This object is in archive! 

[CZ] Ikony posledních logů ve vyskakovacím okně a v panelu navigace

Jana shared this problem 6 years ago
Solved

Zdravím,

nevím, jak to má přesně fungovat, ale funguje to při různých zdrojích dat různě.

Jako hlavní zdroj dat používám GeoGet databázi (přes Geoget plugin s tím, že po načtení se body importují do Locusu), ale u bodů se mi ve vyskakovacím okně neukazují smajlíci (ikony) posledních nálezů, pokud dám navigovat, jsou v liště navigace, nicméně tam se taky neobjevují vždy (nicméně v záložce logy poslední logy mám).

Pokud keš aktualizuju v Locusu, jsou smajlíci (ikony posledních logů) zobrazeny jak ve vyskanovacím okně, tak potom v panelu pro navádění.


Proč se ikony posledních nálezů nezobrazují při používání Geoget databáze?

Replies (1)

photo
1

Zdravim Jana,

v podstate si si aj sama odpovedala na svoju otazku ;-)

"Pokud keš aktualizuju v Locusu, jsou smajlíci (ikony posledních logů) zobrazeny jak ve vyskanovacím okně, tak potom v panelu pro navádění."

Geoget nepoznam no predpokladam ze Tvoj export z tohto progranu neobsahuje posledne logy a tak ich Locus nema odkial zobrazit. Po aktualizacii kes si ich stiahne a je to OK.

photo
1

Ahoj,

neodpověděla jsem si.

Import z GeoGetu logy obsahuje - pokud keš otevřu, tak v záložce logy mám posledních min. 5 logů (a jelikož tam jsou i když nemám přístup k internetu, tak nejsou ani nijak dodatečně stahovány z internetu). Možná jsou nějak dodatečně vyhovány z databáze (ale tady netuším, jak to funguje). Kdyby tam nebyly, je mi naprosto jasné, že se smajlíci nemají kde vzít ;) Ale logy tam jsou.

photo
1

Aha.. tak to je potom asi chybka.

K tomu sa bude musiet vyjadrit niekto z Locus teamu.


Ja osobne tie exporty z tretich stran nepouzivam. Prestalo ma to bavit byt rozhadzany po viacerych aplikaciach. Ak musim niekedy ak mi niekto posle taky export tak vzdy automaticky pouzijem aktualizaciu v Locuse. V tych exportoch mi vzdy nieco chybalo. Bud atributy alebo listing alebo logy. Dokonca niektore menia nazov kes a pridavaju vykricnik do vyriesenych alebo tak nieco.

Vela zalezi na nastaveniach aplikacie odkial sa exportuje.

photo
1

Možná to bude lehce OT, ale ono za spoustu věcí nemůže GeoGet (nebo jiná aplikace), ale Groundspeak, případně autor onoho exportu (protože nepoužil vhodný zdroj dat).

Základním probléme je zdroj dat - PQ (dvě verze - jedna atributy obsahuje, druhá ne a nastavení verze není u generování daného PQ, ale v Settings - záložka Preferences (kdyby to někdo hledal) a rozdíly mezi verzemi si hledejte někde jinde - vždyť Geocaching je o hledání...) a API (opět 3 možnosti, kde někde chybí listing nebo logy, případně obojí). Další možnosti jako různé bagrování webu a další nepovolené způsoby nechme stranou. Každý z těchto zdrojů má své výhody a nevýhody a také limity, co do počtu stažených keší, možnosti nastavení.

Druhou věcí jsou možnosti webu (já kešuju od roku 2011) - v té době (a ještě dlouho potom) nebylo možné nijak pracovat s úpravnými souřadnicemi - přesunutí ikony (což už hurá hurá někdy od loňska funguje) nebo dokonce označení, že tato keš je vyluštěná či má poznámku (to tam snad ani dnes není).

Ano, možná GeoGet používám z historických důvodů, protože nahrát PQ do Garmina jen tak bylo nic moc (nejen díky omezenému počtu uložených keší a waypointů, také nějaké absence skrytí bodu a mnoho mnoho dalšího) -bylo potřeba daný soubor prvně zpracovat. Taky telefon měl v té době display o úhlopříčce 3,2" (aspoň tedy můj první smartphone) s neuvěřitelným rozlišením 320 × 480 a na tom se nijak výlety plánovat nedaly, takže člověk si nějak rád zobrazil všechny body, které chtěl včetně finálek a schoval ty co nechtěl.


Ano, možná je to o zvážení, zda to po těch letech nezměnit a lépe zvážit pro a proti jednotlivých přístupů. Dřív se třeba plánovalo i ukládání z Locusu do GeoGetu, ale vzhledem k tomu, že k realizaci nedošlo, tak k ní možná ani v dohledné době nedojde a pokud bude (nebo už dokonce je?) nějaká možnost uložení vypočtených souřadnic a poznámek z Locusu na web (opačně by to mělo fungovat pěkně), pak je asi tahle možnost (vzhledem k tomu jaké možnosti filtrování Locus má) jeví jako velmi zajímavá (po investici času přepsat data na web).


A nakonec - co je nejlepší možnost pro kešování na Androidu nebo s Locusem by byo na dlouho diskuzi s jistým výsledkem - všechnini by se neshodli :)

photo
1

Zdravím ve spolek,

tady to myslím funguje tak ( u geogetu i GSAK add-onu), že do Locusu jak při live-mapy tak i při importu, doputuje pouze základní balíček informací o keši, nikoliv ale její logy. Ty, a i další informace se dotahují při otevření velkého okna keše, tedy celého detailu keše. Tohle je ještě starší systém, kdy neexistovalo to vyskakovací okno s více infomacemi o bodu ale pouze takové menší poloprůsvitné, kde logy vůbec nebyli.

Takže narychlo s tímto nic neudělám. Mám ale v hlavě jednu předělávku zobrazení tohodle bílého popup okna které tento problém vyřeší (logy atd. se budou načítat už při kliknutí na bod a ne až při zobrazení detailu), nicméně v pořadí priorit si nejsem jist zda to přijde letoš na řadu. Díky za pochopení!

Jinak pokud vím, tak jediná zaručená možnost jak dostat do apky v podstatě vše důležité, by mělo být přes G4L add-on.

Replies have been locked on this page!