This object is in archive! 

[CZ] Vlastni mapa s tur. trasami pro default styl Locusu

Tom.K shared this question 7 years ago
Answered

Zdravim,


snazim se generovat vlastni mapu mimo jine s tur. trasami. Je nekde popsano, jak je potreba upravit/doplnit tagy pro tur. trasy aby se spravne zobrazovaly v default mapovem stylu locusu? (tj. bez pridani vlastniho mapoveho stylu). Zkousel jsem


osmc=yes

osmc_color=(red,blue,yellow,...)


ale pak je u kazde trasy navic jeste jedna cervena cara. Takhle mi to ale z mapoveho stylu prijde spravne.


Diky moc.

Replies (4)

photo
1

Dobrý den,


nejsem si jistý jestli je někde přímo uveden doslovný postup, jak připravit mapy s turistickými trasami. Možná někdo z komunity dokáže poradit.

Po pravdě asi zcela nerozumím otázce, respektive mohl byste mě dát více informací, jak mapy generujete, jak pracujete s tagem osmc:symbol ? Generování map s turistickými trasami je poněkud komplexnější.


Děkuji

Petr Voldán

photo
1

Zdravim,


priprava mapy neni problem, to umim, postupy jsou na webu k mani. Mnou vytvorena mapa ale nezobrazuje tur. trasy pri pouziti default stylu v Locusu (s jinymi styly - ktere pracuji primo s tagem kct_barva funguje v poradku). Rad bych aby fungoval i default styl. Kdyz jsem si ho vytahl z instalacniho baliku a zkoumal, vypadalo to, ze se hledaji prvky (cesty) s tagem osmc=yes a nasledne se vykreslyje podle tagu osmc_color={blue, yellow apod.}. Kdyz tedy ke kazde ceste ktera obsahuje tur. trasu pridam tyto dva tagy (pri uprave kde se kopiruji tagy z relace primo na cesty - viz. nemoznost prace s relacemi v mapsforge pluginu), tak se tur. trasy v poradku vykresli ale ke kazde trase je jeste primalovana stejna cervenou barvou.


Dekuji

photo
1

Dobrý den,


díky za: (pri uprave kde se kopiruji tagy z relace primo na cesty - viz. nemoznost prace s relacemi v mapsforge pluginu)

To jsem potřeboval vědět, tedy že je mapa dobře vygenerovaná.

Co se týče dvojité barvy - neměl byste screenshot? Respektive jaké tagy přiřazujete z relací do ways? Pravděpodobně to bude způsobené tagem "network=iwn|nwn|rwn|lwn"


S pozdravem

P.V.

photo
1

tagy ke kopirovani jsou definovany uplne na zacatku skriptu:

http://osm.fit.vutbr.cz/xhnili07/tagsCopy.py

pro cyklo tam network je, pro tourist ne (jen kct_xxx). Zkusim tedy pridat i pro turisticke trasy tag network.

(pridan screenshot chybneho stavu)


Diky

photo
1

Po pravde nechci ten skript studovat, ale funguje korektne? Velmi pravdepodobne se proste ke vsem trasam prirazuje osmc_color=red.

photo
1

to ani necekam, tohle funguje v poradku. Zkusim si pohrat s tim tagem network.


Diky

photo
1

tagem network to pravděpodobně opravdu nebude - vykresluje se jinou barvou (proto jsem Vás žádal o screenshot). Zkontrolujte prosím výstup skriptu (jaké tagy obsahuje) jedna konkrétní way - např. https://www.openstreetmap.org/way/30983740

photo
1

Tak jo, po nekolika dnech badani to byla chyba ve skriptu, ktera se projevila jen na vetsich datech. Python copy by reference. Kazdopadne diky za nasmerovani a pomoc.

photo
1

ahh fajn, hlavne ze je vyreseno.

Replies have been locked on this page!