This object is in archive! 

[CZ] Zakoupené mapy se najednou přestaly zobrazovat - přístup zamítnut

Jiří Dvořáček shared this problem 8 years ago
Solved

Najednou se dvě zakoupené mapy přes Locus (mapy Shocart Broumovsko a Javorníky) přestaly zobrazovat a na mapovém podkladu je pouze text "Přístup zamítnut". Položka Re-inicializovat mapu je nevysvícená. Nejsem si vědom, že zakoupené mapy by byly nějak časově omezené. V čem může být problém?

Replies (8)

photo
1

Dobrý den Jiří,


zakoupené a stažení mapy SHOCart jsou aktivované pro váš účet, který jste použil při nákupu v Locus Obchodě. Koukám, že pro nákup jste použil stejný účet jako pro registraci zde na help desku. Pokud tedy z hlavního menu aplikace kliknete na "Locus Store" a až se načte tak na ikonu menu vpravo nahoře, je tam vidět ten samý učet? Pokud ano, pak by mapa měla fungovat v pořádku. Pokud ne, tak víte nejšpíše vy sám, proč se ten učet změnil.


Dejte vědět jestli mohu nějak asistovat či pomoci a pěkný večer přeji.


Jiří M. aka Menion

photo
1

Dobrý večer Menion;


děkuji za rychlou odezvu, nechci Vám kazit prodloužený víkend, takže pokud budete moci, stačí mi poradit příští prac.týden.


Účet, mobil Nexus 5 a instalace LOCUS MAP PRO je původní, mapy ještě před nedávnem fungovaly. Ve vlastnostech účtu vidím v "Moje historie - nákupy" obě mapy: SHOCart (16.6.2015 za 201,9L a 11.12.2014 za 215,3), zbývá mi na účtě 102L.


Jediné, co se změnilo je verze Androidu, nyní 6.0.1.


Já bych nad tím i mávl rukou a mapy zaplatil a stáhl znovu, ale vadí mi, že nevím, co se děje.


Jezdím hodně na horském kole a nyní plánuji objet republiku co nejblíž k hranicím, na to jsou SHOCart mapy (mám všechny v papírové podobě) jedinečné kvůli klasifikaci povrchů a dalších doporučených tras. Hodila by se mi do mobilu jejich celá republika, s možností aktualizací map. Na LocusStore jsem našel jednotlivé mapy SHOCart, je v ceně i jejich případná aktualizace nebo se musí mapa koupit znovu?


Teď jsem ještě našel na LocusStore možnost koupit předplatné SHOCart map na rok za 1600L (cca 500Kč) pro celou republiku, tak to by mi asi vyhovovalo, protože by to řešilo aktualizace.


Takže si myslím, že můj problém asi řešit nemusíme, prostě koupím předplatné na rok, to snad bude fungovat. Jsou moje úvahy správné?


Děkuji za odpověď a projevenou vstřícnost.


Pěkný večer


JirkaD

photo
1

Pěkný večer,


mapy určitě znovu nekupujte!! Tohle musíme vyřešit. Říkáte, že v obchodě vidíte svojí historii nákupu, to znamená že máte stále aktivní účet, na který jste mapu zakoupil. A teď jsem si navíc všiml, i jak píšete, že máte ještě staré dobré SHOCart mapy co jsme nabízeli dříve. Hmm myslíte že by jste mi mohl jednu vaší mapu poslat třeba přes leteckaposta.cz, zkusím jestli nebudu mít stejný problém též.


Jinak pravidla jsou nastavené firmou SHOCart (teď už spíše Freytag & Berndt), a je tedy nutné za stažení aktualizace opět zaplatit. Předplatné tento problém řeší, jen je samozřejmě znevýhodněno nutností připojení k internetu.


Ještě mi prozraďte, možnost "re-inicializovat" jste na danou mapu použil? Pokud jste na obě mapy zkusil právě možnost "re-inicializovat", pošlete mi raději obě dvě. Tuším pak kde by mohl být problém a mapy vám opravím.


Velmi se omlouvám za komplikace a věřím, že problém vyřešíme. Díky

photo
1

Dobrý večer;

a tak to jsem nepochopil dobře - pokud je předplatné jen na online mapy, nemá pro mne smysl, potřebuji mapy v mobilu. Nebo není potom možnost nějakou vybranou část načíst do offline režimu?


Možnost re-inicializovat je zašedlá, nedá se tedy nyní provést. Jestli jsem tuto možnost použil dříve a mapy přitom stále fungovaly, netuším, ale řekl bych, že asi ano. Přitom vlastně nevím, co re-inicializace znamená...je to něco jako aktualizace mapy?


Mapy jsem uložil na Dropbox: https://www.dropbox.com/sh/u00mynwyzkhwtzb/AAADUuKbrYJMs33uD2I1h3A4a?dl=0


Děkuji

photo
1

Zdravím,


tak nejdříve mapy.

- vypněte Locus

- opravené mapky stáhněte zde: https://docs.google.com/a/asamm.com/uc?id=0B_Nr4CT8osmtQVVQQjIwOUZqOVU&export=download , https://docs.google.com/a/asamm.com/uc?id=0B_Nr4CT8osmtV2VyT2FNRVRWTTg&export=download a nahrajte přes vaše staré

- pak ještě bude potřeba komplet smazat adresář /Locus/cache/map/init , který řekne Locusu aby mapy znovu načetl

- spusťte Locus, může to teď chvilku trvat než vše naběhne a mapy by měly fungovat


Problém tedy opravdu byl v tom, že jste musel použít ono magické "re-inicializovat" a vybral jste SHOCart mapy. Toho tlačítka se musím nějak rozumně zbavit protože pro běžné uživatele již nemá význam, takže ani nebudu vysvětlovat, nicméně určitě již nepoužívat!


Ad many ... předplatné je opravdu jen na online mapy. Pro offline je nutné zakoupit předpřipravené balíčky nebo stáhnout ručně vybranou oblast tak jak jste to už dělal s těmito dvěma mapami.


Jinak doporučuji zkusit LoMapy, které pro celou ČR zabírají něco přes 500 MB ale myslím, že kolega odvádí moc dobrou práci a minimálně jako rezervní řešení jsou plně dostačujicí (nepoužívám osobně nic jiného), navíc tedy zdarma (3 mapy).


Kdyby cokoliv, určitě napište. Snad bude vše šlapat. Omluva za komplikace a ať to pěkně šlape, když nám konečně, zdá se, začíní vítané jaro.


Dobrou noc.

photo
1

Zdravím;

díky moc, mapy fungují.

Skutečně by mě nenapadlo, že to bude vyřešené ještě dnes - neskutečný přístup z Vaší strany.


Takže moje blbost - "re-inicializace" - prostě nedělat něco o čem přesně nevím, co to dělá :-)


Ještě jednou děkuji.

Také přeji dobrou noc.

photo
1

No rozhodně moje blbost jako vývojáře, to si nemyslete. Tlačítka který můžou něco výrazně pokazit, je třeba udělat jinak a tohle na to čeká jak na smilování ...


Nicméně jsem rád, že se zadařilo. Mějte se.

photo
1

Dobrý den,

Dnes jsem měl podobný problém, koupené mapy psali při zobrazení "přístup zamítnut". Nevěděl proč, tak jsem hledal v obchodě, jestli nevypršela nějaká platnost. V historii jsem měl obě mapy zakoupené. U jedné jsem zkusil kliknout na tlačítko koupit, v domnění že se mapa znova stáhne. Mapa se sice stáhla, ale odečetlo mi to další coiny. Po stažení však mapa hlásila chybu a po následném restartu aplikace zmizela. Teď nemám mapu ani coiny.Zkouším problém řešit touhle cestou. Lze v historii nákup nějak dohledat, případně mapu získat zpátky?

Předem děkuji za odpověď.

Jan Frydrych

Replies have been locked on this page!