This object is in archive! 

[CZ] c:geo export do Locus nepřenáší Popis

MartinV shared this problem 8 years ago
Not a Problem

Geocache si importuji z C:geo a teď jsem zjistil, že se nepřenáší záložka "popis". Ještě o vánocích to zcela jistě fungovalo, teď v Locusu tuto záložku u bodu vůbec nemám. Mám jen: Základní info, Waypointy, Příloha.

Waypointy a Příloha se nikdy z C:geo nepřenášely (zůstávaly prázdné), ale Popis tam vždy byl. Bez toho popisu je to nešikovné, na mapě body vidím, název taky, ale už si nepřečtu podrobnosti.Zobrazování Geocache v Locusu používáme následovně:

V c:geo dám Menu/Zobrazit na mapě / Exportovat do Locusu

Locus se zeptá do jaké složky importovat data ... a je to.

Můžete na to prosím kouknout?

Replies (11)

photo
1

Zdravím Martine,


tak nevím. Zkouším to na tabletu, keše stažené a z menu > export do Locusu nebo i jen zobrazit v Locusu a nic se nestane, aplikace neudělá vůbec nic. Zkouším to samé v telefonu a aplikace spadne. Tak nevím, tady asi moc nepomůžu. Navíc tedy popravdě, v Locusu se vůbec nic kolem listingu neměnilo ...


Osobně tedy nejsem schopen problém nasimulovat a tedy ani opravit. Nějaký nápad (c:geo nepoužívám vůbec, tak si rád nechám poradit)?

photo
1

Tento postup používám už dlouho, vždy to fungovalo. Je možné, že něco předělali v c:geo, zkusím jim napsat jestli je kam. Ještě se možná zeptám, za jakých podmínek se zobrazí u bodu záložka Popis - ta co tam dříve byla a teď chybí? U normálních bodů, těch které si uložím do Locusu ručně, mám jen záložku Základní info a Příloha. Napadá mne, jestli ta chybějící záložka není jen skrytá.

photo
1

Pro zobrazení popisu je potřeba jen jediná podmínka a to aby popis u keše samozřejmě vůbec byl. Jinak nevidím důvod, proč by se popis neměl zobrazit. Vidíte vůbec nějaká přidané informace v Locusu, jako například obtížnost/terén nebo další čistě geocachingové parametry? Zkoušel jste to u více keší?

photo
1

Ano, na záložce Základní info mám vyplněno (a evidentně převzato z c:geo): souřadnice, kód cache, obtížnost, terén, velikos, kvalita, schováno, od koho je, krátký popis, přiložil jsem screenshoty.

Více keší - Ano, to mě napadlo, ale není to u žádné a ověřil jsem, že to není u těch, kde to bylo.


Jak bych dostal záložku Popis k normálnímu bodu, který jsem si uložil v Locusu?

photo
1

Ručně se popis k bodům dát nedá.


Teď to zkouším u kolegy kterému z c:gea data poslat jdou a nepadá to a u poslaných bodů listing má. Má poslední dostupnou verzi Locusu i c:gea. To je docela záhadička ...

photo
1

Mám také nejnovější verze

c:geo ... 2016.02.03

Locus: ... 3.15.2


Našel jsem závislost

V c:geo mám jednotlivé cache roztříděné do složek podle oblastí. Pokud je ve složce málo bodů (10), proběhne import bez problémů. Ve složce, kde jich mám 200, nevidím po importu listing.

Naopak to nesouvisí s názvem složky. Nevadí české znaky ani víceslovný název.

photo
1

Aha, pak není co řešit, díky za informace. C:geo používá již značně staré Locusí API, kde velké objemy dat dělaly problémy. Toto je pak celkem logické řešení ze strany vývojářl c:gea, čímž ochránili padání jejich aplikace při posílání dat do Locusu. Takže bohužel, toto není problém ale spíše nikde neuvedená informace.

photo
1

Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak případná úprava jedině na straně c:geo. Díky za váš čas.

photo
1

Za málo. Úprava v tomto případě není úplně snadná. Museli by v podstatě použít nové API které k Locusu je a to je docela dost práce. Nicméně nadhodit se jim to samozřejmě dá. A nebo doporučuji zkusit Geocaching4Locus ;).

photo
1

Trochu se zpožděním, ale dostal jsem mail od podpory c:geo. Píšu to sem proto, kdyby to náhodou někdo hledal...


However the developers are looking into this and will probably update the API towards Locus with one of the next version to support a maximum of caches to be exported.

However some limitations might apply due to Android system restrictions.

photo
1

Díky za info, že by se c:geo-locus kešaři po letech konečně dočkali? Uvidíme :)

Replies have been locked on this page!