This object is in archive! 

[CZ] Ořez nesmyslných špiček v záznamu GPS

Josef Žajdlík shared this problem 8 years ago
Solved

Všiml jsem si, že Locus po záznamu trati neořízne nesmyslný výkyv když ze záznamu GPS. Na přiložených snímcích je vidět, že Locus vyhodnotil max rychlost jízdy na kole na 108 km/hod. Zatímco Strava i Endomondo z GPX souboru vyexportovaném z Locusu ukázala správně 50 km/hod. Nešlo by to nějak ošetřit i v Locusu?

Replies (5)

photo
1

Možná trochu od věci, ale třeba to pomůže - mám starý datalogger a ten má v ovládacím software tlačítko na nalezení nesmyslných záznamů. Můžu tam nastavit:


- max. rychlost

- min. nadm. výšku

- max. nadm. výšku

- max. akceleraci mezi dvěma záznamy

- minimální odstup bodů (to je na vyfiltrování bodů když zastavím a záznam se pak motá na jednom místě)

Občas to použiji a vyhledám záznamy, které mají třeba nereálnou rychlost a ty pak umáznu. Většinou to jsou "odskoky" z trasy v důsledku špatného signálu.

photo
1

Ono už to částečně v Locusu řešeno je. V profilu jde nastavit Interval čas, Interval metry a vzájemná interakce mezi nimi. Dále taky požadovaná přesnost snímače. Ve Správci nadmořských výšek je zase možné nastavit různé typy filtrů. Navíc lze nadm. výšku nahradit off line. Jen na tu rychlost jsem nic nenašel.

photo
1

Zdravím,


no tohle není zrovna jednoduchý úkol. Jak se na to koukám, vyžaduje to trošku více úsilí než jen předsadit nějaký jednoduchý filtr (hlavně kvůli sjednocení hodnot s grafem atd.). Takže beru v potaz a až jednou dojde řada na vylepšení filtrace hodnot pro zaznamené trasy (což bych rád protože celkově to mám dělané trošku divně), určitě zusím vylepšit i toto.

photo
1

Díky, to bude určitě stačit. Nestává se to až tak často.

photo
1

Zdravím,

pěkně starý topic ... zavíráme.

Kromě toho, že věřím že se zvýšenou přesností GPS v telefonech, již tento problém není tak žhavý, je od verze 3.30 v Locusu nový způsob získávání polohy, který zároveň integruje jistou filtraci, takže k podobným ústřelům snad již nedochází a docházet nebude.

Díky

Replies have been locked on this page!