This object is in archive! 

[CZ] Auto OFF obrazovky a skrytí trasy

Josef Žajdlík shared this question 5 years ago
Answered

Ačkoli jsem už dlouholetý uživatel Locusu, vždy mě překvapí, že některé jeho funkce neznám. Proto než vytvořím nové "nápady" se raději ptám.

1) Umí Locus zapínat obrazovku v zadaných intervalech? Ideální by to bylo třeba na kole, kdyby občas zapnul obrazovku a třeba i pípnul aby se člověk podíval na mapě kde vlastně je a zda jede správně. Vlastně by to byl ekvivalent funkce Auto-off pro GPS. Jen by místo GPSky výpínek obrazovku.

2) Možnost skrýt trasu po uložení záznamu. Kdo běhá stále stejné trasy, případně dojíždí do zaměstnání na kole, jistě by ocenil aby se trasa po uložení záznamu rovnou skryla a nezobrazovala na mapě. Hledal jsem toto nastavení v "Nastavení záznamu", ale neobjevil jsem ho.

Replies (1)

photo
1

Zdravím Josefe,

1) Locus umí - nastavení > displej > nastavení zapínání obrazovky - zapnout, lze vybrat zapínání při navádění na bod, podél trasy nebo při navigaci. V kombinaci s hlasovými nebo jinak zvukovými notifikacemi dělá přesně to, co popisujete, tzn před změnou směru zapne displej a akusticky upozorní. K tomu lze mobil ovládat gesty, jen přejedete rukou nad senzorem přiblížení a obrazovka se zapne, nemusíte na roztřesených řídítkách nahmatávat tlačítko zapínání. Nefunguje bohužel spolehlivě na všech mobilech a je samozřejmě vyřazeno, pokud je mobil v pouzdře a senzor je zakrytý.

2) Locus neumí :) Takže doporučuji vložit zvlášť jako nápad na vylepšení a nechat ostatní hlasovat.

photo
1

Díky Michale, první bod v "nápadech" vynechám. Došlo mi, že bych mohl využít možnosti rozsvícení obrazovky při upozornění na bod. Tudíž by stačilo to problematických míst vložit body a obrazovka by se měla zapnout. Vyžádá si to chvíli příprav, ale je to jen pár kliknutí. Mávnutí rukou nad displejem znám, žel na slunci a ještě s mobilem pod folií je to opravdu dost nespolehlivé. Nerad na kole používám navigaci, jednak mám pocit vyšší spotřeby baterie a taky se většinou nedržím přesně trasy. Více se mi osvědčilo trasu jen zobrazit výraznou barvou a pak se k ní podle potřeby vracet.

To rozsvicování obrazovky v intervalech by sice bylo praktičtější obzvlášť když někdo využívá dashboard místo cyklocomputeru, ale zase by to dost rozšiřovalo už tak přehršel nastavení Locusu.

Díky za odpověď.

photo
1

Josef

Čítam to tu a tak ma napadol spôsob ako by sa možno dala tá Tvoja požiadavka pravidelného rozsvietenia možno docieliť.

Nastavenie ovládania displeja v kombinácii oznámenia mimo trasy nastavením požadovaného intervalu napríklad opakovať každých 5 minút.

Pri tomto upozornení by sa displej vždy zapol na čas nastavený v ovládaní displeja napríklad na 30 sekúnd.

Hmm... ;-)

photo
1

Já na kole taky nepoužívám navigaci, jen navádění podél trasy s upozorněním na změnu směru pípáním a rozsvícením displeje, a jsem maximálně spokojený. Ale chápu, v případě ježdění bez konkrétní trasy se intervalové rozsvícení může hodit, ikdyž ne vždy může nastavený interval vyhovovat.

photo
1

Tedy Condore tohle by mě opravdu nenapadlo. Když nad tím uvažuji, mělo by to fungovat. Locus je opravdu tak variabilní, že stačí zapojit mozek a umí vše. Trochu mi tahle fičurka připomněla můj dávný nápad používat k navigaci body na trase.

Díky kluci, mám na víkend alespoň námět na experimentování.

Replies have been locked on this page!