This object is in archive! 

[CZ] ČÚZK - WMS mapy se nezobrazují

Martin C shared this problem 6 years ago
Solved

Zkoušel jsem ručně přidat odkazy na některé WMS mapy z této stránky ČÚZK: http://geoportal.cuzk.cz/(S(yjohhgueytcjmdb4gchjkeco))/Default.aspx?mode=TextMeta&side=wms.verejne&text=WMS.verejne.uvod&head_tab=sekce-03-gp&menu=311


Konkrétně Stínovaný model reliéfu nebo Archivní ortofoto. Objeví se hláška "Proces úspěšný". Mapy v nabídce jsou, ale nezobrazují se. Prosím o pomoc. Děkuji.

Replies (6)

photo
1

Zdravím Martine,

zkouším zmiňované "Archivní ortofoto" a zdá se, že pár testovaných vrstev mi funguje.


Po přidání mapy do aplikace, je třeba

a) mapu aktivovat: tedy kliknutím na mapu v seznamu přidaných WMS map

b) vybrat vrstvy k zobrazení: buď v kontextové nabídce mapy v seznamu, nebo pak nově se objevivší ikonou "WMS" ( ta první ) na mapě v levém horním rohu. Zde je třeba též mít korektně vybranou mapovou projekci, měla by tam být přednastavená EPSG:900913.


Pokud by něco i tak nefungovalo, poprosím o přesnější popis problému, případně nějaké ty screenshoty obrazovek. Děkuji

photo
1

Díky za rady. Tak je to těmi systémy souřadnic. Archivní ortofoto už fungují. U DMR G5 (Digitální model reliéfu), který mě nejvíc zajímal, systém EPSG:900913 bohužel není uveden. Nepomůže v Locusu změnit nějaké nastavení?

photo
1

Za málo. V tomto případě zkuste zvolit 3857 , je to v podstatě stejné jako zmiňované 900913.


Trošku mě překvapuje, že s tím máte problém. Locus Map nevybral při přidání mapy do seznamu korektně jednu ze zmiňovaných projekcí? U mě během testu tedy ano.


NIcméně věřím, že teď to již bude v pořádku.

photo
1

Bohužel 3857 u DMR G5 nepomohlo. Jen na zlomek vteřiny problikne "Nahrává se". Ortofoto nebo ZABAGED fungují. Je zajímavé, že u nich se vlevo nahoře zobrazí dvě ikonky pro WMS, u DMR 5G jen ta horní. Vám se DMR G5 zobrazuje?


Locus Map Pro 3.24.1, Samsung Galaxy S6

photo
1

Zdá se že se serveru nějak nelíbí pokud vyberete všechny vrstvy, hlási mi to též nějaký error. Zkuste tak jak jsem to udělal předtím, vybrat jen např. dmr5g:TintentHillShade vrstvu nebo jakoukoliv jinou ale po jedné. Pak fungují korektně.


Jinak chybějící ikona je v pořádku. To je jen ikona která umožňuje dodatečný dotaz na nějaké další informace k mapě pokud to server umožňuje.

photo
1

Díky moc za pomoc! Už to funguje.

Replies have been locked on this page!