This object is in archive! 

[CZ] Chybí detaily geocache

Durman shared this problem 5 years ago
Closed

Zdravím, mám podobný problém.

Navádění a vše ostatní funguje, ale po rozkliknuti cache nevidím žádné info o keši (záložka Waypoint) je prázdná.

Na této stránce se normálně načítá popis, nápověda a logy keše. Po aktualizaci to přestalo fungovat. Prosím o pomoc.

(locusMap pro

Samsung galaxy s6

android 7.0)

---

Problem vyřešila (zřejmě) aktualizace

Nebyl problém se zobrazováním info. o keši, ale z locusu zmizela záložka "listing".

Nyní zas funguje, ale vždy vyhodí hlášku "ve vašem zařízení chybí aplikace pro vybranou funkci"

Nezájem, funguje. :)

Doplněk, přítelkyni to bohužel nejde. (stejný přístroj)

---

Tak to nebylo aktualizaci, problém přetrvává, ale stal se zahadnejsim. Někdy to jde (s hláškou že mi chybí nějaká apk) a někdy (většinou) to nezobrazí listing.

Replies (7)

photo
1

Zdravím Lukáši,

díky že jste zareagoval na komentář na Google Play. Chybu kterou jste nám psal, jste napsal do pět let starého topicu, který se nám už ani neoznámil že je v něm něco nového. Tak omluva, nicméně příště, pokud bude potřeba, neváhejte a raději založte nový. My ho přinejhorším spojíme s jiným pokud budou stejní.

Teď k problému. Vy stahujete keše pomocí doplňku "Geocaching4Locus"? Pokud ano, je třeba brát v potaz omezení kladená společností stojící za geocachingem na neplatící členy. Více to má pěkně rozepsané autor doplňku zde: https://geocaching4locus.eu/users-guide/ .

Chybějící listing keší by se v případě neplatících členů měl alespoň zobrazovat jako regulérní web stránka načtená v záložce "listing". Pokud jste online, i tak se vyskytne pro nově načtené keše problém s načtením listingu?

Menion

photo
1

Ano jsem neplatici člen.

Ano používám zmiňovaný doplněk.

Dnes jsem zjistil proč to někdy jde a někdy ne.

U dříve nactenych keši (před aktualizaci locusu, nebo doplňku) tak u těchto keši se mi karta "listing" zobrazuje a po kliknutí se info o keši načte i prez hlášku "ve vašem zařízení chybí aplikace pro vybranou funkci".(viz obr. 1)

Pokud keš aktualizuji, nebo stáhnu novou, tak karta listing už chybí. (viz obr. 2)

photo
1

Zdravím Durmane,

děkuji za doplněné informace, to celkem dává smysl. Bohužel se obávám, že tady narážíme na limitace tvořené firmou Groundspeak na neplatící členy.

Více o rozdílech které takto vznikají viz: https://geocaching4locus.eu/users-guide/

Poprosím ještě kolegu Arcaa, který právě vyvíjí Geocaching4Locus o drobné osvětlení i pro mě: pokud jsem dobře zahlédl nějaké novinky co od Groudspeaku přišli, ani listing formou odkazu na Geocaching.com stránku již nesmí být součástí toho co Locus zobrazuje neplatícím členům? Tedy nově pro neplatící členy záložka "listing" v aplikaci kompletně chybí, je to tak? Chjo ...


Jiří M. aka Menion

photo
1

Ano, listing chybí.

Pokud to je tedy jak říkáte, tak je mi locus úplně k ničemu. 😕

To můžu používat cgeo

photo
1

Bohužel je to tak. Groundspeak trvá na tom, že se pro BM bude zobrazovat listing jen pro tři keše denně. Zároveň se musí zobrazit dialog, který na to upozorňuje a navádí uživatele, aby si koupil PM. Jakákoliv jiná forma zobrazení listingu, např. zobrazení webové stránky keše, je pro ně nepřípustná.

Není to tak dávno co mi posílali naštvaný e-mail, protože do verze 2.0 se v Locusu pro BM v tabu Listing zobrazovala právě webová stránka keše na Geocaching.com. Pod pohrůžkou zrušení přístupu na jejich Geocaching API, za podle nich porušení ustanovení ke Geocaching API, jsem to musel ve verzi 2.0 toto odstranit.

Momentálně je tedy rozšíření pro BM prakticky nepoužitelné. A pokud Groundspeak nějak neuvolní omezení pro BM, tak se to jen tak nezmění.

photo
1

Arcao, díky za doplňující informace. Groundspeak jede teda jen a jen lepším směrem. Stále se divím že c:geu jeho jízdu trpí ...


No Durmane, bohužel tedy můžeme maximálně doporučit c:geo, jakožto tuším poslední (ne-příliš-legální) baštu pro hraní geocachingu bez placení. Něco jsme o tom též psali zde, tak koukni a třeba tam najdeš použitelnou inspiraci: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:geocaching:import#cgeo .


Jiří M. aka Menion

photo
1

Díky za info, škoda že se někdo snaží napakovat na geokešingu. Kdyby to byla stovka ročně, tak to neřeším, ale 500 (nebo kolik to vlastně chtějí) tak to nedám!

A za co vlastně? Za to že zobrazuji na mapě naše kešky?!

Končím, nechci bejt sprostej. Díky za snahu a rychlé reakce na dotazy.

Replies have been locked on this page!