformátovat.


Jinak, proč se obnovení zálohy nedaří? Po obnovení (které proběhne úspěšně?) se objeví to samé? Zkoušel jste i nějakou starší zálohu?

photo
1

Zdravím Menione. Kvůli rodičovským povinnostem jsem to nějak nestíhal řešit. Včera jsem konečně zkusil hodit SD kartu do PC. Normálně se načetla a nevypadalo to, že by byl nějaký problém. Nicméně i v telefonu se na kartu normálně ukládaly fotky a v pohodě přehrávala hudba.

V PC jsem z karty vše zkopíroval, kartu zformátoval, vše nakopíroval zpátky, kartu vrátil do telefonu a problém je pořád stejný.

Myslíš, že by pomohlo přeinstalování Locusu? Nebo napadá tě ještě nějaké jiné řešení?

photo
1

Zdravím, přeinstalace by na to neměla mít naprosto ždný vliv, bohužel.


Jak jsem se ptal, co je za problém s obnovou? Zahlásí Locus nějaký error? Máš těch souborů k obnovení více, tedy jestli jsi nezkoušel nějaký starší? Případně mi můžeš poslední zálohu (v adresáři Locus/backup) poslat na locus@asamm.com a já ten soubor zkontroluju.


Nicméně pokud nějaké starší zálohy existují, tak to musíme zprovoznit.


Moc se omlouvám za komplikace, snad to dáme dohromady a o žádná data (body, trasy) nepřijdeš.

photo
1

Pardon. Na zálohy jsem zapoměl odpovědět. Když dám Obnovit, tak mi to nabídne 4 soubory zálohy ve složce ...Backup/Auto.

Na začátku jsem zálohování myslím nenastavoval, tak to bylo asi nastavené továrně. Nicméně zálohy jsou z 29.3., 30.7., 2.8. a 5.8.2014 (divné rozestupy data?). Je jedno který z těch 4 souborů vyberu. Pokaždé se to pokusí obnovit a pak to napíše, že Locus Free se zastavila. Když dám OK tak se Locus ukončí, když dám Zpráva, tak na mě vyskočí Právní informace spol. Google. Když ty potvrdím, tak to chce odeslat názor na Locus.


Pokud bych ti měl poslat soubor zálohy, tak který a kam?


Jo a abych nezapomněl, tak si ani nejsem vědom toho, že bych nastavoval nějaké body trasy (které mají způsobovat problém). Tento problém vyskočil potom, co jsem stáhl denní limit 10000 dlaždic mapy a pak celkem dlouho probíhala inicializace mapy.

photo
1

Teda to je zajimavé co říkáš, nějak vůbec netuším čím by to mohlo být.


Nevím nakolik jsi zručný, nicméně zkusím postup co bych zkusil.


1. zazálohovat si někam na PC celou složku Locus, raději

2. smazat adresář Locus/data/database. Tam jsou všechny body/trasy které by měly způsobovat problémy.

3. spustit Locus a mělo by to fungovat

4. pokud ne, zkusil bych na kartě přejmenovat celý adresář Locusu na třeba "Locus2". Pak opět spustit. locus by si měl vytvořit nový hlavní adresář (prázdný) a měl by to prostě fungovat.


Pokud v bude 3 Locus bude fungovat, pak bych tě poprosil o poslední zálohu. A ano, časy jsou trošku divné, souhlasím. Bohužel je to jedna z věcí, kterou nějak nejsem schopen pořádně zprovoznit, přestože je to celkem dost důležité jak je vidět na tomto případě. Děkuju!

photo
1

Tak možná už vím co by to mohlo způsobovat a trochu mi to i dává smysl, protože už jsem o tom něco četl... Ale popořadě:


Po bodu 3 se objevila zase chyba, ale s jiným kódem:


BsAxYUvUb7bFuvGnjyFv


Po bodu 4 se objevilo toto:


oH1u3ALLOkjjLzoEOPXL


V posledním odstavci se píše o problému se zápisem na SD kartu v Androidu 4.4. Je pravda, že o tomto problému už jsem četl.

Když si to tak přehraju v paměti, myslím, že se u mě tahle chyba poprvé objevila po upgradu na vyšší Android. Tenkrát se mi to nespojilo, protože jsem Locus spustil až nějakou dobu po upgradu Androidu.

Upgrade byl celkem neodbytný, ale než jsem upgradoval, tak jsem se právě na nějakém fóru ptal jestli nejsou problémy a bylo mi řečeno, že je to v pohodě. Jak je vidět, tak asi ne tak docela.

Máš prosím nějaký nápad jak to vyřešit, protože do interní paměti se mi všechny mapy nevejdou?


P.S. Ty rozhodně nemáš za co děkovat. To spíše já děkuju za takovou skvělou podporu. Ještě jsem neviděl, že by se admin zabýval problémy uživatelů v neděli večer! Takže velký díky tobě.

photo
1

Ahha, no to by mohlo být ono. Jen se to u tebe chová trošku jinak než jsem čekal. Pokud nejde zapisovat do hlavního adresáře Locusu, pak by se Locus ani neměl spustit. Hmm ...


No jsou dvě alternativy, vlastně tři.


1. udělat si root a pak lze relativně jednoduše opět zprovoznit zápis na SD kartu - sice jen anglicky ale je tam asi vše http://www.locusmap.eu/locus-run-since-update-device-android-4-4-2-kitkat/


2. dát hlavní adresář Locusu do intenrní paměti a mapy které stačí mít jen pro čtění do Locusu přidat pomocí: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:maps:add_external_folder_with_maps


3. v tom posledním obrázku vybrat adresář na kartě, tedy ten /storeage/extSdCard/Android/data/menion ... jen tedy pozor, že pokud Locus odinstaluješ, smaže se i tento adresář!

photo
1

Tak pro tuhle aktualizaci Androidu mám jen sprostá slova, která tu radši nebudu vypisovat. Proč se dělají telefony se sloty na SD karty, když se na ně nakonec nedá zapisovat???!!!

No nic. Budeme doufat, že se programátoři vzpamatují.


Tobě každopádně díky za rady, čas a trpělivost.

add 1. Telefon je ještě v záruce, takže root zatím neplánuju. Pokud se ale situace nezlepší, tak bude na pořadu dne hned po vypršení záruky.


add 2. Tohle vypadá nadějně. Do toho se teď pustím. Předpokládám ale, že už nepůjde pokračovat ve stahování mapy, kterou jsem měl rozestahovanou, když do interní paměti se nevejde a na SD nelze zapisovat?

photo
1

Zákaz zápisu na kartu má být kvůli nějaké ochraně uživatele. Ale moc jsem to taky nepochopil .. zkus si přečíst třeba zde a uvidíš http://androidportal.zoznam.sk/2014/03/android-4-4-kitkat-microsd-karty/


No to s tím stahováním mapy je horší. Dumám dumám ... root? :)

photo
1

Podle toho článku mi to připadá, že řešení bude na vás - programátorech aplikací. Bude třeba aplikaci naprogramovat tak, aby si přivlastnila nějaký prostor na SD, který by pak teoreticky mohla používat bez omezení.

Zajímavý ale je, že se mi na SD kartu ukládají např. fotky z foťáku naprosto bez problémů.


Stahování mapy asi teď neřeš (leda bys neměl nic lepšího na práci). Mám třítýdenního potomka, takže Locus teď stejně nějaký čas používat nebudu...

photo
1

To řešení už v Locusu je. Je to ten bod 3. z mého předchozího příspěvku.


Což mi přijde zvláště pro Locus celkem nepoužitelné.


Některá místa na kartě nicméně mají vyjímku a ukládát do specifických adresářů můžou. Právě třeba fotky. Nebo například mám telefon Sony, kde nějaký předinstalovaný prohlížeč souborů může úplně vše.

photo
1

Čau Menione. Tak nakonec jsem to všechno poladil. Locus jsem hodil do telefonu na interní paměť. Mapy ČR a SR jsem sehnal hotový, všechny je nakopíroval na SD kartu do složky Locus - osobní/Maps/ČR a SR. Cestu k mapám nastavil dle návodu výše a funguje to.

Jediný co mě ještě napadlo ohledně stahování map je možnost stáhnout mapu po kusech jen tak velkých, aby se vešly na zbytek interní paměti a pak všechny postahovaný kousky postupně kopírovat na SD kartu, kde se potom tváří jako jedna mapa (automaticky se přepíná).

Každopádně díky za rady a pomoc.

photo
1

Zdravím,


přesně tak to mám u sebe též. Není to nic dokonalého ale funguje to.


Nicméně akorát jsem četl, že v Androidu 5.0 by mohla být použitelná možnost, jak zapisovat na kartu i pro appky jako Locus, tak se na to docela těším, snad to bude fungovat. Uvidíme ...

photo
1

Tak se budeme těšit ;-)

Replies have been locked on this page!