This object is in archive! 

[CZ] Nečte NFC

VSA shared this problem 8 years ago
Solved

Po zvolení funkce Read content a přiložení mobilu k NFC chipu, mobil pískne, ale zobrazí se pouze hláška "No data recordet". Otestováno na Samsung Galaxy Note 4 s aktuální ver. LocusPro. Následně i na Samsung S3mini s předchozí verzí LocusPro. V dalším kroku jsem do obou mobilů nainstaloval program NFC Reader/Writter a oba tlf. z chipu text přečtou. Bylo to mé první setkání s NFC, tak nevím, jak to je s kompatibilitou chipů atd.. (Konkrétně jsem to použil u keše http://coord.info/GC68WEK )

Replies (4)

photo
1

Zdravím,


Funkce kolem NFC není kvůli velkému zájmu příliš propracovaná. Takže Locus aktuálně dokáže zpracovat pouze informace, které byly do BFC tagu zapsány zase právě Locusem. Na jiné informace je třeba využít specializovanou čtečku.


Zeptám se, vám nejdou načíst právě ani tagy zapsané přímo Locusem?

photo
1

V tom tagu jsou uloženy souřadnice Geocache. Nevím, jakým programem to tam bylo nahráno. Osobně tu funkci nepotřebuju, ale všiml jsem si, že ji Locus má a tak mě překvapilo, proč to nefunguje. Asi by to chtělo, vložit do programu upozornění, které se zobrazí při vstupu do menu NFC, že čte pouze co sám zapsal.


Děkuji za odpověď a super program!

photo
1

Trošku jsem načítání tagů upravil, takže pokud v tagu byl běžně používaný formát "geo:...", tak další verze Locusu by to měla načíst.


Mějte se.

photo
1

Potvrzuji, ze Locus Pro 3.15.2 už uvedený tag přečte.

Děkuju.

Replies have been locked on this page!