This object is in archive! 

Mapa slovenského katastra

Peter Múčka shared this question 8 years ago
Answered

Bolo by v budúcnosti možné zobraziť v Locus-e dáta z portálu slovenského katastra - MAPKA (http://mapka.gku.sk/mapovyportal) podobne ako je to v prípade českého katastra.

Na rýchlu orientáciu v teréne pre geodetov by to bola fantastická vec.

Replies (6)

photo
1

Dobrý den,

mapy českého katastru jsou poskytovány pomocí WMS služby od ČÚZK. Bohužel se mě nedaří dohledat jestli Slovensky úřad pro geodézii a kartografii také nabízí katastrální mapy přes WMS službu. Zdá se, že nabízí množství topografických vrstev - viz http://www.geoportal.sk/sk/sluzby/mapove-sluzby/wms/wms-zbgis.html . Nicméně vrstava katastru nehnutelností chybí. Máte prosím zkušenosti, jestli jsou tyto data k dospozici jako WMS?

Děkuji

Petr V.

photo
1

Toto veru naozaj netuším. Jediné čo som teraz na internete našiel ohľadom WMS služby a slovenského katastra je táto stránka - https://groups.google.com/forum/#!topic/osm_sk/ZKYS0JfLbL4

Skúsim priebežne pozerať či sa niečo nezmení (zatiaľ aj tak beží len testovacia prevádzka) a prípadne by som dal vedieť.


Ďakujem za ochotu a určite aj za vynikajúci program (užitočný nielen na výletoch, ale aj v práci)!


Peter M.

photo
1

Dobrý den,

obávám se, že tento WMS server už není dostupný, takže nám nepomůže.

Petr V.

photo
1

Dobrý deň,


v poslednej dobe došlo v slovenskom katastri k drobným zmenám a bol spustený nový portál na prehliadanie údajov katastra nehnuteľností na stránke Portál ESKN (https://kataster.skgeodesy.sk/Portal/). Keď som sa prehrabával v obsahu stránky narazil som v časti "O portáli" na "metaúdaje o súbore geodetických informácií katastra nehnuteľností" (https://zbgis.skgeodesy.sk/metadataclient/) a po zadaní výrazu "parcela" mi vyhodilo zoznam zobrazovacej služby WMS. V prílohe prikladám screenshot. Svojim laickým pohľadom nedokážem posúdiť nakoľko sú pre Vás tieto dáta použiteľné, no budem rád ak sa na to pozriete. Vopred ďakujem!


Peter M.

photo
1

Dobrý den,

bohužel jsem nenašel oficiální URL pro WMS službu. Respektive URL https://eskn.skgeodesy.sk/eskn/services/NR/kn_wms_norm/MapServer/WMSServer? neodpovídá. Kontaktoval jsem přímo správce ESKN o radu. Uvidíme jestli poradí.

Děkuji

Petr Voldán

photo
1

Ďakujem za ochotu! Možno sa to raz podarí.


Peter M.

photo
1

Dobrý den,

rád bych uzavřel tento starý zapomenutý topic.

Katastrální mapu můžete přidat jako samostatnou vrstvu pomocí Menu > Online > WMS > Přidat doporučené > Slovakia. Následně vyberte vrstvu k zobrazení. Více o podpoře WMS http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:maps_wms

Dále je možné přidat topografickou mapu ZBGIS jako plnohodnotnou Online mapu. Menu > Mapy > Online > PLUS tlačítko > Přidat novou online mapu > Slovakia > ZBGIS > Přidat.


S pozdravem

Petr Voldán

photo
1

Super, funguje! Ďakujem a určite využijem!

Peter M.

photo
1

Dobrý deň

Viete mi prosím Vás napísať, či online mapa ZBGIS ešte funguje? Pred mesiacom to ešte išlo, ale teraz sa mi nezobrazuje.

Ďakujem

photo
1

Dobrý den,

děkujeme za zprávu. Je zde skutečně nějaký problém s touto službou - podíváme se na to.

Děkuji

Petr V.

photo
1

Dobrý den,

chyba bude opravena v příští verzi Locusu (vydání tento týden).

Děkuji

S pozdravem

Petr V.

photo
1

Dobrý deň,

ďakujem za rýchle vyriešenie problému, po najnovšej aktualizácii už to ide.

photo
1

Dobrý den,

výborně, jsem rád,že funguje. S pozdravem

Petr V.

photo
1

Dobry den. Dnes som skusal pridat WMS Mapu - Katastralna mapa SR z Recomended a neslo to. Mam Locus verziu 3.40.2.Rovnako som skusal pridavat Katastrlane mapy z https://www.geoportal.sk/sk/sluzby/mapove-sluzby/wms/wms-eskn.html ako url a nesla ani jedna. vzdy to skoncilo hlaskou Process unsuccessful.

photo
1

Dobrý den, vyzkoušel byste prosím WMS službu např v desktop SW. Předpokládám, že chyba bude na straně WMS služby.

Děkuji Petr Voldan

photo
1

Dobry den,

na desktope nemam ziadnu aplikaciu na prezeranie WMS map. Ale na mobile v aplikacii "WMS Connect" tie katastralne mapy prezerat ide.

photo
1

Dobrý den,

děkuji za zprávu. Zdá se, že geoportál sk používá pro SSL komunikaci certifikát podepsaný Certifikační agenturou, která není běžně k dispozici na Android zařízeních. Zkusím zjisti přímo u správců služby, jestli se jedná o nějaké dočasné řešení. Prozatím Vám ovšem nemůžu nabídnout žádné řešení. Děkuji Petr V.

photo
1

Dobry den. Ale CA Disig Root R2 ktorym je to podpisane mam v Trusted credentials -> System a je aj povoleny.

photo
1

Dobrý den,

postup z certifikátem je v pořádku, to je v tomto případě správný postup. Nicméně nejsme schopni zjistit příčinu, proč se certifikát nepoužije. Omlouvám se, ale problém momentálně nedokážeme vyřešit.

Děkuji za pochopení

Petr Voldán

photo
1

Je dnes možné prepojiť mapku.gku.sk s locus? Prajem pekný deń

photo
1

Dobrý den,

katastrálná mapa pro Slovensko by měla nyní fungovat korektně v aplikaci. Pro přidání WMS služby přejděte do Menu - Mapy - WMS - PLUS tlačítko - přidat ručně a vložte URL https://kataster.skgeodesy.sk/eskn/services/NR/kn_wms_norm/MapServer/WmsServer

Po té vyberte vrstvy a mapu pro zobrazení

Petr Voldán

Replies have been locked on this page!