This object is in archive! 

[CZ] Neuložení záznamu trasy při ukončení aplikace

Střapál shared this problem 5 years ago
Not a Problem

Mam spusteny automaticky zaznam, protoze se mi nedari zaznam "transparentne" spustit rucne (nikdy nevim jestli zaznam bezi nebo ne..) a po prichodu do cile dam ukoncit aplikaci. To se sice stane, ale Locus bohuzel nijak neupozorni na bezici zaznam a proste se zavre. A celodenni prace je fuc. Vim ze tato apka je dotazena do maxima a urcite delam neco blbe, ale netusim co. Drive jsem s tim problem nemel, ale ted opakovane nechtene apku zavru a bez ulozeni zaznamu. Kde delam chybu ?


Edit: Po spusteni se ukaze nabihani automatickeho zaznamu, takze verim tomu ze zaznam bezi, ale zavreni aplikace proste probehne bez varovani "neulozeni"...


Jinak super spokojenost. :-)

Replies (2)

photo
1

Dobrý den,

jakým způsobem Locus ukončujete? Při standardním ukončení pomocí tlačítka "zpět" se objeví upozornění na probíhající záznam. Btw. že záznam probíhá, poznáte podle aktivního panelu záznamu (zelená záložka s červenou tečkou u levé strany displeje, pokud je záznam přerušený, záložka je oranžová). Když panel vysunete, je aktivní časomíra pokud záznam pauznete, časomíra se zastaví a oranžové tlačítko pauzy změní tvar na šipku.

Záznam bývá někdy přerušen operačním systémem kvůli optimalizaci baterie, proto důrsazně doporučujeme Locus z optimalizace vyřadit (více viz http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:gps_lost_fix_android6), což ale nevím, zda je váš případ.

Michal

photo
1

Diky za info.

Locus jsem vyradil z uspor baterie, povolil beh na pozadi, dal automaticke spousteni atd..

Upozorneni na probihajici zaznam je bohuzel soucasti hlaseni o ukonceni behu celeho Locusu, kde je nahore malinka ikona STOP. To jsem si nekolikrat nevsimnul a lze to prehlednou bohuzel temer automaticky. Kdyby to bylo samostatne okno, pred hlasenim ukonceni aplikace, tak se to nestane. Mozna by nebylo spatne udelat jako prvni samostatne hlaseni o zaznamu a az pak okno o ukonceni apk.

Za dalsi - moznost ukonceni zaznamu se nejspis neobjevi v pripade, ze "nevznikne" ani jeden bod (zkouseno doma, kdy neni GPS, nulovy pohyb atd), takze neni ani co ulozit. Ono to ma logiku, ale je to trosku matouci.

Problem (nejasne spusteni zaznamu) vznikne, kdyz je v nastaveni zaznamu trasy - zpusob ovladani zaznamu trasy - zvolena polozka "spodni panel". V horni liste mam doplnenou ikonu "zaznam". Po kliknuti na tuto ikou vyjede spodni panel (nastaveno) s opetovnou nabidkou REC kdy po kliku na tuto ikonu spodni panel zmizi a jedine co indikuje zaznam je cervena mikro tečka v hornim panelu v ikone zaznam, ktera ovsem venku neni vubec videt. Proto jsem stale nevedel, jestli zaznam bezi ci nikoliv.

Pri nastaveni "bocni panel" je vse vyreseno elegantni zalozkou s napisem REC. To je OK, ale mozna by aspon samostatna neaktivi zalozka REC mohla naskocit i pri spodnim panelu, at neni nutno v terenu pri osvetlenem displeji slozite overovat, zda zaznam bezi ci nikoliv.

Diky moc za reakci.

photo
1

"Upozorneni na probihajici zaznam je bohuzel soucasti hlaseni o ukonceni behu celeho Locusu, kde je nahore malinka ikona STOP."

>> hlášení máme uživatelsky mnohonásobně otestováno a nesetkali jsme se zatím s problémem ohledně velikosti ovládacích/indikačních ikon. Hlášení se objevuje pouze v příadě nějaké spuštěné funkce (záznam trasy, navigace, navádění nebo live tracking), jinak se při běžném vypnutí Locusu nezobrazuje

"moznost ukonceni zaznamu se nejspis neobjevi v pripade, ze "nevznikne" ani jeden bod"

>> máte naprostou pravdu, trasa vzniká až při počtu 2 trasové body. Pokud je pouze jeden, není to trasa, a není co ukládat, proto se dialog ukládání nezobrazí.

"Problem (nejasne spusteni zaznamu) vznikne, kdyz je v nastaveni zanamu trasy - zpusob ovladani zaznamu trasy - zvolena polozka "spodni panel"."

>> chápu, v případě této kombinace nastavení (automatika + spodní panel) běží záznam poněkud skrytě, ale to je účel tohoto druhu panelu - zasahovat do mapového okna minimálně. Pro lepší přehled o záznamu tedy doporučuji používat boční panel. Lze nastavit jeho automatické zasouvání po startu záznamu.

Replies have been locked on this page!