This object is in archive! 

[CZ] Nelze uložit upravenou trasu do databáze

Bucky Kid shared this problem 5 years ago
Solved

Zdravím, mám takový problém s dodatečnou úpravou zaznamenané trasy.

Provedl jsem několik úprav po sobě, trasa se vždy uložila, ale při posledním pokusu o uložení Locus spadl a databáze tras se smazala. Měl jsem zálohu databází s neupravenou trasou tak jsem obnovil ze zálohy začal editovat znova. Opět se opakoval stejný scénář. Asi dvě první editace trasy Locus vzal, při třetí spadnul a databáze opět fuč. Nevím kde je chyba. Hodila by se funkce v Locusu na kontrolu, opravu a vyčištění databází, před časem jsem psal o problému s pády Locusu při načtení uložené trasy do plánovače. Patrně také v důsledku zkoruptěné databáze.

Přikládám záznam z logcat, díky za pomoc.

Replies (1)

photo
2

Zdravím Bucky Kide,

zdá se, že tě postihla taková nepěkná věc a databázový soubor je nějak závažně poškozený (viz. error hláška v logu: 'SQLiteDatabaseCorruptException: database disk image is malformed (code 11)' ).

Máme na to popsaný postup tady: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:advanced:map_tools:corrupted_sqlite , tak prosím zkus a dej vědět zda se podařilo.

Menion

photo
1

Díky, databáze je opět fit. K tomu bych měl jeden návrh. Se zvětšující se databází tras a bodů se i zvyšuje i náchylnost databáze k poškození, např. při neplánovaném restartu během záznamu trasy.

Buď by to chtělo rozdělit velkou databázi na několik podle kategorií, nebo zařadit do Locusu nějakou funkci na průběžnou kontrolu a opravu integrity databáze, protože k tomu poškození muselo dojít během používání Locusu.

photo
1

Obávám se že nic z toho není příliš snadné. Rozdělení zavede akorát šílenou komplexitu, kontrola a oprava zde fungovat nebude. Dokud není databáze zničená, bude kontrola vždy pozitivní a až nebude, pak už oprava nepůjde na zařízení udělat. Naštěstí poškozenou databázi na supportu máme tak 1x za půl roku, tak to pořád považuju za, sice v podstatě nejhorší problém, ale velmi raritní. Pardón ...

Replies have been locked on this page!