This object is in archive! 

[CZ] Doplnění pokynů navigace o značení stezek a silnic

Josef Žajdlík shared this question 8 years ago
Answered

Zdravím Vás, chtěl bych se zeptat, zda by bylo technicky možné doplnit navigační pokyny. Například když odbočuji ze silnice na cyklotrasu, tak by mohlo být: "Odbočte doprava na cyklotrasu č. XX". U turistiky zase třeba: "Pokračujte po modré" (značce), případně u silnic: "Odbočte doprava na I54".

Velmi by to zlepšilo navigaci, ale chápu, že by to nebylo snadné když třeba cyklotras může vést několik po stejné cestě. Jestli mi potvrdíte možnost technického provedení, zkusím někoho požádat o překlad a dal bych to do "nápadů" k hlasování.

Replies (7)

photo
1

Zdravím, tohle bohužel nebude technicky možné. Locus sám o sobě navigační příkazy nepočítá. Pokud se například po naimportované trase generují příkazy pro navigaci, jsou dělané jen z tvaru silnice/trasy. O tom jak to ve skutečnosti vypadá nemá Locus vůbec tušení. Takže tady bohužel moc nápomocen nebudu. Díky za pochopení.

photo
1

Děkuji, zkusím se zeptat Poutníka, zda by to nešlo na úrovni Brouteru.

photo
1

Co vím od autora Brouteru, tak výhledově s generováním navigačních příkazů počítá, ale kdy se jich dočkáme se zatím neví. Profil sám o sobě je t.č. vygenerovat nemůže.

Co by šlo udělat už teĎ ( ale chtelo by to hodně chytrou hlavu ) je napsat externi utilitu, možná v Excelu chytre VBA makro, která by navigacni prikazy nastrkala do GPX dodatecne, pokud to pak Locus umi pouzit.

Utilitka by vyhodnotila 2 soubory vygenerovaní Brouter Webem: 1/standardní Brouter GPX route ( interne track ) 2/CSV soubor, popisujici jednotlive segmenty OSM mapy. Jednotlive souřadnice GPX route by se porovnaly se souradnicemi v CSV, nejsou-li nahodou hranicnim bodem segmentu. Pokud ano vlozil by se navigační pokyn.

Myslím ale, že konkrétní označení cesty neni v RD5 souborech Brouteru k dispozici, bylo by to spis oznaceni typu cesty, resp tridy cyklostezky, ale uz ne jejiho cisla nebo nazvu.

http://brouter.de/brouter/profiles2/lookups.dat

photo
1

Další možnost je vygenerovat GPX trasu znovu z CSV souboru a nav. pokyny. Ta by ale byla mnohem ridší než původní GPX , takže by byla pouzitelna jen pro navigaci podel GPX, pro navadeni jen s obtizemi.

photo
1

Myslím, že počkáme až jednou s navigačními příkazy přijde tvůrce Brouteru. Tušil jsem, že by to nebylo snadné. Aby to bylo použitelné v praxi, muselo by to být stejně jednoduché jako nyní, a jak to tak vidím, nešlo by jen o přepracování příkazů, ale i doplnění RD5, což s sebou nese spoustu práce. Díky alespoň za vysvětlení problematiky.

PS: ten profil Jirkous v sekci Locus fora je taky můj. Nevím proč, ale nějak se mi nedaří vystupovat v obou částech pod stejným nickem.

photo
1

Pánové, nezlobte se na mě, ale množství času potřebného na nějakou úpravu aby "toto fungovalo", naprosto převyšuje přínos. Takže za mě, zatím ee, díky.

photo
1

My se na Tebe nezlobíme - ono pokud, tak by to šlo ouplně mimo Locus, to jen kdyby někdo chtěl být takový nadšenec - jako treba ja - pro vlastní potřebu.

Prakticky vzato se počká, až co Arndt - autor vymyslí...

Replies have been locked on this page!