This object is in archive! 

[CZ] Podivné chování funkce Navigovat při neaktivním vyhledávání polohy

Bucky Kid shared this problem 6 years ago
Solved

Zdravím, zjistil jsem zvláštní chování fungce Navigovat do.. když není aktivní GPS:

- při rychlém zadání z bodu A do bodu B (oba zadány přes Moje body) a preferovaném nastavení routingu (Brouter a Car-FastEco) se ukáže čekací dialog který po chvíli spadne a dál se neděje nic, žádná trasa se neukáže

- při stejném postupu ale zakliknutí volby Uložit trasu trvale se trasa dopočítá, zobrazí, ale nespustí navigace. Dodatečně když kliknu na vypočítanou trasu a z popup menu zvolím Navigace/Navádění > Navigace, tak se režim navigace někdy aktivuje a někdy ne

- výpočet stejné trasy v plánovači tras probíhá spolehlivě

- když aktivuji GPS a počkám na fix, zdá se že vše funguje podle očekávání.

Pokusně jsem ve správci aplikací smazal data aplikace a spusttil Locus znovu s defaultním nastavením, a funkce Navigovat fungovala podle očekávání i při vypnuté GPS.

Zdá se že funkce navigace je v konfliktu s některým z nastavení Locusu a vypnutým snímačem polohy, poradí někdo v čem by mohl být zakopaný pes?

Replies (2)

photo
1

Ten problém způsobuje nastavení Ukončit v cíli. Když je vypnutá GPS a jako cílový bod se zvolí aktuální pozice kurzoru, navigace se okamžitě po návratu do mapy ukončí.

Navrhoval bych buď nastavit tam minimální dobu trvání navigace před automatickým vypnutím nebo nějakou inteligentní detekci dosažení cíle pomocí GPS a ne kurzorem po displeji.

photo
1

Zdravím,

díky za nahlášení problému, ale hlavně vypozorování co je vlastně zač!

Tvůj popis dává smysl. Dumal jsem nad tím a nakonec si říkám, že zcela nejlepší bude ukončit automaticky navigaci, mimo jiné pouze tehdy, pokud je aktivní GPS a má platný GPS-fix. Tedy v případě, že aplikace opravdu přesně ví, kde se nachází. To by mělo zabránit zmíněnému nechtěnému ukončení při spuštění a i kdykoliv později, pokud není GPS aktivní (a tedy navigace je k ničemu a nebo jen testovacím bez-gpskovém módu).

Díky!

Replies have been locked on this page!